Frunze de ciocolată

img_5900_resize

Am revenit! 😆  Dupa o pauza de aprox o saptamana am reusit sa fac ceva ce pot posta. Am inceput sesiunea si e de inteles. Dar important e ca m-am intors. Astazi va arat cum puteti face decoratiuni pentru tort super simplu. Mai exact frunze de ciocolata. Aspectul lor este cat se poate de real si au un impact vizual puternic.

Ingrediente:
50 gr ciocolata
frunze verzi

Din 50 gr ciocolata mie mi-au iesit 20 frunze de visin. Cantitatea difera in functie de numarul de frunze si de dimensiunea lor. Ies superb si pe cele de vita de vie.

Frunzele verzi si culese proaspat se spala si se sterg cu un servetel de hartie (trebuie sa fie uscate).

img_5881_resize

Se topeste ciocolata pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde (timp de 1min si 45 sec dupa care se amesteca bine).

img_5883_resize

Cu ajutorul unei pensule inguste se intinde ciocolata, ATENTIE,  pe spatele frunzelor, pentru a se evidentia cat mai bine nervurile frunzei. Se lasa sa se usuce ciocolata la temp camerei timp de 10-15 min.

img_5888_resize

Dupa ce s-a uscat stratul de cioco se mai aplica inca unul, pentru a nu fi prea fragile frunzele.

img_5891_resize

Se lasa la fel 10-15 min sa se usuce, dupa care se indeparteaza cu grija frunza si…gata…ati obtinut frunze de ciocolata.

img_5892_resize

Le puteti folosi in ornarea torturilor….

img_5897_resize

… a prajiturilor sau pentru infrumusetarea unei farfurii in care urmeaza sa serviti ceva deosebit. Se pastreaza la frigider pentru a nu se topi.

img_5899_resize

Sper sa va fie de folos aceasta metoda de realizare a ornamentelelor.

Pofta buna!

Taguri: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

64 Comentarii la “Frunze de ciocolată”

  1. jeannete says:

    supeeer! dar,oare, cu ciocolata alba si putin colorant verde n-ar iesi la fel de frumoase…dar verzi?

  2. Lala says:

    Sa stii ca merge la fel de bine si cu ciocolata alba ca am incercat si varianta asta, dar nu stiu sa-ti spun de colorant. Insa e o idee foarte buna. O sa incerc sa colorez in verde cioco si iti spun cum a iesit.

  3. Ale says:

    Nu imi vine sa cred cat de simplu se fac. Par atat de complicate la prima vedere. 😯

  4. nicoleta says:

    si eu fac frunze din astea, dar am frunze de panza de la florile artificiale- de carpa – de la mama din vaza
    ideea cu frunze “proaspete” mi se pare interesanta.
    intotdeauna am impresionat cand am decorat tortul cu frunze si bobocei de trandafiri, facuti dupa acelasi principiu

  5. Lala says:

    Nicoleta, mi se pare o super idee pentru anotimpul rece cand nu se gasesc frunze verzi. Mersi de pont.

  6. ciprian says:

    cum fac niste frunzulite verzi???
    please help…
    multumesc

  7. ciprian says:

    imi trebuiesc pt decor cafea…
    deci comestibile

  8. Lala says:

    Ciprian, nu am inteles prea bine. Vrei sa ornezi o ceasca cu cafea sau un tort / prajitura pudrat(ă) cu cafea? Daca e pentru tort atunci poti face frunzele din ciocolata alba (procedezi exact ca si la cele de mai sus) in care adaugi colorant verde, ies superb. Daca e pentru o ceasca cu cafea fierbinte atunci nu le poti folosi pentru ca se topesc, dar le poti face din frisca colorata spritata dintr-o punga taiata la un colt. Sper ca ti-am putut fi de ajutor. Daca mai ai nelamuriri ti le clarific cu placere.

  9. natalya says:

    Super idee 😀 . Chiar mmine trebuie sa fac un tort si ideea de infrumusetare e geniala si simpla. Thanks ❗

  10. FELICITARI!!!!!!!!!!!E prima oara cand citesc retetele tale si am ramas cu gura cascata.Esti f tare!si stii de ce?
    Pt ca toate retetele tale sunt lumesti.Nu trebuie sa fii bucatar sau ospatar de meserie sa le poti face.Felicitari!!!!!!

  11. Lala says:

    Multumesc tare mult pentru aprecieri. Incerc sa fac totul cat mai simplu, mai delicios si mai accesibil pentru cei care vizioneaza aceste retete. Nu imi iese mereu, dar ma straduiesc.

