Piept de pui Kiev

img_7012_resize

Inspirata fiind de salata de cartofi de ieri, azi am pregatit un piept de pui Kiev. Desi datorita denumirii date dupa capitala Ucrainei aveti tendinta sa credeti ca este un preparat de origine ucrainian, de fapt este inventat de un francez si a primit denumirea aceasta la New York. In concluzie un adevarat curcubeu de culturi si origini.

Ingrediente:
1 piept pui dezosat si depielat
100 gr unt la temperatura camerei
1 catel de usturoi pisat
1 legatura patrunjel
100 gr pesmet
100 gr faina
6 linguri ulei (pt prajit)
1 lingura parmezan ras (optional)
1 ou
sare si piper

Pieptul de pui, spalat si uscat cu servetele de bucatarie, se taie in 2 bucati pe verticala.

img_6968_resize

Cu ajutorul unui cutit ascutit si cu lama lunga se face un buzunar (pe toata lungimea pieptului fara a taia pana la margini) in interiorul fiecarei bucati de piept de pui.

img_6971_resize

Lasam bucatile de pui deoparte pentru moment si ne ocupam de umplutura. Untul moale se amesteca cu legatura de patrunjel tocata marunt, usturoiul si dupa gust sare si piper.

img_6973_resize

Untul astfel aromat se toarna intr-o punga si se dirijeaza totul catre coltul taiat al pungii care va fi introdus in interiorul pieptului de pui pentru a umple buzunarul creat. Eu am lucrat de data aceasta cu un cornet (ca cel pentru seminte) realizat din hartie de copt, caruia i-am ciupit varful, iar capatul opus l-am inchis ruland hartia. Introduceti cornetul sau punga pana in capatul buzunarului si introduceti unt pana cand opune rezistenta.

img_6976_resize

Dupa ce am terminat de umplut pieptii se sigileaza orificiul cu scobitori.

img_6979_resize

Apoi se aseaza pe o farfurie,  se acopera cu folie alimentara si merg la frigider timp de 30 min pentru a se intari untul si a nu curge atunci cand il vom pune la prajit.

Intre timp in 3 boluri separate se aseaza faina care se asezoneaza cu sare si piper, oul batut bine si pesmetul in care adaugati parmezanul (optional).

Pieptii se scot din frigider si se dau pe rand prin faina, ou si pesmet. Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul si apoi se prajeste pieptul de pui Kiev.

img_6997_resize

Se prajesc circa 5-6 min pe fiecare parte. Cand sunt gata rumeniti se scot pe o farfurie tapetata cu servetele de bucatarie penru a absorbi excesul de ulei.

img_7001_resize

Inainte a-l servi nu uitati sa scoateti scobitorile.

img_7007_resize

In sectiune acest piept de pui arata fenomenal.

img_7010_resize

Noi l-am servit cu salata de cartofi cu dressing de lamaie (reteta aici). Alaturarea celor doua a avut un gust decadent.

Pofta buna!

Taguri: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

5 Comentarii la “Piept de pui Kiev”

  1. super gust , 😀 ,misto rau ,au bucatarii ucrainenii 😛

  2. ionescu natalia says:

    excelent, xclent – cred k e mai bun decat, sa spunem banalul snitel din piept de pui.Merita! Multumim pt reteta!

  3. ionescu natalia says:

    cred k noi o sa-l mancam noi singuri, nu il servim si altora, doar celor din casa. Crd k merge si o salata obisnuita de castraveciori murati.

  4. Lala says:

    Ma bucur ca ti-a placut, Natalia! Merge cu orice iti place tie.

  5. andreea says:

    E delicioasă reţeta asta! Am făcut reţeta asta de 2 ori ,chiar acum o fac a 3-a oară! Merge foarte bine cu cartofii cu lămâie,usturoi si muştar. Îmi place foarte mult blogul tău. Succes in continuare! 😀

Lasa un comentariu