Cioco muffins (brioşe cu ciocolată)

img_5499_resize

Din multitudinea de variante si retete de briose am ales pentru astazi una foarte simpla. Pentru iubitorii de ciocolata aceste briose sunt minunate. Asa ca daca aveti chef de ceva dulce, bun si home-made notati ingredientele.

Ingrediente:

250 gr faina
300 gr iaurt
100 gr ciocolata
1 pliculet praf de copt
125 gr zahar
80 ml ulei
1 ou

Zaharul, iaurtul, oul si uleiul se pun intr-un bol…

img_5472_resize

… se omogenizeaza bine cu mixerul…

img_5474_resize

… dupa care se adauga faina si praful de copt si se continua omogenizarea cu mixerul.

img_5476_resize

Va rezulta un aluat moale…

img_5477_resize

… in care se va adauga ciocolata maruntita. Puteti jongla cu cantitatea de cioco, eu am pus chiar mai mult. Am avut ceva cioco amaruie si am completat cu cioco umpluta.

img_5479_resize

Cu o lingura sau o spatula se incorporeaza usor ciocolata in amestec. Acum se pregatesc formele de briose adaugand in fiecare, cosuletele de hartie speciala pentru acestea. Fiecare forma se umple, cu ajutorul unei linguri, aprox ¾ cu aluat.

img_5481_resize

Se introduc in cuptor, la foc mic timp de 20 min sau pana cand s-au rumenit bine.

img_5482_resize

Din cantitatea de aluat mi-au rezultat 12 briose. Sunt foarte pufoase…

img_5489_resize

… si cel mai important…foarte gustoase.

img_5496_resize

V-am facut pofta? Asta era si ideea 😀  Mai vreti?

img_5490_resize

Pofta buna!

Recipe by Isabela Dobrin

Taguri: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

35 Comentarii la “Cioco muffins (brioşe cu ciocolată)”

  1. jeannete says:

    ah, de cand asteptam reteta asta!!! briosele arata delicios! am mai incercat si eu vreo 2 retete dar azi o incerc si pe a ta. n am cosulele de hartie dar dak ung tava cu ulei nu se vor lipi…cred 😀
    si totusi…sa faci si o reteta de madeleine cu crema de ciocolata 8)

  2. jeannete says:

    deci…am incercat si reteta ta. cam dezastru. 🙁 nush de ce.park ar mai fi trebuit faina cu toate k am respectat reteta.erau coapte dar cu toate astea pareau crude,dak intelegi ce vreau sa zic.si…ca intotdeauna, knd nu te astepti te trezesti cu musafiri care…mi au mancat toate briosele asa cum erau.
    sa ti dau si reteta pe care am incercat o eu.au iesit tzutz…

  3. Lala says:

    Da…am inteles ce ti s-a intamplat. Nu ai cantar si asa se intampla cand pui cantitatile din ochi…mai depinde si de ochi. O sa incerc sa-ti vin in ajutor postand o sectiune unde voi cantari diferite alimente in functie de cana si de lingura si poate asa iti va veni mai usor. Daca o sa mai ai dupa aceea curajul sa mai incerci reteta o sa-mi dai dreptate ca sunt un deliciu. Poate o sa ai ocazia sa te serveasca chiar bucatareasa…nu se stie niciodata cine-ti bate la usa.

  4. lex says:

    hmmm..iumii…fain..ps:multe ai mai postat .. 😉

  5. Lala says:

    Dap… am fost harnicutza. 😳

  6. aly says:

    imi plac briosele chiar am faqt si eu si miau iesit grozave 😛

  7. Lala says:

    Ma bucur ca ti-au iesit Aly. Si mie imi plac mult briosele astea.

  8. marina says:

    mai poti adaoga si stafide, eu le las 30-35 minute la cuptor, la 20 minute mi se par cam crude. cuptorul la foc potrivit.

  9. Lala says:

    Marina, nu sunt mare fan stafide. Sa stii ca nu sunt crude deloc, cred ca in poze se observa ca sunt destul de rumenite si daca le-as lasa asa cum ai spus tu la foc mediu 30-35 min mi s-ar arde. Poate cuptorul tau este electric si in cazul asta difera foarte mult.

  10. andreea says:

    Si eu vreau sa fac briose ..numai k nu inteleg un lucru 🙄
    Eu credeam k tavitele se pot folosi si fara formele acelea din hartie…la fel cum credeam si ca formele din hartie sunt suficiente 😀
    Asa este ca ma insel…sau le pot folosi si una fara cealalta?

