Unt de arahide (peanut butter)

img_4908_resizeAm gasit reteta aceasta pe net si mi s-a parut destul de simplu de realizat si am incercat-o. Cu atat mai mult cu cat cu ajutorul lui se pot face niste prajituri divine.

Ingrediente:
250 gr alune sau arahide crude si decojite
1 praf de sare
3 linguri de ulei

Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti alunele in robotul de bucatarie

img_4901_resize

Se porneste si se lasa la maruntit. Cand alunele se vor lipi de peretii robotului si cutitul robotului merge in gol opriti robotul si cu o lingura dezlipiti compozitia de pe pereti. Adaugati uleiul si reporniti robotul. Compozitia se va aduna ca o bila in jurul cutitului, insa va trebui sa-l lasati in continuare sa mixeze pentru ca in final isi va reveni se va face ca o pasta.

img_4903_resize

Dupa ce totul s-a transformat in pasta veti sti ca untul de arahide este gata. Se pune intr-un borcan de sticla si se pastreaza la frigider.

img_4904_resize

Se poate folosi la sandwich-uri, daca ungeti feliile de paine cu acesta veti avea garantat un sandwich cu un gust cat se poate de original.

img_4906_resize

Il mai puteti folosi si la o intreaga varietate de prajituri si dulciuri. Sper sa va bucurati de el.

Taguri: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

9 Comentarii la “Unt de arahide (peanut butter)”

  1. jeannete says:

    sincer…yachhh! nu mi plac alunele si crek nici chestia asta pastoasa nu mi va placea.eu credeam k untul de arahide e ceva dulce… 🙄

  2. Lala says:

    Cum? 😯 Spui asta fiindca nu-ti plac alunele in general dar daca ti-ar fi placut nu ai mai fi zis asa. Sau daca ai manca niste prajituri delicioase preparate cu acest unt.In fine…gusturile nu se discuta 🙂

  3. LLAAVVIINNIIAA says:

    Buna!
    Imi plac si alunele si untul de arahide. Ai ceva retete?
    Si inca ceva… Untul de arahide de la noi din comert are culoare si gustul alunei prajite. Nu crezi ca ar iesi mai bun cu alune prajite?
    Numai bine!

  4. Lala says:

    Lavinia, sa stii ca nu am incercat cu alune prajite. Probabil ca ar fi mai bun. Retete cu unt de arahide nu am decat de biscuiti si de batoane de cereale, dar o sa mai revin la acest ingredient cu noi retete.

  5. Fulgeru says:

    Urasc alunele .Nu-*mi plac deloc! dar jur ca ador untul de arahide
    Apropos. iese bine daca sunt usor prajite
    POFTA MARE Fratilor !!!!!!!!

  6. Michelle says:

    Hello!!!Te felicit din tot sufletul pentru retete, prezentare, fotografii.

  7. Michelle says:

    Sunt tot eu 😉 incercam sa vad daca mi se publica. Desi citesc multe bloguri culinare, pana acum nu am simtit “nevoia” de a felicita pe cineva. Blogg-ul tau este absolut superb(dupa gustul meu) si retetele super-yummyyyy!!Nu stiu cu ce frcventa poti raspunde, insa ma intrebam daca untul de arahide si pasta de seminte se pot prepara intr-un robot de bucatarie simplu-adica din acela cu picior care se ataseaza la recipientul cu cutit.Sper ca sti la ce ma refer, nu este la fel de modern ca cel cu programm de licuadora, trituradora,, picadora, etc.Multumesc pentru raspuns.

  8. Lala says:

    Draga Michelle, iti multumesc pentru vorbele frumoase. Cred ca te referi la mixerul ala vertical care arata ca un baţ si pasezi supele sau legumele cu el. Din pacate nu stiu sa-ti spun daca merge pentru ca nu am incercat. Imi pare rau ca nu ti-am putut fi de ajutor, mi-ar fi placut sa am un raspuns pentru tine.

  9. Ionela pwp:* says:

    iubesc reteta :X

Lasa un comentariu