Palmieri

Poate va ganditi ca ati gresit blogul. Nu este deloc asa, ati intrat unde trebuie. Sunt convinsa ca ati ramas fermecati de pictura realizata cu atata maiestrie. Un adevarat Picasso de Romania, nu?  😆

Daca inca nu v-ati dumerit care parte este comestibila de acolo o sa va spun ca partea de sus a palmierului si mai exact coroana acestuia.

Ingrediente:
500 gr aluat de foietaj congelat
30 linguri zahar brun/alb
½ lingurita scortisoara
2 linguri cacao
70 gr unt

Din start va spun ca eu am facut palmierii dintr-un kg de aluat congelat, deci reteta dubla.

Aluatul de foietaj se decongeleaza si apoi se desface. Toata suprafata acestuia se unge cu jumatate din cantitatea de unt moale (il folosim in cantitate atat de mica pentru ca vrem doar sa faca priza restul ingredientelor pe care le adaugam). Intr-un bol se amesteca 20 linguri de zahar brun sau alb cu scortisoara si cacaua. Jumatate din cantitatea rezultata se presara pe toata suprafata aluatului uns cu unt, cat mai uniform. Cu ajutorul unui sucitor se trece usor peste suprafata presarata cu zahar, insa nu pentru a-l intinde ci doar pentru a lipi zaharul de aluat.

Aluatul se ridica cu grija de pe folia pe care se afla in ambalaj si se intoarce pe partea cealalta. Se repeta procedeele realizate anterior: se unge cu restul de unt ramas, se presara amestecul de zahar si se preseaza usor cu sucitorul.

Acum se ruleaza capatul mai lung al aluatului pana la jumatate si apoi din partea opusa se vine cu capatul celalalt. Sper ca ati inteles explicatia, daca nu, pozele o sa va fie mai clare.

Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit se taie, din sulul format, rondele groase de 1 deget ce reprezinta palmierii nostri.

Palmierii se dau prin restul de 10 linguri de zahar simplu si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt. Trebuie sa fie o distanta considerabila intre ei pentru ca se vor mari.

Cuptorul se incinge bine la 220°C (flacara iute) si apoi se introduce tava timp de 10-12 min. Stati cu ochii pe ei, in functie de cuptorul fiecareia ei sunt gata mai repede sau mai tarziu.Iata cum trebuie sa arate:

Sunt foarte crocanti si deliciosi. Au fost un rasfat pentru noi.

I-am rontait la tv, dupa masa, intre mese, dimineata, seara, non-stop.

Pofta buna!

Taguri: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

10 Comentarii la “Palmieri”

  1. jeannete says:

    dar vai…ce frumos!!!ce de talente zac in tine si mai ales imaginatie! : ) : ) : ) is curioasa cu ce-ai lipit palmierii

  2. Ana says:

    Ultima data am gatit dulce budinca de panettone, ar mai trebui sa mai incerc si altele, palmierii arata bine, yumm.

  3. Felicia says:

    buna, o intrebare, cum faci foietajul congelat? pentru ca pe unde sunt eu nu gasesc in supermarket. Multumesc

  4. geta says:

    am mincat in spania ,sint delicioase

  5. Camy says:

    Offffff…….abia asteptam sa pap acesti deliciosi palmieri. Dar….dezastru. Si acum e fum in bucatarie. 😀 S-a topit zaharul imediat si s-a ars. Iar ei inca erau cruzi la mijloc. :(( Asta bineinteles dupa ce m-am chinuit sa intorc aluatul de pe o parte pe cealalta ca sa-l ung cu toate cele necesare. Deci….nu cred ca mai imi trebuie alta data. :)) 8)

  6. Andreea says:

    Am patit si eu la fel ca si Camy 😥 Care este secretul tau Laura? Cum ti-au iesit palmierii atat de bine?

  7. ardeleanu says:

    e prea dificil nu mi-a iesit

  8. Laura says:

    Oau! Arata deliciosi! Ma tot uit pe blogul tau, si orice reteta citesc, imi ploua torential pe limba! 😆 cred ca o sa consult blogul tau mai des 😀

  9. Lala says:

    Te mai astept, cu mare drag, Laura!

  10. meery says:

    arata super bine, copiilor mei le plac ff mult insa cei din comert pana sa vad astazi ca se pot face si acasa ceea ce ma incanta ca le pun la dispozitia lor ori de cate ori au chef si pofta, multumesc de idee si sper sa le fac o surpriza placuta

Lasa un comentariu