  12. Simonela says:

    Este absolut minunat! intotdeauna m-am intrebat cum se fac decorurile pentru torturi de genul asta. Si…iata raspunsul! Mii de multumiri!! Vine noiembrie si ambele papusi au ziua de nastere…Vor avea surprize 😀

  13. emilia says:

    buna..esti mirifica !!
    ma intrebam cum iau frunza jos dupa ce pun ciocolata pe ea:(nu se rupe sau ceva? 😐

  14. Lala says:

    Emilia, multumesc de compliment! Atunci cand vrei sa desprinzi frunzele trebuie sa tragi doar de frunza naturala, asupra celei de ciocolata nu exerciti nici o presiune. Iar daca o sa respecti in tocmai instructiunile date de mine (sa lasi sa se usuce ciocolata inainte de a da urmatorul strat si dupa) nu vei avea nici o problema.

  15. emilia says:

    Multumesc de raspuns Lala.. asa o sa fac 🙂

  16. alina says:

    super ideia, felicitari, am mai invatat inca un lucru, si ti-as ramane datoare daca mai putea explica cum pot face si trandafirii. Inca o data felicitari, si multumesc ca ne inveti lucruri noi

  17. Brazil_girl says:

    Super… e o idee minunata.. 😉 felicitari.. 🙂 😀

  18. Elena says:

    Au iesit superb. Multumim de indicatii si mai ales pentru poze care au fost de mare ajutor.

  19. Lala says:

    Cu mare drag, Elena! Te mai astept si cu alte comentarii, la alte retete.

  20. Lilo says:

    Superbe! Am incercat si eu astazi de ziua bebelului, din frunze de trandafir japonez, ca imi erau mai la indemana, si au iesit minunate! O sa fie o surpriza foarte frumoasa de ziua micutului meu. Multumesc pentru toate ideile minunate pe care le-am gasit aici. Esti o inspiratie!

  21. miky says:

    am facut ieri frunzele si mi-au iesit neasteptat de bine!

  22. Lavy says:

    salut!!sunt superbeee,dar am o nelamurire iarna de unde facem rost de frunze,ca nu mai e mult pana vine iarna.

  23. Lala says:

    Lavy, cum spunea si o cititoare a mea, mai sus intr-un comentariu, merge foarte bine si cu frunze artificiale, pe care fie le cumperi la set din magazin (ex: Jysk) sau le preiei de la orice floare artificiala.

  24. Lavy says:

    multumesc pentru raspuns.te pup si asteptam noi idei de decoratiuni.esti ft.talentata

  25. daniela says:

    multumesc mult si pt ideea dar mai ales pt ca ne inveti lucruri super

  26. Lala says:

    Cu mare drag, Daniela.

  27. lola says:

    pai eu nu inteleg!!!!!cum dam frunzele joss???

  28. ana camara says:

    mi-au placut nemaipomenit frunzele tale…le voi face si eu, dar acum ma intereseaza o crema pentru scris pe tort … “La multi ani ” etc…multumesc anticipat

  29. Lala says:

    Lola, am scris asta si intr-un comentariu mai sus: atunci cand vrei sa desprinzi frunzele trebuie sa tragi doar de frunza naturala, asupra celei de ciocolata nu exerciti nici o presiune. Iar daca o sa respecti in tocmai instructiunile date de mine (sa lasi sa se usuce ciocolata inainte de a da urmatorul strat si dupa) nu vei avea nici o problema.

  30. Dana says:

    Lala, esti geniala. Am si eu o intrebare… De unde stii atatea chestii legate de ornament si mancare si dulciuri etc? ai vre-o carte sau cauti pe net? Oricum, esti tare 😆

  31. Lala says:

    Dana, ma onoreaza comentariul tau. Toate chestiile le culeg de la mama, rude, carti, net si din inspiratie proprie. Ma pasioneaza tot ce incanta ochiul dar si papilele gustative. Incerc pe zi ce trece sa ma perfectionez si sa testez lucruri noi.

  32. sorina says:

    am o intrebare… cati ani ai?..mi se pare ca esti tanara :x:XX::Xx_x
    😳

  33. dacy says:

    buna am si eu o intrebare :stii cumva cum pot sa fac un colorant natural acasa as vrea de exemplu verde din ce pot sa-l fac aici in magazine nu gasesc nici un fel de colorant sau daca stii vreo alta culoare . 😕

  34. Tzia Korina says:

    Frunzele tale de ciocolata m-au incantat f mult. Le voi folosi pt a orna un cake de ciocolata cu glazura de ciocolata care si ornat va fi mancat cu…ochii.Felicitari pt idee. 😀

  35. neli says:

    Lala esti superba .Multumim.

