Fursecuri de ciocolată

IMG_8240_resize

Cu aceste fursecuri ciocolatoase m-am delectat astazi. Sunt rapide, din cateva ingrediente doar, ies multe dintr-o singura sarja de ingrediente. Pentru gustul meu au foast perfecte, iar pentru cei care au degustat au fost un real succes.

Ingrediente:
170 gr ciocolata cu lapte sau amaruie
170 gr unt (12 linguri rase)
20 linguri rase zahar
28 linguri rase faina
2 linguri cacao (optional)
½ lingurita praf de copt
2 oua mari

Din cantitatile mentionate mai sus va vor rezulta aproximativ 35-40 de fursecuri.

Aluatul poate fi pastrat la frigider maxim 24 ore.

Ciocolata impreuna cu untul se topesc pe bain-marie sau timp de 2 min in cuptorul cu microunde (se amesteca foarte bine pana se topeste toata ciocolata).

IMG_8222_resize

Dupa ce amestecul de ciocolata s-a temperat adaugam zaharul si amestecam bine.

IMG_8223_resize

Apoi adaugam ouale, pe rand, omogenizand foarte bine dupa fiecare. Este important ca ouale pe care le folositi sa fie mari pentru ca daca sunt mici atunci aluatul nu va fi suficient de fluid. Deci daca ouale sunt mici adaugati 3 bucati.

IMG_8226_resize

Separat se amesteca faina si praful de copt, apoi se incorporeaza in amestecul de ciocolata.

IMG_8228_resize

Aluatul obtinut va fi unul semifluid si in functie de ciocolata va fi mai mult sau mai putin colorat. Daca il doriti mai colorat (eu l-am lasat asa cum era) puteti adauga 2 linguri de cacao. Daca ridicati telul din aluat, motul format isi va pastra pentru cateva secunde forma, asa trebuie sa fie consistenta aluatului.

IMG_8229_resize

Aluatul se da la frigider timp de 2 ore pentru a se intari si pentru a putea fi modelat.

Dupa cele 2 ore se scoate din frigider si cu o lingurita se ia aluat pe care apoi il modelam rapid (se topeste foarte rapid si devine lipicios) intre palme, sub forma de bile. Acestea se aseaza pe o tava in care am pus hartie de copt. Restul de aluat se pastreaza la frigider intre coaceri. Fursecurile nu trebuie sa contina mai mult de 1 lingurita cu varf de aluat pentru ca dupa aceea nu se vor coace cum trebuie. Veti observa in imagine ca prima data eu am pus cate 3 pe rand insa acestea s-au intins foarte tare asa ca daca nu folositi tava cuptorului, va sfatuiesc sa puneti cate 2 pe rand. Trebuie sa aiba spatiu considerabil intre ele pentru a nu se uni.

IMG_8232_resize

Cuptorul trebuie sa fie incins inainte de a introduce tava, la foc mic spre mediu. Fursecurile de ciocolata vor sta la copt timp de 9-11 min, dar nu mai mult pentru ce se vor arde. Asa arata ele gata coapte:

IMG_8236_resize

Cand le veti scoate din cuptor ele vor fi foarte moi asa ca trebuie sa le lasati timp de 3 min in tava si apoi cu o spatula sa le transferati pe un platou.

IMG_8242_resize

Se vor consuma atunci cand s-au racit complet, asta daca aveti o rabdare de fier. Eu nu am fost atat de rabdatoare 😆

IMG_8237_resize

Gustul lor pregnant de ciocolata este irezistibil. Atentie….pot da dependenta! 😀

Pofta buna!

Taguri: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

11 Comentarii la “Fursecuri de ciocolată”

  1. Andreea says:

    Le-am incercat si eu!! Foarte bune si usor de facut !! :*:* 😀

  2. Cris says:

    Le-am facut cu ciocolata amaruie, superbe, au fost un succes. Acum de Craciun le fac din nou 🙂

  3. lenus says:

    delicioase!!!! 😀

  4. Alexandra says:

    Sunt minunate retetele de pe blogul tau.am incercat si eu fursecurile si mi-au iesit delicioase.Sunt foarte usor de facut si nu dureaza mult!Felicitari pentru blog! 😉 😀

  5. Cici says:

    Buna am o intreare e vreo problema daca din greseala ampus untul si cacaoa la topit in loc de unt si ciocaloata si am adaugat ciocolata topita dup ce s-au tpit untul si cacaoa? 😆

  6. Cici says:

    Nu stiu de ce mie nu mi se intind asa.In loc sa se intinda se umfla si ies ca niste ciupercute. 👿

  7. Ella says:

    am si eu o intrebare: cand pui zaharul si ouale amentecul de ciocolata sa fie pe bain-marie ? te rog sa imi raspunzi pana maine daca poti ca vreau sa le fac maine,si vroiam sa iti spun felicitari pentru sitte, retetele tale sunt o sursa de inspiratie pentru mine:)

  8. Lala says:

    Buna Ella! Zaharul se adauga in masa de ciocolata topita deja, deci nu trebuie sa fie pe bain-marie atunci cand adaugi zaharul sau ouale. Insa trebuie sa ai grija la incorporarea oualor, daca la zahar te sfatuiesc sa-l adaugi imediat ce ciocolata a fost luata de pe foc, in schimb la oua trebuie sa astepti sa se tempereza amestecul pentru a nu coagula si a nu rezulta o omleta. Sper ca ti-am raspuns in timp util! Spor la prajiturit!

  9. Ella says:

    multumesc frumos, am facut deja aluatul pentru fursecuri acum e la frigider se odihneste:D

  10. Lucia says:

    Salut, am o ntrebate: nu am la moment la indemana ciocolata, pot folosi vanilie sau sirop de pomusoare in loc de ciocolata, adica pot folosi si alte arome in loc de ciocolata? mersi. raspunde terog, imi trebuie raspunsul urgent.

  11. Lala says:

    Buna Lucia, scuze ca nu ti-am raspuns foarte rapid! Nu merge sa inlocuiesti ciocolata deoarece este ingredientul ce ajuta la inchegarea aluatului.

Lasa un comentariu