Biscuiti caramel

Biscuiti caramel  numai buni pentru ceai, lapte sau cafea. O reteta care imi place foarte mult pentru ca intr-adevar se obtine gustul de caramel.

Ingrediente:
140 g faina
110 g zahar brun (nu-l inlocuiti cu zaharul alb)
113 g unt moale
2 linguri miere de albine
1 ½ lingurita praf de copt
½ lingurita sare extrafina

Desi sunt extrem de deliciosi va sfatuiesc sa nu faceti excese deoarece contin multe calorii. Sunt marca 4Ingredients.

Untul se scoate cu 1-2 ore mai devreme din frigider si se lasa la temperatura camerei sa devina moale precum o alifie. Dupa ce lucrul acesta s-a obtinut, se amesteca (cu o spatula sau un mixer electric) zaharul brun impreuna cu untul si mierea de albine pana cand totul este omogenizat.

Pasta obtinuta trebuie sa fie cremoasa si pufoasa.

Se amesteca faina cu sarea extrafina (neaparat extrafina pentru ca altfel veti simti cristalele de sare si nu e prea placut) si praful de copt dupa care se adauga la compozitia de unt si se omogenizeaza cu spatula pana cand obtineti un aluat fara cocoloase si nelipicios (dar destul de moale).

Din masa obtinuta se formeaza bilute de aproximativ 3 cm diametru, care se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Trebuie asezate la distata unele fata de altele pentru ca se vor intinde la copt.

Dupa ce ati umplut tava, veniti cu o furculita ce a fost trecuta prin faina si presati bilele de aluat.

Inainte sa introduceti tava in cuptor, acesta trebuie sa fie bine incins la 200°C. Biscuitii caramel vor sta la copt timp de 8-12 minute (in fuctie de cuptor). Trebuie sa fie rumeniti bine.

Dupa ce au fost scosi, acestia trebuie sa stea timp de 5 min in tava pentru a se intari, a putea fi ridicati cu ajutorul unei spatule si pusi la racit pe un gratar.

Dupa cum spuneam si mai sus sunt excelenti la micul dejun insotit de ceai, cafea sau lapte. Dar si ca desert sunt la fel de potriviti.

Pofta buna!

Taguri: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

10 Comentarii la “Biscuiti caramel”

  1. Camyutza says:

    Vaaai!! Cred ca sunt deliciosi!!

  2. Doina Sirbu says:

    Buna! Retetele tale sunt extraordinare. Am incercat cateva din ele si au iesit super, iar toata familia a fost incantata. Vroiam sa te intreb daca nu ai cumva o reteta si pentru ciocolata de casa. Multumesc. 😀

  3. Lala says:

    Scuze ca raspund cu asa intarziere! Doina am si o reteta de ciocolata pe blog, de fapt este jumatate alba, jumatate cu lapte. Acesta este link-ul: https://www.lalaworld.net/2009/04/15/ciocolata-de-casa/. Iar pentru alte variante de ciocolata da o cautare pe blog (sau click pe tag-ul “ciocolata”) pe cuvantul acesta si vei gasi mai multe propuneri interesante. O zi buna!

  4. Doina Sirbu says:

    Multumesc mult mult mult de tot pentru reteta de ciocolata de casa. O zi buna!

  5. Dana Radu says:

    Buna,
    Te-am descoperit din intamplare si esti o minunatie. Si eu sunt pasionata de bucatarie dar din pacate nu imi ajunge timpul pentru cate as dori sa fac. Iti multumesc pentru retete,idei,sfaturi etc Te asteptam si cu alte buneturi.

  6. Lala says:

    Buna, Dana! Iti multumesc pentru cuvintele minunate! Sper sa revin cat mai curand cu noutati!

  7. lolo says:

    Foarte faine si “tips-urile” tale. De ex. cel cu furculitza. Ai o fana!

  8. Lala says:

    Multumesc, lolo!

  9. Andra says:

    Dupa ce am vazut reteta pe blogul tau, am incercat si eu si au iesit minunat! Toti cei din familie i-au apreciat

  10. Alina says:

    Buna!acum am copiat reteta ta;mie imi plac foarte mult biscuitii,si astia ai tai par deliciosi 🙂 Abia astept sa vad cum imi ies:)..poate reusesc sa-i fac sambata…

Lasa un comentariu