Ouă marinate

img_5570_resize

Ouale acestea sunt o metoda excelenta de a condimenta o salata si nu numai. Pot fi consumate pur si simplu. Este o metoda inedita de a folosi ouale ramase de la Paste.

Ingrediente:
8 oua fierte tari
2 lingurite chimen
2 lingurite cimbru
2 ardei iuti proaspeti
2 lingurite condimente muraturi
1 lingurita sare
3 foi dafin
1 litru apa

Se fierb ouale. Ele trebuie sa fie tari. Daca doriti sa fiti sigure ca sunt tari puteti incerca metoda mea (nu da gres niciodata): asezati ouale intr-un singur strat pe fundul unei cratite cu capac; se acopera in intregime cu apa rece, se adauga 1 lingurita de sare (pentru a nu se crapa coaja) se acopera cu capacul si se pune la fiert pe foc mare; cand apa a inceput sa clocoteasca se stinge flacara si se lasa in continuare acoperita cratita pentru 15 min. Dupa ce s-au scurs cele 15 min se toarna apa rece peste oua si…gata.

Sa revenim… se pregatesc condimentele…

img_5556_resize

… cele pentru muraturi arata asa (dreapta sus).

img_5560_resize

Eu am folosit doar 1 ardei iute pentru ca am crezut ca o sa fie prea picant, insa nu a fost asa, puteti pune fara grija 2. Toate condimentele se pun intr-o cratita peste care se toarne 1 litru de apa rece.

img_5561_resize

Se pune la fiert pe foc mare, iar cand a inceput sa fiarba se da flacara la mic si se mentine asa 10 min. Intre timp se decojesc ouale  si se pun int-un borcan incapator sau ca in cazul meu, un vas micutz de yena cu capac. Din pacate nu am avut nici timpul si nici rabdarea sa astept sa se raceasca ouale asa ca atunci cand le-am decojit nu s-a desprins coaja curata. Invatati din greseala mea. LASATI OUALE SA SE RACEASCA COMPLET.

img_5562_resize

Dupa cele 10 minute de fiert, marinata se toarna fierbinte peste oua…

img_5564_resize

… apoi se acopera cu capacul si se tine intr-un loc racoros. Dupa 2 zile sunt gata. Apoi se pastreaza in frigider. Sunt foarte gustoase si aromate.

img_5565_resize

Pofta buna!

reteta din “Secretele Bucatariei”

Taguri:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

6 Comentarii la “Ouă marinate”

  1. lex says:

    astea suna un pic km ciudatel..da cred ca merg.. 😉

  2. Lala says:

    Sa stii ca sunt foarte faine.

  3. liliy says:

    pai cam ce gust ar avea?

  4. Adi Bartender says:

    Am facut si eu reteta…dar din pacate ouale nu au avut nici un gust…adica…erau doar niste oua intr-o apa colorata… 🙁 Sfaturi ?

  5. Lala says:

    Adi, nu stiu ce sfaturi sa-ti dau pentru ca eu nu m-am confruntat cu o asememnea problema, ba din contra, au fost foarte aromate si gustoase.

  6. filyp says:

    cred ca ar mai fi trebuit sa mai o ti o zi sau doua la marinat
    😀

Lasa un comentariu