  11. Lala says:

    Andreea, sa stii ca poti folosi doar tavitele, insa va trebuie sa le ungi cu unt sau varianta cu ulei si apoi tapetate cu faina (depinde de aluat). La fel de bine poti folosi si cosuletele de hartie, individuale, asezate intr-o tava normala de cuptor, numai ca si aici trebuie sa iei in considerare un lucru, exista cosulete mai subtiri (cum sunt ale mele de la Fackelmann) care nu sustin toata greutatea aluatului (cand nu sunt asezate in forme), deci trebuie sa cauti unele mai tari si mai groase. Daca vrei un sfat, sa stii ca asa ceva gasesti la Selgros sau Metro, sunt 50-100 buc la cutie si nu sunt scumpe. Sper ca te-am lamurit de data asta. Te mai astept pe aici cu drag!

  12. elena says:

    Am facut si eu azi briosele cu ciocolata si au iesit minunate. De vreo 3 saptamani fac intr-una briose vanilate tot dupa reteta ta si mincaciosii mei nu se mai satura. Acum am la cuptor si o varianta de briose cu mere in loc de ciocolata, sper sa iasa, le fac pt bebele meu.
    Felicitari pt blog, imi plac toate retetele, rareori gasesti bloguri culinare care sa aibe retetele corecte sau chiar experimentate de catre cel care scrie.

  13. Lala says:

    Elena, sunt bucuroasa de fiecare data cand un vizitator confirma faptul ca una sau mai multe au fost pe placul lor. Asa s-a intamplat si in cazul tau, m-a incantat faptul ca briosele au avut succes in familia ta. Mutumesc mult pentru toate aprecierile aduse! Sa-mi spui cum au iesit cele pentru bebe, cu mere. Te mai astept!

  14. Andreea says:

    Am facut si eu reteta ta de cioco-muffins.
    Mi-au iesit delicioase dar nu prea dulci.Imi place ca au crescut si sunt foarte bune cu laptic.

  15. adriana says:

    Fooooarte bune! si economice! merg si fara ciocolata daca le mananci cu lapte.
    Saru’mana de reteta!

  16. Teodora says:

    Eu le-am facut si sincer au iesit foarte bune. Cum nu am inca tavita speciala le-am facut in tava in hartiute si s-au pleostit… Foarte bune la gust si au disparut toate… Acum le fac pt a nu stiu a cata oara direct in tava normala ca pe o prajitura si fiecare isi ia o bucata cat de mare doreste…(pentru ai casei evident) Trebuie sa ma dotez cu tava speciala neaparat.
    Am uitat sa spun ca trebuie sa fac portie dubla ca altfel dupa doua ore nu mai e nimic… (Noi suntem 2 adulti + 2 copii) 🙄
    Teo

  17. Dii says:

    Buna Laura! Eu sunt un mare fan al ciocolatei si al brioselor, deci combinate nici nu mai zic doar ca…am incercat mai multe retete de briose cu ciocolata si mereu sfarsesc cu niste briose pufoase si cu ciocolata arsa la fundul formei….de ce oare?? 🙁

  18. Lala says:

    Buna Dii! De obicei cand aluatul de briose este foarte pufos/usor atunci intervin legile fizicii si scufunda bucatile de ciocolata care sunt mai grele. Asadar ca sa nu mai ajunga in parte de jos a brioselor ar trebui ca aluatul sa fie unul mai dens. Dar dezavantajul unui aluat dens ar putea fi lipsa de pufosenie a briosei gata facute. Cat despre ciocolata arsa, e simplu, temperatura si timpul de topire a ciocolatei sunt mult mai mici decat temperatura si timpul de coacere al brioselor. Nu stiu cat te va lamuri raspunsul meu, dar imi aduc aminte ca am folosit picaturi de ciocolata (niste borcanele de plastic ce se gasesc prin hypermarketuri si contin banuti/bilute mici de ciocolata) si acestea aveau o temperatura ceva mai mare de topire. Ai putea incerca cu aceia. Sper sa-ti rezolve problema! Numai bine!

  19. Dii says:

    Inteleg… Iti multumesc mult pentru raspuns 😀

  20. Dii says:

    Ei bine, din multimea retetelor de briose cu ciocolata pe care le-am incercat pana acum, a ta e singura care a iesit perfect 😀 Sunt foarte bune! Multumesc mult 🙂

  21. Lala says:

    Dii, ma bucur mult ca-ti plac briosele! Cu placere!

