Ciocolata de modelat

Adaug la categoria “decoratiuni torturi” un new entry si anume ciocolata de modelat. Puteti modela aceasta pasta de ciocolata sau i se mai spune si plastilina de ciocolata, dupa  cum doriti si va permite imaginatia.

Ingrediente:
cantitati egale de ciocolata cu lapte si glucoza lichida
Exemplu:
100 g ciocolata cu lapte
100 g glucoza lichida

Glucoza lichida o gasiti la borcan sub forma de energizant de miere de albine (aceasta este denumirea comerciala sub care eu am gasit-o) de la firmele Pandbee sau Arovit.

Se topeste ciocolata (pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde) si cand este fluidizata complet se indeparteaza de sursa de caldura si se dauga imediat glucoza lichida. Se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule sau linguri.

SFAT: nu amestecati excesiv cele 2 ingrediente deoarece dupa un timp veti observa ca la suprafata se va aduna un strat de ulei, aceea este grasimea din ciocolata si nu este de dorit acest lucru. Compozitia trebuie sa fie omogena.

Pasta de ciocolata se aseaza intr-un recipient tapetat cu folie alimentara si se acopera foarte bine vasul, fie cu un capac sau cu un alt strat de folie de plastic. Recipientul se lasa in frigider peste noapte.

Cam asa arata a doua zi  bucata mea de ciocolata de modelat:

Cu ajutorul unei foarfece de bucatarie se taie bucati mai mici necesare pentru modelarea diferitelor figurine sau flori.

ATENTIE: nu lasati prea mult timp ciocolata de modelat la temperatura camerei deoarece se inmoaie; daca aceste lucru se intampla se introduce in frigider si se asteapta pana se intareste din nou. La fel procedati si cu figurinele modelate incercand sa le manevrati cat mai putin in mana si se le lucrati pe o suprafata rece (o bucata de marmura, ceramica  sau faianta racita bine  in frigider).

Cam asta este tot! Sper sa va fie de folos!

 

Taguri: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

4 Comentarii la “Ciocolata de modelat”

  1. Ramona says:

    Foarte interesant,chiar ma documentam in ultima vreme despre pasta de zahar.Pana in septembrie trebuie sa devin maestra ca sa fac tortul celei mai dulci fetite 😀 Sigur voi incerca si asta

  2. Lucy says:

    Abia acum te-am “descoperit”, de asta te asaltez cu intrebari :D. Crezi ca pasta obinuta ar fi potrivita pt a fi intinsa si utilizata pecum fondantul? (pentru imbracarea torturilor) Multumesc si iti doresc multa bafta in continuare, site-ul tau e de MARE ajutor :D! Bravo!

  3. Lala says:

    Lucy, nu cred ca poate fi folosita pentru imbracarea torturilor pentru ca este o pasta mai moale decat fondantul si in plus in combinatie cu umezeala de la blat nu cred ca ar face “casa buna”. Aceasta pasta este destinata modelarii figurinelor si ornamentelor.

  4. elena says:

    es
    ti superr!!!!!!!!!! as vrea sa mai schimbam niste ideiiii!!!!!!!!!!eu lucrez cu copiii si le fac tot felul de bunatatii!!!!!!!!!!!imi place ideea de a face lucruii “uimitoare”te rog mai dati-mi unele idei simple

Lasa un comentariu