  36. jeni says:

    Ptr culoarea verde se poate incerca cu zeama din frunze de patrunjel sau marar! Nu am testat, dar, cred ca merge!

  37. Lala says:

    Exista mai multe tipuri de colorant natural, printre care: verde- sucul de spanac, pudra de fistic, pudra de ceai verde (matcha); rosu- sucul de sfecla rosie, suc/piure de capsuni, de zmeura, visine, pliculete sau planta uscata de hibiscus; violet- suc/piure/pliculete de afine, suc sau fiertura de varza rosie; portocaliu- suc/piure de morcov. Cam astia sunt colorantii naturali pe care ii stiu eu. Mentionez faptul ca tot ce am scris eu aici nu include sucurile sau piureurile ambalate si cumparate din magazin. Fie ca le fierbi, le pasezi, le infuzezi sau le storci, asta reprezinta obtinerea unui colorant natural. Nu am precizat colorantii obtinuti din legume sau plante care pot schimba in rau gustul unei macari sau mai ales prajituri. Nu poti folosi la prajituri zeama de patrunjel sau de marar. Sper ca ti-am fost de folos, Dacy.

  38. dacy says:

    multumesc mult Lala chiar mi-ai fost de folos tocmai am facut frunzele din ciocolata alba amestecate cu menta 😉 (frunze de menta verde pisate )si mi-au iesit frunze verzi cu gust de menta si in forma de menta 8)

  39. geta says:

    esti geniala! am ramas surprinsa!ai un dar de a explica 🙂 si un copil ar intelege! o seara minunata ,,,iti scriu din israel ..voi reveni mereu si daca nu poti intra pe facebook sa tinem legatura! facebook geta_anghel

  40. Lala says:

    Buna, Geta! Multumesc pentru cuvintele frumoase! Numai bine!

  41. simion lavinia says:

    buna!am facut frunzele din ciocolata alba dupa aceasta reteta si pur si simplu am ramas uimita de cat de bine au iesit!Am vrut sa iti spun:MULTUMESC!

  42. Maricica says:

    Buna,sunt uimita cu frunzele de ceocolata cate torturi am facut,dar nici prin cap nu imi trecea mersi mult!:lol:

  43. Adriana says:

    Buna! Te-am “descoperit” de cateva zile si tot revin, si revin si …revin. Am vrut doar sa-ti multumesc – am aplicat chiar ieri ideea cu frunzele de ciocolata si a fost un succes! Nepotelul meu a implinit un an, insa parea foarte multumit de aspectul tortului :D. Restul familiei a apreciat pe deplin si gustul. Multumesc inca o data pentru idee!

  44. Lala says:

    Buna Adriana! Sa-ti traiasca nepotelul! Cu mare drag si placere te mai astept cu pareri si despre alte retete!

  45. Silvian says:

    Super!! Mi-au iesit foarte bine 🙂

  46. Silvian says:

    Super!! Mi-au iesit minunat 🙂

  47. Cautam pe net, asa aiurea ,cum sa decorez un tort. Am vazut un trandafir si niste frunze de ciocolata. Am spus: eeeeeee, prea complicat, dar iti pot spune ca am reusit. Ce chestii uimitoare poti sa faci cu putin efort. Esti geniala! Am sa pun o poza cu ele sa vezi ce frumos au iesit. Pup si miiiii de multumiri!

  48. Lala says:

    Felicitari, Silvian!

  49. Lala says:

    Multumesc pentru aprecieri, Alina Elena! Astept cu nerabdare poza! Pupici!

  50. mirela says:

    am incercat si eu sa fac frunze de ciocolata si nu mi-a iesit din cauza ciocolatei. Am avut cicocolata schogaten si nu am reusit sa o topesc si nu puteam sa o intind pe frunza. tu ce fel de ciocolata ai folosit?

  51. Lala says:

    Mirela, de obicei folosesc Primola, dar nu numai. Schogaten este o ciocolata buna, curios este faptul ca nu ai putut s-o topesti. Poate ca nu a fot complet uscat vasul in care ai topit ciocolata, daca are o singura picatura de apa atunci parca se “branzeste” si nu mai este fluida. La fel se intampla si in cazul in care lasi prea mult ciocolata pe foc.

  52. Valentina says:

    Multumesc pentru postare, foarte interesant, Felicitari!
    Mai astept idei de ornat.

