Clătite de cartofi cu feta

Incep astazi prin a ura “La multi ani!” tuturor femeilor. O primavara frumoasa domanelor! Nu va pun astazi sa gatiti ci doar va sugerez sa incercati cand aveti timp aceste clatite de cartofi cu feta. Sunt potrivite ca si aperitiv, ca si garnitura sau de ce nu, pur si simplu. Se prepara foarte rapid, sunt delicioase si unde mai pui ca sunt si ochioase.

Ingrediente:
500 g cartofi curatati de coaja
2 linguri patrunjel tocat
60 g branza feta
60 g faina
2 oua batute
1 ceapa mica
sare si piper

Intr-o strecuratoare incapatoare se rad cartofii si ceapa (eu am folosit una rosie) pe razatoarea mare. Strecuratoarea trebuie sa o asezati pe un platou sau in chiuveta pentru a putea stoarce excesul de lichid.

Se sareaza dupa gust si apoi cu o lingura de lemn sau cu mana se amesteca cartofii cu ceapa. Asa cum spuneam mai sus trebuie sa stoarcem toata zeama crtofilor si a cepei. Luam pe rand mici cantitati de cartofi pe care le presam bine intre palme pana cand eliminam lichidul in exces. Toata compozitia scursa se aseaza intr-un castron si la aceasta se adauga ouale batute usor, patrunjelul tocat, branza feta sfaramata, faina si piper dupa gust.

Totul se omogenizeaza foarte bine si apoi se pune la incins o tigaie de teflon, pe flacara medie. Se adauga 2 linguri de ulei de masline in tigaie si cand acesta este incins se adauga 2 linguri cu varf din compozitia de clatite (cantitate recomandata pentru o clatita) si rapid se niveleaza cu dosul lingurii in forma de disc. Clatitele de cartofi cu feta trebuie sa fie suficient de subtiri pentru a se patrunde bine (diametru aprox. de 10-13 cm). Daca aveti forme rezistente la flacara (cum sunt cele de decupat fursecuri sau cele speciale pt clatite, de silicon) le puteti folosi insa in functie de marimea acestora trebuie sa ajustati si cantitatea de compozitie pe care o turnati in ele. Eu am folosit o forma de silicon, inimioara.

Fiecare clatita se prajeste aprox. 3-4 min pe fiecare parte sau pana cand aceasta capata o culoare rumena.

Clatitele de cartofi se scot pe sevetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei si apoi se servesc imediat. Iata inimioarele mele:

Le-am ornat cu putin ketchup si au mers de minune. Merita sa le incercati.


Pofta buna!

Recipe by Videojug

Taguri: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

9 Comentarii la “Clătite de cartofi cu feta”

  1. daniela says:

    In primul rand La multi ani si tie pe ziua de ieri si toate fetelor ce urmaresc acest blog. O sa incerc sa fac si eu reteta asta.Pare delicioasa, sper sa ma descurc 🙂 🙄

  2. Ana says:

    mama ce bine arata.. drooling

  3. Ana says:

    Buna. Am gatit de vreo 5 ori pana acum si nu stiu cat inseamna 500 gr de cartofi.. cam cati cartofi aproximativ ?:D ms

  4. alex says:

    Am respectat exact pasii si cantitatile acestei retete si cartofii sunt cruuuuuuuzi. Cred ca se fac cartofii doar daca las vreo 15 minute sa arda clatita 🙂 Nu stiu ce-am facut dar nu mi-a iesit deloc 🙂

  5. Lala says:

    Alex, nu stiu ce sa zic. Poate ca grosimea clatitei a fost cam mare si poate ca de aceea nu s-a prajit bine. Trebuia sa o faci mai subtire.

  6. Arabela says:

    acum le-am savurat, doar ca din experianta mea culinara am adaugat putin praf de copt, iar din a doua parte de aluat ( am avut o cantitate si jumatate ) am transformat-o in ceva mai … adica am pus niste praf de usturoi, dar cu ardei copt conservat de mine 🙄

  7. Teodora says:

    Eu le-am facut la cuptor, am evitat prajirea si le-am servit cu salata de sfecla rosie cu portocala. Mmmmm, o bunatate! Multumesc!

  8. Ionela says:

    se poate folosi in loc de branza feta,branza telemea???

  9. Lala says:

    Ionela, cred ca este ok daca folosesti telemea.

Lasa un comentariu