Gulaş

img_4900_resize

Intr-o seară pe când mă uitam la tv şi zappam canalele am dat de emisiunea lui Jamie Oliver care pregătea cu atâta patos si dăruire acest gulaş nemaipomenit. Astăzi m-am hotărat să-l si execut. Nu mi-a parut rău deloc…este o adevărată incântare.

Ingrediente:
1-1,5 kg carne porc (cu putina grăsime)
700-800 gr ardei graşi diferite culori
1 cutie roşii decojite in suc propriu
2 linguri cu vârf boia dulce de ardei
1 borcan ardei copţi in oţet
2 linguri seminţe chimen
3 linguri ulei măsline
2 cepe
sare si piper

Se spala carnea si se tamponeaza cu un servet de hartie pentru a inlatura apa. Apoi se cresteaza usor si se asezoneaza cu sare si piper si se aseaza intr-o tigaie in care s-a incins uleiul de masline.

img_4884_resize

Se rumeneste bine pe toate partile. Si cand este gata se scoate din tigaie si se pune separat intr-o farfurie.

img_4885_resize

Cat timp se rumeneste carnea se taie ardeii grasi in fasii si dupa se calesc in uleiul si grasimea ramasa de la carne.

img_4886_resize

Dupa 3-4 min se adauga boiaua si se continua calirea, apoi se completeaza cu conserva de rosii avand grija sa zdrobim cat de cat rosiile. Dupa alte 3 min se adauga ardeii copti taiati tot fasii urmati de ceapa taiata rondele.

img_4888_resize

Se lasa sa fiarba 5 min dupa care se adauga chimenul zdrobit intr-un mojar si se potriveste  de sare si piper tot mix-ul. Urmatorul pas este sa readucem carnea in tigaie alaturi de legume, acoperind-o cu acestea.

img_4890_resize

Si se fierbe inca 10 min, dupa care se transfera totul intr-o tava, se toarna apa cat sa acopere legumele,se mai adauga inca 2 linguri din otetul in care au stat ardeii copti, se acopera cu folie de  aluminiu sigiland bine marginile si se da totul la cuptor timp de 2½-3 ore, la foc mic.

img_4895_resize

Veti sti sigur ca este gata atunci cand carnea, incercand sa o desfaceti cu 2 furculite, se desprinde cu foarte mare usurinta, iar apa este scazuta.

img_4897_resize

Optional se poate servi cu un sos facut din smantana, patrunjel tocat si putina coaja de lamaie.

img_4898_resize

Mmmm…iti lasa gura apa! Cineva avea o vorba: mori mancand 😀

img_4899_resize

Taguri: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

5 Comentarii la “Gulaş”

  1. jeannete says:

    hai k-mi ploua-n gura!!! 😀 l-am vazut si eu pe jamie olivier si tare-mi place felul lui de a gati, asa…in viteza,simplu, aparent neglijent dar spectaculos de apetisant (seamana cu stilul meu de a gati mai putin partea “apetisanta”)

  2. Lala says:

    Da… Jamie e si preferatul meu. Are retete accesibile si te incanta sa le incerci.

  3. cleopatra says:

    da e super gustos şi apetisan

  4. misandra says:

    cam din ce locuri mirifice poti achizitiona acea bucata foarte apetisanta de carne? nu imi amintesc sa fi vazut pe oriunde

  5. Lala says:

    Misandra, poti achizitiona o bucata buna de carne din orice macelarie care se respecta sau hipermarket-uri care au zona de transare si unde carnea este destul de proaspata si foarte variata. Ceea ce am folosit eu in reteta asta este spata de porc, dar in lipsa poti folosi si pulpa, doar ca va trebui s-o gatesti un pic mai mult.

Lasa un comentariu