  53. Dionisie Valentin Emmy says:

    mega super cool esti ca Tya Marya de experta in bucatarie ,me gusta .daca pui pe frunze de trandafir ,ce are ,????yammy yummy yam yam yummy .o samy fac acum in 14 😀 🙂 😀 🙂 😀 🙂

  54. Dionisie Valentin Emmy says:

    😀 😀 😀 o sami fac de ziua mea ,me gusta, 😀 🙂

  55. emma says:

    soper….felicitari 🙂

  56. Cristina says:

    Am incercat sa fac frunze din vita de vie cu ciocolata milka,de topiti s-a topit formidabil,dar dupa ce am intins ciocolata in doua straturi pe frunza si ma lasat exact asa cum scrieti mai sus tot nu am putut sa le dau frunz jos.S-a lipit foarte tare.Unde am gresit?

  57. Lala says:

    Cristina, nu reusesc sa indentific unde ai fi putut gresi. Incearca sa faci si cu un alt fel de frunze, poate ele au fost de vina.

  58. corina says:

    draga laura eu fac torturi pt copii de vreo 10 ani si nu am avut inca ideea asta ,dar nu am cuvinte sa te felicit .frunzele tale sunt cat se poate de reale. astept alte postari !

  59. Lala says:

    Multumesc, Corina!

  60. Georgiana says:

    Salut….

    Am descoperit pagina ta din intamplare, cautand sa cumpar ustensile pt decorat torturi,etc…
    Interesanta idee cu frunzele, voi incerca sa o pun si eu in practica.
    Imi doresc sa pun in practica mai multe dintre ideile tale; am o mica retinere insa: din experienta lecturarii altor bloguri si a incercarii efectuarii diferitelor retete, am constatat ca nu se trec gramajele reale ale ingredientelor. Plus metoda corecta si reala prin care se combina toate cele pentru a obtine rezultatul final mult asteptat.
    Spun asta deoarece de curand am avut neplacuta surpriza sa fac 2 cheesecake-uri: aceleasi ingrediente, acelasi mod de realizare, aceleasi cantitati, umplutura cu gust diferit (una cu dovleac si alta cu fructe de padure). Cand am inceput sa combin ingredientele si sa observ ca nu se mixeaza asa cum ar trebui, am renuntat sa mai respect cantitatile (cantarite la miligram, de altfel) si sa adaug unt, biscuiti, faina,etc… “din ochi” cum s-ar spune. Au iesit f bune, si asta pentru ca nu am respectat reteta – ca sa zic asa.
    Numai ca eu imi doresc sa respect reteta si sa obtin rezultatul final din poza. Am observat, insa, ca oamenii sunt zgarciti si isi doresc mai multa publicitate decat pot duce. Asa ca preiau reteta si adaptez, in functie de ce am in casa si dupa cum vad ca se mixeaza ingredientele.
    Prin urmare voi mai frunzari paginile blogului tau, am prins ideea cu pandispanul, il incerc pentru tortul de Revelion 🙂 😀 si promit sa revin cu rezultate.
    O Sarbatoare a Craciunului dupa cum iti doresti, multa sanatate, o masa imbelsugata si familia aproape!
    Ne citim in 2013. La Multi Ani! 😉

  61. Lala says:

    Draga Georgiana, imi pare nespus de rau ca nu am reusit sa-ti raspund prompt, deoarece abia m-am intors din vacanta. Mi-a facut placere sa citesc comentariul tau datorita continutului dar si datorita corectitudinii din punct de vedere gramatical, a cursivitatii si a coerentei – lucru pe care il gasesc din ce in ce mai rar in ziua de astazi.
    Cu privire la cantitati si metode de realizare a retetelor, te asigur ca aici pe blogul meu, eu nu am incercat sa induc pe nimeni in eroare niciodata, ci din contra, am incercat sa fiu cat mai explicita. Dar se poate ca uneori sa nu fiu inteleasa atat de clar pe cat mi-as dori.
    Ma bucur ca ai capacitatea si curajul de a improviza pentru o reusita sigura. Nu pot sa-ti spun decat ca e bine sa-ti urmezi intuitia in bucatarie, daca acest lucru functioneaza pentru tine si duce mereu catre un rezultat bun. Te mai astept si cu alte comentarii!
    Iti doresc numai bine! La multi ani!

  62. magda lupu says:

    Te felicit frunzele tale sant suuuperbe daca incerc cu frunze artificiale o sa-mi iasa?

  63. lung lolita says:

    e o idee geniala…..ma bucur pentru aceste lucruri pe care le faci!….am incercat frunzele si au iesit superbe!multumesc 🙂

Lasa un comentariu