Fudge

img_6443_resize

Fudge este un dulce originar din Anglia si este un fel de caramea dulce de ciocolata. Ce am facut eu astazi este o varianta americana super rapida, reteta originala este mai complexa. Acest minunat dulce este atat de rapid si delicios incat este pacat sa nu-l incercati macar o data.

Ingrediente:
150 gr ciocolata cu lapte / amaruie
300 gr lapte condensat (reteta aici)
2 lingurite esenta de vanilie

Totul este extrem de simplu. Se pune intr-un bol termorezistent laptele condensat (pe care fie il cumparati, fie il preparati dupa reteta de aici)…

img_6427_resize

… peste care se pune ciocolata facuta bucati.

img_6428_resize

Totul se topeste la microunde (aprox 2 min sau pana cand, dupa amestecare, ciocolata a devenit fluida si cremoasa) sau pe bain-marie pana cand va rezulta o o crema omogena si fluida, apoi se adauga esenta de vanilie. Daca doriti puteti adauga in aceasta compozitie nuci sau alune macinate, fructe confiate sau orez expandat.

img_6430_resize

Se pregateste o tava de chec, tapetand-o cu folie de aluminiu si avand grija sa lasam la capete surplus de folie. Se toarna repede in tava crema de cioco.

img_6432_resize

Se da la frigider pentru 2 ore sau pana cand fudge-ul nostru s-a intarit. Apoi se scoate din tava ridicand de surplusul de folie lasat anterior si se taie cu un cutit bine ascutit in forma dorita.

img_6434_resize

Sunt foarte gustoase si ciocolatoase 😆

img_6448_resize1

Se pastreaza la frigider.

img_6435_resize

Au o consistenta fina si cremoasa.

img_6447_resize

Pur si simplu se topesc in gura.

img_6445_resize

Pofta buna!

Taguri: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

6 Comentarii la “Fudge”

  1. jeannete says:

    is tare pofticioase prajiturelele tale!!! da’ laptele ala condensat imi taie tot elanul de a mai pofti.dak voi gasi gata preparat in comert… ma dezlantui 🙂 😆

  2. Lala says:

    Sa stii ca vei gasi lapte condensat in Kaufland la raionul cu lapte UHT si lapte condensat pentru cafea (deci nu-l confunda cu cel pentru cafea). Este ambalat intr-un tub (zici ca-i tub de alifie) si vei gasi variante cu aroma de vanilie (tub galben), cu ciocolata (tub maro), si capsuni (tub rosu). Sper ca am fost destul de explicita cu detaliile. Sau cand ai timp il poti pregati chiar tu in casa dupa reteta pe care am postat-o eu. Este chiar si mult mai ieftin sa-l faci in casa.

  3. jeannete says:

    am cumparat lapte condensat cu aroma de vanilie, mai pun in compozitie esenta de vanilie?

  4. Lala says:

    Nu, nu mai este nevoie sa adaugi esenta de vanilie. Este destul de aromat laptele. Sa revii cu rezultatul.

  5. alink says:

    am facut si eu asta, pana la urma, cu laptele condensat. delicioase!! le-am facut pe bain-marie. cuptorul cu microunde incerc sa-l folosesc cat mai putin

  6. joly says:

    LAURA FELICITARII PENTRU TOT CE FACI,ARATA GROZAV SI DELICIOS. O SA FAC SI EU DUPA RETETELE TALE! 🙂

Lasa un comentariu