Îngheţată de portocale rapidă

img_6701_resize

Canicula s-a instalat si nu cred ca are de gand sa plece prea curand. Dar eu am gasit ac de cojocul ei. Aceasta inghetata de portocale este medicamentul perfect pentru asemenea vremuri si situatii. Mai ales ca se face fara foc si fara bataie de cap. Este varianta turbo de a face inghetata. E adevarat ca e mai greu cu asteptatul, dar se merita din plin.

Ingrediente:
4 portocale mari (aproximativ 1 kg)
300-400 gr lapte condensat (reteta aici)

Ati citit bine…doar 2 ingrediente. Portocalele se taie pe jumatate, orizontal fata de cotor si se stoarce sucul.

img_6673_resize

Cojile de portocale se curata in interior cu ajutorul unei linguri, indepartand pulpa ramasa pana la coaja alba.

img_6679_resize

Apoi sucul rezultat il puteti strecura sau il puteti lasa cu pulpa (eu nu l-am strecurat), insa aveti grija sa nu scapati samburi in interior. La suc se adauga laptele condensat si se amsteca foarte bine.

img_6676_resize

Recipientul in care s-a realizat toata operatiunea se acopera cu folie de plastic si se da la congelator timp de 2 ore. Dupa timpul aferent se scoate din congelator si cu ajutorul unui tel sau a unui mixer se amesteca energic pentru a sparge cristalele de gheata formate si astfel vom obtine o inghetata fina si cremoasa.

img_6681_resize

Dupa ce am terminat si cu amestecatul se toarna compozitia in cojile de portocale. Pentru a nu aluneca jumatatile de portocale le puteti plasa deasupra unor cesti sau pahare.

img_6683_resize

Se acopera cu folie de plastic si se da la congelator pana cand se intaresc (aproximativ 2-3 ore).

img_6698_resize

Aroma acestei inghetate este extraordinara. Am ornat-o cu picaturi de ciocolata si a fost combinatia perfecta.

img_6702_resize

Si un close-up pentru voi.

img_6705_resize

Nu este obligatoriu sa le serviti in coaja de portocale, dar asa mi s-a parut interesant. Ce a ramas am turnat in cupe si le-am ornat cu crocant de ciocolata. Iata cum a aratat:

img_6685_resize

E pacat sa nu incercati o asemenea reteta simpla insa plina de parfum si extrem de racoritoare.

img_6686_resize

Pofta buna!

Recipe by Angela

Taguri: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

9 Comentarii la “Îngheţată de portocale rapidă”

  1. iulia says:

    ma inspira retetele probate si share-uite de tine, si o sa incerc si eu unele care mi s-au parut apetisante si te anunt daca si cum au iesit, iar eu nu am dat gres niciodata la dulciuri 😉

    astept noi retete de dulciuri

  2. Lala says:

    Iulia, astept sa-mi impartasesti parerile si rezultatele obtinute in urma realizarii retetelor propuse de mine.

  3. Monica says:

    E imbietoare reteta dar laptele condensat imi cam da dureri de cap,am vazut ca nu prea le-a iesit reteta celorlalte vizitatoare ale site-ului cu laptele condensat ,ma refer,ce alta varianta pot folosi?mersi

  4. Lala says:

    Monica, asa cum am mai spus si la “Fudge” (o alta reteta rapida cu lapte condensat), vei gasi lapte condensat in Kaufland la raionul cu lapte UHT si lapte condensat pentru cafea (dar nu-l confunda cu cel pentru cafea). Este ambalat intr-un tub (zici ca-i tub de alifie) si vei gasi variante cu aroma de vanilie (tub galben), cu ciocolata (tub maro), si capsuni (tub rosu). Sper ca am fost destul de explicita cu detaliile. Asta ar fi varianta cea mai simpla de abordat in cazul in care nu vrei sa-l prepari in casa.

  5. janine says:

    Inca nu am probat reteta, dar presupun ca e super buna. Ceva de genul asta se face in Italia cu lamaie. Abia astept vara 😆 Deocamdata astept sa se raceasca siropul ptr limonada :mrgreen: Interesant blog cu retete noi. Keep going on.

  6. Raluca says:

    Dumnezeule, cum arata… Imi vine sa mananc monitorul 😆 . Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta fanastic de simpla si gustoasa.

  7. Raluca says:

    Fantastic am vrut sa spun 🙄 .

  8. simona says:

    am nimerit din intimplare ,dar nu ma mai satur sa citesc retete. am sa incerc multe dintre ele

  9. MARLENNA says:

    excelenta

Lasa un comentariu