Crochete de peşte II

Asa cum am promis cu ceva timp in urma, aduc astazi in lumina reflectoarelor o reteta fulger de crochete de peste sau ca sa fim in trend, fish sticks. Acestea sunt indicate copiilor datorita efectelor benefice si continutului nutritiv necesar unei dezvoltari armonioase a organismului. Se recomanda consumarea a 2 mese de peste pe saptamana.

Ingrediente:
500 g file de peste alb
8 linguri faina de porumb
8 linguri parmezan razuit
¾ lingurita usturoi granulat
¼ lingurita sare

Mai sus am mentionat faina de porumb care nu este acelasi lucru cu malaiul pe care-l gasim in comert, insa puteti incerca sa dati prin rasnita malai si sa obtineti faina de porumb. Ideea este sa aiba o granulatie cat mai fina, de preferat ca cea a celei de faina de grau. Asa arata faina de porumb procurata de mine:

File-ul de peste se portioneaza in baghete late de 2,5 cm latime.

Apoi toate fasiile de peste se aseaza intr-un bol si peste ele se toarna 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui. Se amesteca bine ca toate fasiile sa fie unse cu ulei.

Separat, intr-un alt recipient, se adauga faina de porumb, sarea, parmezanul si usturoiul granulat. Se omogenizeaza totul.

Fasiile de peste dau prin amestecul de parmezan si faina de porumb avand grija ca fiecare crocheta de peste sa fie foarte bine tapetata.

Fish sticks-urile se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit cu 15 min inainte, la 240°C (flacara iute).

Acolo vor sta 10-15 min pana cand crusta va deveni aurie si  crocanta, iar file-ul se va gati suficient.

Sunt excelente alaturi de salate, ketchup, sosuri sau pentru copii doar simple.

Plus de asta sunt extrem de rapide de preparat si unde mai pui ca sunt si foarte sanatoase.

Pofta buna!

Taguri: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

7 Comentarii la “Crochete de peşte II”

  1. lallely says:

    am o intrebare,ai pus cumva ulei in tava sau sub hartia de copt?k park se vede ceva umed.

  2. lallely says:

    si din cate vad cred k ai folosit pangasius,nu?congelat sau proaspat.?

  3. Lala says:

    Se vede umed pentru ca asa si este. Nu statea fixata hartia de copt pe tava si am umezit-o (tava) putin cu apa si apoi am lipit hartia de copt. Nu influenteaza cu nimic procesul de coacere.

  4. Lala says:

    Pestele din imagini este pastrav file proaspat. Se poate folosi orice fel de peste cu carne alba. Iar daca pestele este congelat nu este o problema, se dezgheata si apoi se foloseste conform retetei.

  5. Grozave, eu am incercat cu pesmet ( am rasnit paine prajita :D). Rezultatul este extraordinar impreuna cu mujdeiul de usturoi cu lamaie.

    Cu pofta,
    Pofticiosul!

  6. Dionisie Valentin Emmy says:

    yummy yammy yam yam yummy me gusta 😀 😀 😀 😀

  7. steluta says:

    se poate folosi cascaval in loc de parmezam

Lasa un comentariu