Mancare de dovlecei

Atmosfera torida de afara “stoarce” parca orice vlaga si chef de a mai gati ceva. Dar pentru ca am primit un cos plin cu legume si zarzavaturi de la tara (pentru asta le multumesc bunicilor si mamei soacre) am zis ca-i timpul sa las caldura deoparte si sa fac o mancare de dovlecei cum imi facea mama acasa.

Ingrediente:
1 – 1,5 kg dovlecei taiati cuburi
3 morcovi feliati rondele
2 cepe injumatatite si taiate rondele
4 catei mari de usturoi taiati rondele
400 ml piure de rosii sau suc concentrat de rosii
400 g rosii taiate cuburi sau daca sunt cherry atunci injumatatite
1 legatura de patrunjel
3-4 linguri de ulei
sare si piper

Toate legumele se spala si se taie cum am mentionat mai sus in lista de ingrediente.

Daca dovleceii sunt foarte mari atunci se curata de coaja, daca sunt mici si tineri (sunt de preferat) se lasa cu tot cu coaja. Eu am avut de ambele soiuri.

Se incinge uleiul intr-o cratita incapatoare si apoi se adauga ceapa si usturoiul. Este bine sa lucrati cu o flacara mica spre medie pentru a nu se arde ci a le cali si a se inmuia. Cand ceapa si usturoiul sunt gata se adauga morcovii si dovleceii si se calesc la randul lor pana se inmoaie (10-15 minute, amestecand constant).

Apoi se adauga apa cat sa acopere totul si se lasa sa fiarba. Din momentul in care a inceput sa fiarba se reduce la mic flacara, se sareaza si pipereaza dupa gust (eu am adaugat 3 cuburi de supa de legume bio) si se mentine asa timp de 20-30 minute amestecand din cand in cand, pana cand totul este bine patruns si fiert.

Dupa se adauga sucul de rosii si rosiile si se continua fierberea timp de 10-15 minute (asta si in functie de cat sos vreti rezulte). Se gusta, se ajusteaza de sare si piper daca este cazul si se adauga legatura de patrunjel tocata marunt. Se amesteca si este gata de servire (trebuie doar sa mai asteptati sa se raceasca un pic). Poftiti la mancare de dovlecei!

Este delicoasa atat calda cat si rece. Plus de asta este o placere sa inmoi painea in sosul plin de savoare. Noi l-am consumat si alaturi de o portie de couscous.

Pofta buna!

 

Taguri: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

4 Comentarii la “Mancare de dovlecei”

  1. Ramona says:

    Hmmm ce bine suna,mi-ai facut pofta,cu siguranta urmeaza in meniul nostru.

  2. misandra says:

    yum yum..gustul copilariei

  3. anna says:

    daca ai fi facut in oala de fonta ar fi iesit mai buna…am facut eu sa stii…e buna tare

  4. sibelina says:

    Am incercat f. bun!!!!!!!!! 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛

Lasa un comentariu