Crochete cu parmezan şi susan

img_6197_resize

Nu stiu voi, dar eu sunt amatoare de chestii pe care sa le pot rontzai la orice ora din zi si din noapte. Asa ca azi m-am gandit sa va arat cum se fac unele din preferatele mele snack-uri. Stiti deja… sunt ceva rapid si fara bataie de cap.

Ingrediente:
350-400 gr aluat de foietaj
4 linguri seminte de susan
4 linguri parmezan razuit
1 ou batut cu 1 lingura apa

Prima data trebuie sa dezgetati aluatul de foietaj care este congelat. Eu de data asta nu am avut sul dintr-acela mare si am faut cu aluat dintr-acela la cub. Merge cu oricare din variante. Cand este manevrabil aluatul se aseaza pe o suprafata infainata si se pensuleaza cu ou batut cu 1 lingura de apa.

img_6165_resize

Apoi se presara parmezan ras. Puteti cat de mult sau de putin parmezan doriti nu trebuie sa tineti cont de cantitatile date de mine.

img_6168_resize

Cu palma se batatoreste usor suprafata pentru a se lipi parmezanul de aluat.

img_6171_resize

Se intoarce aluatul pe partea cealalta si se procedeaza la fel ca si mai sus, adica se unge cu ou si in loc de parmezan se presara susan. Se batatoreste din nou pentru a face priza.

img_6174_resize

Urmatorul pas este sa taiem aluatul in fasii subtiri. Cu cat sunt mai subtiri cu atat sunt mai crocante. Daca aluatul este prea lipicios si moale pentru a fi taiat se introduce 5-10 min in frigider si dupa va putea fi taiat fara probleme.

img_6176_resize

Fasiile astfel obtinute se rasucesc…

img_6180_resize

… si dupa se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

img_6183_resize

Tava merge in cuptor, la foc potrivit pana cand crochetele se rumenesc bine. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

img_6185_resize

Sunt super crocante si delicioase.

img_6196_resize

O gustare rapida si crocanta.

img_6191_resize

Pofta buna!

Taguri: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Comentarii la “Crochete cu parmezan şi susan”

  1. jeannete says:

    lala, stii ce am facut cu un botz de foietaj ramas de la pizza aia greceask? bineinteles…crochete, mai ales k am avut si parmigiano,mmm. si credeti ma pe cuvant au iesit “super crocante si delicioase”,citand un clasic in viata:)poate n au iesit chiar asa aratoase da’…doar nu i concurs de frumusete… 🙄

  2. Alina says:

    Foarte bune!!! Imi plac foarte mult ideile tale culinare. Ai “cules” niste retete foarte gustoase, si de asemenea..stai bine si cu inventivitatea, pentru ca o gospodina buna stie sa “condimenteze” mereu, sa inoveze. Te felicit! ❗ 8)

Lasa un comentariu