Tartă cu ton

img_5225_resize

Aceasta tarta pe cat este de aspectoasa pe atat este de gustoasa. Pentru iubitorii de peste dar mai ales de ton este nemaipomenita.

Ingrediente:
Aluat:
300 gr faina
120 gr unt
1 plic praf de copt
1 galbenus
100 gr spanac tocat, fiert si scurs bine
sare si piper
Umplutura:
2 conserve ton maruntit in ulei (185 gr fiecare)
1 conserva rosii in suc propriu
4 catei usturoi
100 gr masline taiate
2 cepe
busuioc
1 lingura boia de ardei iute
sare si piper

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, eu am folosit robotul, si va rezulta o coca de culoare verde. Astfel aluatul se impacheteaza in folie de plastic si se lasa sa se odihneasca timp de 2-3 ore.

img_5210_resize

Cat timp se odihneste aluatul ne ocupam de umplutura. Se pune la scurs tonul. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei.

img_5204_resize

Se adauga maslinele taiate si se mai calesc cateva minute.

img_5207_resize

Se adauga tonul scurs de ulei…

img_5208_resize

… si conserva de rosii pasate.

img_5209_resize

Se adauga busuiocul si potriveste de sare si piper. Se fierbe pana ce a scazut tot lichidul. Se lasa sa se raceasca complet. Dupa ce  s-a odihnit aluatul se imparte in 4 parti egale si se opreste 1 parte. Restul de ¾ se intinde sub forma de foaie si se imbraca forma de tarta unsa in prealabil cu unt sau ulei.

img_5211_resize

Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul preincalzit, la foc iute, timp de 10 min.

img_5215_resize

Pentru ca eu nu am intepat in suficient de multe locuri aluatul, acesta s-a umflat si a crapat. Arata destul de inestetic dar m-a salvat umplutura. Asa ca nu faceti greseala mea si intepati in cat mai multe locuri foaia. Iata cum a rezultat dupa cele 10 min.

img_5213_resize

Dupa ce am scos forma din cuptor se adauga umplutura de ton racita si se niveleaza frumos.

img_5214_resize

Se intide inca o foaie din aluatul ramas si se aseaza deasupra umpluturii apasand usor pentru a face priza. La randul ei si aceasta foaie se inteapa cu furculita. Se da la cuptor timp de 30 min la foc potrivit. Cand este gata se scoate si se lasa sa se odihneasca10-15 min dupa care se rastoarna pe un platou.

img_5216_resize

Dupa cum se observa, din nou a avut de suferit tarta mea din cauza crapaturilor de mai devreme, rezultand acele pete maronii. Deci inca o data intepati de cat mai multe ori aluatul.

img_5217_resize

Insa in ciuda micilor defecte inestetice a fost nesperat de buna. A fost exact pe gustul meu si al sotului.

img_5219_resize

Si obisnuita sectiune… 🙂

img_5221_resize

Pofta buna!

Recipe by Sava Laura

Taguri: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Comentarii la “Tartă cu ton”

  1. liliy says:

    nush ce sa zic…pare km sfarmicioasa sau mi sa pare mie 🙄 o fi din cauza umpluturii kre e moale ❓ si km ce gust are ❗

  2. Lala says:

    Draga Lily,daca citeai cu atentie si interes reteta observai ca eu am mentionat, nu doar o data, ca am gresit atunci cand nu am intepat suficient crusta si mi s-a crapat intr-un hal fara de hal, de altfel si in foto s-a vazut. Deci ai dreptate ca mie mi-a iesit sfaramicioasa dar doar din motivele mentionate. Asta nu ar trebui sa te opreasca sa incerci, invata din greselile mele si te asigur ca o sa-ti iasa perfect. Cat despre gust pot sa-ti spun ca seamana cu sosul de la pastele cu ton numai ca nu este lichid, asa ca daca iti place acela atunci o sa-ti placa si asta. Ca sa economisesti timp poti face cantitate dubla si cand inca nu a scazut tot lichidul iei jumatate si il pui in borcan la frigider, astfel data viitoare trebuie sa fierbi doar pastele…sosul e deja preparat. Sper ca te-am lamurit.

Lasa un comentariu