Omletă fără ulei şi fără prăjire

img_6104_resize

Veti spune: ce banal! Cine nu stie sa faca o omleta? Ce este asa special la aceasta omleta? Ei bine o sa va spun eu ce-i cu ea. Se face fara ulei si fara sa o prajesti in acesta. Cum se poate? Foarte simplu. Citeste instructiunile date mai jos si vei manca o omleta FOARTE SANATOASA (din punct de vedere al metodei de gatire pentru ca mai conteaza si ce ingrediente folosesti…depinde numai de tine).

Ingrediente: (pt o portie)
2 oua
cateva masline negre
cateva masline verzi
2 felii bacon
3 linguri cascaval ras
sare si piper

Cantitatile si ingredientele au fost optiunea mea, tu poti face cu ce doresti sau ai prin frigider.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa pui la fiert o cratita cu apa.

img_6084_resize

Pentru a face aceasta omleta o sa ai nevoie in primul rand de o punga care se poate resigila. Are un dispozitiv cu un sant si o dunga de plastic si acestea se intrepatrund cand apesi pe ele. Nu prea ma pricep sa explic chestia asta. Oricum cert e ca le gasiti in orice supermarket si nu sunt scumpe deloc, se numesc pungi pentru congelare resigilabile. Cam asa arata:

img_6066_resize

Aici am incercat sa va arat sistemul de sigilare dar nu stiu cat se intelege.

img_6067_resize

In punga se plaseaza toate ingredientele: sarea, piperul, ouale si maslinele…

img_6069_resize

… baconul taiat cubulete…

img_6075_resize

… si cascavalul ras.

img_6078_resize

Dupa ce ai terminat de adaugat ingredientele sigilezi punga, scotand cat mai mult aer posibil din interior si incepi sa o agiti sau pur si simplu sa o mototolesti in maini pentru a omogeniza cat mai bine totul. La acest lucru poti chema copiii sa te “ajute”. Vor fi incantati.

img_6080_resize

Cand apa a inceput sa fiarba…

img_6090_resize

… se adauga punga cu omleta.

img_6091_resize

Se tine in apa sa fierbanda timp de 15 min. Timpul de gatire creste proportional cu numarul de oua adaugat, daca faceti mai multe vor sta mai mult.

img_6093_resize

Dupa 15 min este gata de servit.

img_6096_resize

Este extrem de gustoasa si sanatoasa. Pentru mine omleta reprezenta un produs greu de digerat, acum nu mai este deloc asa. Este super light.

img_6106_resize

Daca o pregatesti pentru copii ii poti pune pe ei sa si-o prepare, iar daca ai mai multi ii poti pune sa-si semneze fiecare punga cu numele sau. Va fi distractiv atat pentru tine cat si pentru ei.

img_6109_resize

Daca nu doresti ca omleta sa iasa sub forma de sul sau de baton, ca mie, fierbe apa intr-o cratita intinsa, cu diametrul mai mare, si pune punga culcata pe o parte. Astfel va iesi intinsa si va lua forma pungii, patrata sau dreptunghiulara.

Pofta buna!

Taguri: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

11 Comentarii la “Omletă fără ulei şi fără prăjire”

  1. Bleau says:

    Foarte tare ideea. O sa incerc sa vad diferenta! Oricum, la tine arata delicioasa 🙂

  2. Lala says:

    Daca incerci poate imi lasi un comment sa-mi spui daca se merita si…cel mai important, daca ti-a placut.

  3. Mihai says:

    Vai, vai; numai sanatoasa nu este omleta ta.
    Din pacate n-ai idee cate toxine trec in procesul de firbere din punga de plastic in omleta 🙁

  4. Mihai says:

    Sper sa nu-mi iei in nume de rau comentariul anterior. Ai pe sit niste retete delicioase pe care le apreciez insa daca tii la ficatul tau si la sanatate nu mai gati in punga de plastic.

  5. Lala says:

    Mihai, nu ti-am luat in nume de rau comentariul. Insa trebuie sa precizez faptul ca stiam despre remarca ta cu punga de plastic, iar atunci cand am spus omleta “sanatoasa” m-am referit la faptul ca eu o consider mai sanatoasa decat cea imbibata de ulei si prajita. Nu am spus ca este eco sau bio. Ce inseamna de fapt sanatoasa? Putem avea discutii interminabile pe aceasta tema, insa nu prea mai gasesti conceptul asta in ziua de azi, ma refer COMPLET sanatoasa / sanatos. Ca sa fie totul ok ar trebui sa incepi cu aerul pe care il respira gaina, ce mananca, ce bea, ce ingrediente pui in omleta, cum este gatita ea, etc. Si apropo de ficatul si sanatatea mea, sa stii ca e singurul lucru pe care l-am gatit in punga de plastic si asta destul de rar. Multumesc oricum de sfat si grija!

  6. cris says:

    mama ce bine arata. Yumyyyyy maine incerc si eu ! Multumesc pentru idee !!

  7. geo says:

    tocmai am savurat o portie,e foarte buna! 😀

  8. phane says:

    Am incercat si eu reteta ta, numai ca in loc sa pun compozitia intr-o punga am folosit un castronel de sticla, la bain-mare. Intr-adevar, e gustoasa si usoara, dar cred ca e mai sanatos sa nu folosesti punga de plastic.

  9. cioara says:

    pai si daca prajim ingredientele in putin ulei de masline si in timp ce se face omleta o acoperim cu un capac ca sa faca abur sa nu se piarda toata nebunia aia acolo nu e bine ? : 😀

  10. Cici says:

    Este cea mai gustoasa omleta pe care am mancato vreodata. 😀

  11. izabela says:

    sau si mai simplu se poate pune la cuptor intr-o forma termorezistenta

Lasa un comentariu