Mozzarella pane

img_6847_resize

Mozzarella imi place foarte mult. Asa ca m-am gandit sa fac azi niste mozzarella pane. Este minunata atunci cand o rupi si pur si simplu se intinde in straturi. Si acum hipersalivez.

Ingrediente:
400 gr mozzarella
1 cutie fulgi de cartofi (100 gr)
2 oua
100 gr faina
ulei pentru prajit
1 ½ lingurita sare

Iata o parte din ingrediente:

img_6790_resize

Mozzarella se taie in felii groasse de 1 deget.

img_6827_resize

Apoi ouale se bat usor cu o furculita impreuna cu ½ lingurita sare, faina se amesteca restul de sare si fulgii de cartofi se aseaza si ei intr-un bol.

img_6823_resize

Feliile de mozzarella se dau mai intai prin faina, apoi prin ou si la final se tapeteaza abundent cu fulgi de cartofi. Intr-o tigaie se pune suficient ulei la incins si in el se prajesc feliile pane.

img_6832_resize

Se prajesc pe ambele parti pana cand devin brun-aurii.

img_6834_resize

Sunt atat de gustoase incat nu te mai saturi. Stratul exterior este extrem de crocant iar interiorul este ca si o lava topita ce curge si iti incanta papilele gustative.

img_6849_resize

Iata si dovada ispititoare:

img_6850_resize

Pofta buna!

Taguri: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

3 Comentarii la “Mozzarella pane”

  1. miky says:

    😀 pot sa va spun k am incercat reteta,dar am inlocuit mozzarela cu branza.este pentru a doua oara in viata mea cand gatesc,dar mi-a iesit super.sunt foarte mandra de acest lucru

  2. Lala says:

    Bravo Miky, felicitari! Din reusita obtinuta de tine rezulta ca nu e dificil de realizat, ci trebuie doar sa ai vointa. Ma incanta sa aud ca a iesit buna si inlocuind mozzarella cu branza. Nu pot sa-ti urez decat: succes in continuare si la cat mai multe reusite culinare!

  3. jeannete says:

    ce poti face cu un cas de vaca uitat de ceva vreme prin frigider? mozzarella pane sau, in cazul meu, branza pane. delicios! am incercat si cu emmentaler dar cand se raceste e prea tare, cu cas de vaca insa…e perfect 😀

Lasa un comentariu