  22. gabriela says:

    draga Lala am facut briosele cu ciocolata si au iesit excelente chiar daca nu am avut cantar dar fac destul de des checuri si stiu cam cum trebuie sa iasa o compozitie de chec.am facut si briosele cu vanilie si au fost mai mult decat delicioase ,copiilor le plac ffmult .Eu mi-am cumparat forme de silicon si le recomand oricui ,se lucreaza fff usor cu ele si le poti pune in orice fel de tava ca isi pastreaza forma ffbine ,nu sunt nici scumpe(1 leu bucata)si nu-ti mai trebuie nici forme de hartie si nu trebuie nici unse.Multumesc pt retetele pe care le ai si ni le spui si noua mai putin pricepute>Domnul sa te binecuvinteze!!!cu dra gabriela *:*:*:

  23. Lala says:

    Draga Gabriela, ma bucur ca ai incercat retetele si iti mutumesc pentru faptul ca ti-ai facut timp sa-mi scrii parerea ta. Sunt foarte curiosa si ti-as fi tare recunoscatoare, daca mi-ai putea spune de unde ai achizitionat formele de silicon atat de ieftine? Te mai astept si cu alte comentarii! Pupici!

  24. miky says:

    am facut reteta si briosele mele par facute dar sunt crude in interior, iar dupace le-am scos din cuptor s-au lasat :(( Si erau cadou pt mami k azi ii este ziua 🙁

  25. Joita Florina says:

    Am incercat ieri aceasta reteta, a placut f.f. mult copiilor. Am pregatit o cantitate dubla, avand doar 400gr. iaurt am folosit si 200gr Sana. Am pus si cate o visina pt. prajituri. EXCEPTIONALE! Am sa incerc si alte retete. Mii de multumiri.

  26. Lala says:

    Excelent, Florina! Cat ma bucur cand cititoarele mele au reusite si mai sunt si aprobate de piticutii lor. Sper sa-ti placa si alte retete de aici! Pupici!

  27. Estera says:

    mmmm, mi-ai facut pofta. Le incerc cat de curand

  28. Uana says:

    Cea mai buna reteta de briose!!!!de cand am “descoperit-o” la toata lumea am impartasit-o si niciodata nu a dat gres!!!!
    Multumesc mult Lala!!!!

  29. Lala says:

    Merci, Uana!

  30. Nicoleta says:

    Buna ziua.V-am descoperit blogul ieri in timp ce hoinaream dupa o reteta de muffins cu iaurt.Asa ca am ajuns sa rasfoiesc o mare parte din el.Concluzia ?Felicitari pentru blog,pentru prezentare si pentru toata munca dvs.Si nu in ultimul rand pt aceste minunatii care au fost executate cu noaptea in cap pt micul dejun de azi.Nu am avut cioco si am razuit lamaie dar au iesit extrem de delicioase .de pufoase nici nu mai vorbim.Deja am trecut-o pe caietul meu cu retete si acum m-am gandit sa las si un comentariu pt ca sunt f.incantata de toate retetele dvs si cu siguranta voi mai proba si altele.

  31. Lala says:

    Nicoleta, sa stii ca ma onoreaza cuvintele tale. Multumesc pentru increderea acordata!

  32. Alexia says:

    Am incercat si eu briosele tale si au iesit minunate, aluatul e foarte usor de facut si combinatia e perfecta, mai ales ca ajuta mult si formele de silicon care nu trebuie unse si permit scoaterea brioselor foarte usor din forme. O sa incerc si cu fructe de padure, dar acelasi aluat, pentru ca mi s-a parut unul perfect pentru gusturile mele.
    Te felicit pentru activitatesi o sa iti spun cand mai am succes cu cate o reteta de la tine.
    Un an nou minunat!

  33. Lala says:

    Alexia, draga mea, ma bucur ca ti-au placut briosele si astept si, dupa cum ai spus, astept comentariile tale si la alte retete. Un an minunat si tie!

  34. oros lorena says:

    excelente !nu m am putut abtine sa nu las un comentariu le am fotografiat si am sa le postez pe facebook mi au iesit minunat la gust nu mai spun nu sunt prea dulci asa cum imi place felicitari una dintre putinele retete luate de pe net care a iesit exact asa cum sunt in foto

  35. Cris says:

    Am facut azi briose, ciorba de cartofi si clatite de cartofi. Toate au fost super.

Lasa un comentariu