Limonada

img_6953_resize

Pe caldurile astea insuportabile sfatul medicului este sa consumam cel putin 2L de lichide pe zi. Si daca tot ii musai atunci de ce sa nu bem ceva natural, racoritor si plin de vitamine? O limonada. Nu numai ca iti racoreste fiecare por al corpului dar iti aduce si un aport vitaminic foarte mare, ajutand astfel organismul sa fie mai rezistent si sa lupte mai viguros cu climatul.

Ingrediente:
5 lamai
300 gr zahar / miere
200 ml apa

Lamaile se spala bine si apoi se taie in jumatati pentru a fi stoarse.

img_6935_resize

Dupa ce ati stors toate lamaile, puneti vasul in care ati colectat sucul deoparte si va apucati de sirop. Apa si zaharul sau mierea se pun impreuna intr-o craticioara pe foc mediu. Se amesteca din cand in cand pentru o topire mai eficienta a zaharului.

img_6942_resize

Din momentul cand a inceput sa fiarba se mai lasa 2-3 min si apoi se ia de pe foc.

img_6945_resize

Apoi craticioara se scufunda intr-o baie de apa rece pentru a se raci mai repede siropul. Se amesteca ocazional. Cand siropul a ajuns la temperatura camerei atunci puteti adauga sucul de lamaie, pe care eu l-am strecurat printr-un tifon, insa nu este nici o problema daca il lasati asa cum este adica cu pulpa. Amestecati bine si concentratul vostru de limonada este gata. Nu va ramane decat sa-l diluati dupa preferinta (cat il doriti de concentrat) cu apa plata, apa minerala sau sifon.

img_6955_resize

Adaugati cuburi de gheata si rondele de lamaie si ati obtinut o limonada racoritoare si revigoranta.

img_6949_resize

Diluata dupa gustul meu am obtinut aproximativ 4,5 L de limonada. Daca doriti sa faceti din mai multe lamai trebuie doar sa aveti in vedere ca pentru 1 lamaie va trebuie 60 gr zahar si 40 ml apa.

img_6952_resize

Savurati!

Taguri: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

13 Comentarii la “Limonada”

  1. lallely says:

    dammmmmmmmmmmmmmmmmm minunata limonada din care m am infruptat pana n a m mai putut …stii tu….la ziua ta 😀
    a fost exact dupa sufletul meu,ador limonada !

  2. WildChild says:

    Sper sa iasa buna, caci imi propun sa incerc maine reteta prezentata de tine 😀

  3. Am facut si eu limonada si mi-a placut mult.Iar daca i-a placut si partenerului care e un super sclifosit si vesnic nemiltumit in materie de mancare………..Super!maine am de gand sa mai fac o tura!

  4. Eva says:

    Am incercat-o si este deliciosa

    o voi introduce in meniul de vara

    😆

  5. miky says:

    Este foarte tare!!!! Azi am facut limonada si toata lumea a fost foarte incantata!

  6. Stefania says:

    Am facut si eu limonada si mi-a placut foarte mult !!! Am sa fac in fiecare zi….. 🙂

  7. sper sa iasa bine, acum ma pun sa fac, revin sa precizez rezultatul

  8. adriana says:

    Buna Laura,

    limonada este intr-adevar foarte buna….mai ales ca sotul meu poate sa si-o prepare singur din concentratul facut dupa reteta ta 😀

  9. janine says:

    Multumesc de reteta. SUPER BUNA!!!!!!! Imi plac lamaile si mai si sufar de greturi la greu :mrgreen: Asa ca ma pot racori. E buna si primavara 🙂 Am facut-o cu miere. La vara va fi racoritoarea de baza 😉

  10. lorand says:

    buna as incerca si eu dar la o cantitate de 2 L de apa care ar fi reteta?cat concentrat de lamaie etc…?multumesc anticipat 😀

  11. Lala says:

    Lorand, nu stiu sa-ti spun exact pentru ca depinde de gustul fiecaruia (asa cum spuneam si in reteta), dar daca ar fi sa fac pentru mine as folosi 3 lamai, 180-200 g zahar si 120-150 ml apa.

  12. magdalena says:

    Buna, ai incercat sa adaugi cateva frunzulite de menta inainte de a fi servita si presate bine in mana, pentru gust? da un gust extrem de bun!!
    🙂

  13. Caty says:

    Foarte buna…e perfecta reteta! 😀 😀 😀 😀 😀

Lasa un comentariu