Paste cu guacamole

 Paste cu guacamole va prezint astazi. Am combinat crema mea preferata de avocado cu pastele ce nu-mi lipsesc niciodata din camara.

Ingrediente: (2 portii)
250 g paste
Guacamole:
2 avocado bine copti
1-2 fire ceapa verde sau 1 lingura cu varf ceapa rosie tocata marunt
1 catel de usturoi tocat foarte marunt
1 rosie medie sau 5-6 rosii cherry
2 linguri zeama de lime sau lamaie
1 lingura cu varf coriandru verde sau patrunjel tocat marunt
ardei iute tocat marunt, dupa gust si optional
sare si piper

Pentru ca aceasta reteta sa fie de post trebuie sa folositi paste fara ou.

Guacamole este o pasta de avocado mexicana, care se serveste de obicei ca si aperitiv impreuna cu tortilla chips, dar si cu chips-uri din cartofi, crackers, grisine, etc. Astazi o vom folosi ca si sos pentru paste.

Cateva vorbe despre alegerea avocado-ului:

• trebuie sa fie fara pete pe coaja

• la atingere trebuie sa fie usor moale dar nu foarte flescait pentru ca atunci nu mai este bun

• daca este foarte tare atunci inseamna ca nu este copt si nu-l veti putea folosi la realizarea pastei numite guacamole

• se gasesc mai multe tipuri de avocado, insa toate sunt bune pentru a face guacamole

Se pun pastele la fiert in apa clocotita si sarata si se vor gati atat timp cat este indicat pe cutia acestora. Puteti folosi orice tip de paste aveti la indemana, eu am folosit niste mini fundite italienesti realizate cu piure de dovleac si morcov.

Super dragalase si delicioase:

Cat timp fierb pastele noi ne ocupam de guacamole. Se taie avocado pe jumatate (in interior are un sambure mare si dur) pana cand dati de sambure, precum in imagine.

Jumatatile obtinute se rotesc in sens opus una fata de cealalta si asfel vom obtine o jumatate de avocado fara sambure si una cu sambure.

Pentru a scoate samburele, pur si simplu se infige (cu putina viteza si forta) lama cutitului in el si dupa ce lama este bine ancorata in suprafata dura, se roteste usor din maner pentru a se desprinde de miezul cremos si verde pal. Evident samburele ramas in lama cutitului se arunca.

Luam 3 jumatati din cele 4 rezultate si le scobim miezul pana la coaja, cu ajutorul unei linguri. Bucatile rezultate se stropesc cu ½ lingura zeama de lime sau lamaie si se piseaza cu o furculita sau un mixer pasator, pana ce se obtine un piure. Cat de fina va fi pasta/piureul veti hotara voi. Mie una nu imi place sa fie precum piureul de bebelusi, extra fin.

Operatiunea urmatoare este optionala si tine doar de estetica: jumatatea pastrata o taiem cubulete (bineinteles fara coaja) pe care le stropim cu ½ lingura zeama de lime sau lamaie pentru a nu oxida, deoarece se stie ca avocado-ul se innegreste foarte repede. Daca nu doriti sa faceti etapa asta, procedati precum am scris mai sus despre cele 3 bucati de fruct.

La piureul de avocado se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, rosia taiata cubulete, careia i s-au indepartat in prealabil miezul si semintele (eu am folosit rosii cherry fara sa le mai scot miezul), restul de zeama de lamaie, coriandrul verde sau patrunjelul tocat marunt, ardeiul iute, sare si piper.

Se omogenizeaza totul cu ajutorul unei linguri sau spatule, se gusta si daca este cazul se ajusteaza de sare si piper. Guacamole-ul este gata si poate fi consumat imediat (cum scriam si la inceput) cu grisine, crackers, chips-uri de cartofi, tortilla chips sau orice alte chestii crocante aveti prin casa. Insa de data aceasta il vom uttiliza pe post de sos pentru paste.

Dupa ce pastele s-au fiert, acestea se scurg bine de apa si apoi se amesteca cu guacamole-ul. Daca ati procedat ca mine si ati taiat cubulete o parte din avocado, atunci acum este momentul sa le adaugati si pe acelea.

Sper ca v-a placut reteta mea! Asa arata la final o portie de paste cu guacamole:

Pofta buna!

Taguri: , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Comentarii la “Paste cu guacamole”

  1. misandra says:

    ieiiii,in sfrasit

  2. Buna seara, Sunt un fan declarat si ma bucur ca am regasit aceasta pagina. Din pacate am observat ca nu mai aveti postari noi. Sper ca sunteti bine si continuati sa gatiti cu tot atata bucurie asa cum se vede in postarile trecute. Mi-am permis sa folosesc retetele dvs. pe pagina de Facebook – Piata Matache, unde am pus link-uri spre blogul dvs.
    Sper ca acest lucru sa nu va deranjeze.
    Va doresc o seara minunata si sper ca voi citii cat mai curand. Putem sa ne auzim si la telefon daca doriti o colaborare pe aceasta tema, povestindu-va cum putem colabora pe pagina Piata Matache.
    Cu stima,
    George Dobritoiu
    0722.565.555

Lasa un comentariu