Bomboane cu unt de arahide si ciocolata

Pentru iubitorii de arahide si ciocolata astazi am o reteta speciala: bomboane cu unt de arahide si ciocolata. Se prepara extrem de usor si rapid.

Ingrediente: (pentru aprox. 30 buc. cu diametrul de 5 cm)
24 linguri unt de arahide
60 g crema de branza
16 linguri biscuiti pisati
32 pana la 48 linguri zahar pudra (in functie de cat de dulce va place)
60 g unt topit si racit
340 g ciocolata

Cateva informatii: untul de arahide si biscuitii i-am achizitionat din Kaufland, crema de branza folosita de mine a fost de la Hochland si e varianta Clasic, pe care am tinut-o la temperatura camerei timp de 40 min.

Acestea fiind zise…sa trecem la treaba! Intr-un robot de bucatarie se mixeaza bine crema de branza impreuna cu untul de arahide.

Apoi se adauga biscuitii pisati fin si se mixeaza pana cand s-a omogenizat compozitia.

Si in cele din urma adaugam untul topit si racit la temperatura camerei, impreuna cu zaharul pudra care se adauga in functie de cat de dulce va place, deci va trebui sa gustati. Se continua cu mixatul pana cand totul devine o masa omogena si usor de modelat.

Daca vi se pare ca pasta nu poate fi modelata, o puteti introduce in frigider pentru 30 min. pentru a se intari. Cat compozitia se odihneste la frigider sau la temperatura camerei, ne ocupam de ciocolata, pe care o vom rupe bucati…

…si apoi o vom topi pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde.

Ciocolata topita se lasa sa se tempereze pana cand curge cu greutate e pe lingura, astfel ea va deveni mai densa si stratul de ciocolata va adera mult mai bine.

Cu ajutorul unei lingurite sau a unei cupe mici pentru inghetata se ia cantitatea necesara pentru a forma intre palme o bila.

Apoi cu ajutorul unei tepuse de frigarui (in cazul meu), a unei furculite sau a unei unelte speciale pentru invelit sau scufundat bomboanele in ciocolata, incercati sa intepati (nu pana la capat) bilele formate si sa le inveliti in ciocolata. Eu nu le-am tapetat total pentru ca mi-a placut ideea de a se vedea compozitia.

Odata invelite in ciocolata bomboanele cu unt de arahide se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si apoi se introduc in frigider timp de aprox. 30 min. Apoi le puteti servi.

Se pastreaza in frigider pentru minim 1 saptamana si se scot doar in momentul servirii.

Pofta buna!

Recipe by Smitten Kitchen

Taguri: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

3 Comentarii la “Bomboane cu unt de arahide si ciocolata”

  1. Raluca says:

    Foarte tera Laura.Trebuia sa te faci bucatar (daca nu esti)

  2. Ana says:

    wow, arata super, de abia astept sa gatesc:)))

  3. 16iulia16 says:

    araa super bine 😀

Lasa un comentariu