Mancare de mazare

Mancare de mazare sau mai bine spus mazare cu smantana, cu asta incerc sa va surprind astazi. E singurul fel in care imi place sa prepar si sa mananc mazarea. Plus de asta este scaparea mea cand nu am nimic gatit si vreau sa prepar ceva rapid.

Ingrediente:
1 conserva mazare (800 g)
300 g smantana
2 linguri cu varf amidon alimentar
300 ml apa
4 linguri lapte
1 ceapa medie
2 catei usturoi
2 linguri ulei de masline
sare si piper

Conserva de mazare se deschide, se scurge zeama existenta si apoi mazarea se clateste sub jet de apa. Se aseaza intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga.

Intr-o tigaie se pun la incins 2 linguri de ulei de masline si apoi se adauga ceapa tocata marunt. Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit translucida se adauga usturoiul tocat marunt.

Se amesteca inca 1 min si apoi se adauga mazarea si cele 300 ml apa. Se sarea si se pipereaza si se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand apa a scazut la jumatate.

Intr-un vas se dizolva amidonul in lapte rece si apoi peste se adauga smantana si se omogenizeaza. Se reduce la mic flacara pe care se afla mazarea si apoi se adauga amestecul de smantana si din nou se omogenizeaza complet. Gustati si daca mai este necesar mai adaugati sare.

Din momentul in care mancarea de mazare incepe sa fiarba se mai lasa 3 min dupa care se stinge si dupa preferinta se poate adauga patrunjel sau marar tocat fin.

Mazarea cu smantana poate fi servita alaturi de orice fel de friptura, noi am servit-o alaturi de ficatei de pasare fripti.

Ei, cum e? Am avut dreptate? Este sau nu cea mai rapida mancare de mazare?

Si credeti-ma ca este si cea mai delicioasa reteta de mazare. Incercati-o si convingeti-va!

Pofta buna!

Taguri: , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

20 Comentarii la “Mancare de mazare”

  1. Daniela says:

    Vai ce bine arata, imi lasa gura apa 😯 . Cred ca cel mai bine merge cu ficatei pentru ca daca pui friptura de vita sau porc ,sau chiar pui nu cred ca ar merge la fel de bine. O sa gatesc si eu cat de curand reteta asta.

  2. Lala says:

    Daniela, te astept cu impresii si pareri.

  3. Daniela says:

    A iesit foarte gustoasa. Merci pentru reteta. Nu mai facusem pana acum reteta asta, desi am mancat la prietena mea. Ea insa o face mai apoasa. Eu am respectat reteta ta si a iesit super. Si, da! Este foarte rapid de facut si usor. Iar ingredientele sunt mereu la indemana (cel putin la mine).

  4. mihaela says:

    tocmai am facut reteta si este foarte foarte buna 😆 ,numai ca am facut cu iaurt in loc de smantana,nu aveam in casa si e f buna si asa. 😉

  5. Alina says:

    Acum am terminat si eu de facut aceasta reteta, a iesit foarte buna. Ma bucur ca am gasit reteta aceasta. 🙂 :mrgreen:

  6. mary says:

    arata super bine,eu nu o fac de fel asa,da banuiesc ca e super buna la gust,am sa incerc cat de curand pentru ca sotul meu imi spune sa ii fac mazare,da numai sa aiba sos alb ca altfel nu mananca :),dar cum de nu bagi carne deloc inauntru?

  7. Lala says:

    Mary, pentru mine este delicioasa aceasta mazare. Sper sa-ti placa si tie. Carne nu am folosit atunci pentru ca aveam ficateii de pasare fripti, dar poti folosi orice fel de carne doresti.

  8. mary says:

    asta seara o prepar si eu,ce pun inauntru sa iasa mai gustoasa marar sau patrunjel?merge cu carnati fripti langa?

  9. Lala says:

    Mary, eu sunt fan patrunjel dar poti pune orice iti place tie mai mult. Merge de minune cu carnati fripti, numai sa nu fie prea greu de digerat seara. In fuctie de cat de subtire sau gros vrei sa fie sosul mai adaugi apa sau amidon si apoi in ambele cazuri lasi 1 min sa fiarba. Sper sa va placa! Pofta buna!

  10. CRINA says:

    nu am gustat-o dar imi lasa gura apa,numai cand am vazut pozele,cred ca e f.f gustoasa,chiar acum incep prepararea ei.mersi de reteta

  11. ardeleanu says:

    🙂 intradevar fff gustos

  12. Andreea says:

    Prietenul meu e innebunut dupa mancarea asta – ar manca in fiecare zi. Eu o fac putin diferit, nu pun apa si amidon, nici ceapa si usturoi. O fac ardeleneste, cu rantas din ulei si faina, apoi in loc de apa pun mai mult lapte si smantana, si condimente. Iese superb si rapid.
    O sa incerc varianta cu ceeapa si usturoi calite in loc de faina – de abia astept sa vad cum iese.

  13. anna says:

    Foarte interesanta reteta asta.Din lipsa de inspiratie am dat search pe mancare cu mazare si am gasit mazare cu smantana.Pare delicioasa si rapida.Imi face cu ochiul, acum ma pregatesc sa o gatesc.Dupa ce finalizez gatirea va spun impresiile mele.Va pup gospodinelor

  14. anna says:

    Am terminat mazarea cu smantana.Delicioassa.Abia astept sa o mancam la pranz.Multumesc autoarei.Va pup

  15. Lala says:

    Anna, pofta buna! Pupici!

  16. Lori says:

    Foarte buna mi-a iesit si mie. Iti multumesc! 🙂

  17. andreea says:

    foarte interesanta reteta asta …… 😉

  18. orzada says:

    ca la mama acasa!

  19. ovidiu says:

    Foarte buna reteta eu am mai adaugat doi morcovi taiati rondele si caliti dupa ceapa si a iesit foarte gustoasa. Ca si garnitura pe langa carne sau carnati merge si cu oua ochi.

  20. Geo says:

    Îmi place foarte mult interfața site-ului tău! 😮

Lasa un comentariu