Chiftele de peste cu couscous

 Delicioase si rapide, chiftelele de peste cu couscous sunt excelente pentru un platou de aperitive sau ca un snack usor, chiar si ca un fel de mancare, bineinteles insotite de un sos si o garnitura. Important de precizat este faptul ca nu sunt prajite in ulei, ci coapte in cuptor.

Ingrediente:
300 g ton scurs din conserva sau orice fel de file de peste gatit
150 g couscous deja preparat
1 legatura ceapa verde tocata
3 linguri patrunjel verde tocat fin
2 catei mari de usturoi maruntiti
sucul de la ½ de lamaie
3 linguri cu varf de smantana
3 linguri ulei de masline
2 oua mari
sare si piper dupa gust
 

Este atat de simpla si rapida aceasta reteta incat imi ia mai mult s-o scriu decat s-o realizez.

Eu am folosit carne de pastrav pentru ca aveam 2 pastravi gatiti la cuptor, ce mi-au ramas din ziua precedenta si am hotarat sa-i “sacrific” pentru chiftele de peste cu couscous (daca procedati ca mine trebuie sa va asigurati ca ati indepartat toate oasele). Insa fara probleme puteti folosi ton scurs bine din conserva, lucru si mai la indemana.

Pentru cei care nu stiu sa gateasca couscous-ul gasiti aici instructiunile. Dupa ce ati gatit couscous-ul cantariti 150 g si adaugati-l la reteta. Eu am gatit mult prea mult prima data pentru ca nu stiam cat couscous negatit sa fac pentru a-mi rezulta 150 g couscous gatit. Iar cu surplusul o sa vedeti in postarile urmatoare ce am facut.

Intr-un bol se adauga toate ingredientele cu exceptia uleiului de masline si se amesteca foarte bine pana cand obtineti o pasta omogena.

Din compozitia obtinuta se formeaza discuri cu diametrul de aproximativ 5 cm si 1 cm grosime. Acestea se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, care hartie trebuie unsa pe toata suprafata de contact cu 1 lingura de ulei de masline.

Inainte de a fi introduse in cuptorul incins in prealabil la 200°C, chiftelele de peste trebuiesc pensulate pe deasupra cu restul de ulei de masline ramas, pentru a nu se usca foarte tare la suprafata.

Se vor coace timp de 20 minute, dupa care (optional) le intoarceti si pe partea cealalta si sa le mai lasati inca 5-10 minute sa se rumeneaca.

Asa arata niste chiftele de peste cu couscous in sectiune:

Pofta buna!

 

Taguri: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

7 Comentarii la “Chiftele de peste cu couscous”

  1. Ideea cu cuscus-ul e interesanta. De retinut. Pup!

  2. misandra says:

    eu am incercat si cu orez,merge la fel de bine. 😀

  3. mihaela says:

    exceptionale si extrem de rapid de facut! am incercat si cu carne de curcan si cu ton. ambele variante au fost foarte gustoase!

  4. Ramona says:

    Delicios,chiar o sa le fac diseara.

  5. Lala says:

    Cum ti s-au parut, Ramona?

  6. Ramona says:

    Super super bune au iesit ,pana si fetita mea care nu se omoara dupa peste a mancat.Pe langa ele am mai facut si niste chiftelute de dovlecei cu branza(imi venise inspiratia 😆 )

  7. Lala says:

    Ma bucur tare mult, Ramona!

Lasa un comentariu