Merele dragostei

img_5094_resizeUn mod placut de a consuma si a transforma merele. Vor incanta copiii si nu numai. Sunt ca niste acadele din mere si…desi a trecut de multa vreme perioada, nu va ambalati, e doar o sugestie, pot fi in egala masura un mod ingenios si o varianta inovativa de a servi colindatorii.

Ingrediente:
4 mere (de preferat rosii, acrisoare si de marime medie)
4 tepuse de lemn
400 gr zahar + 4 linguri (separat)
100 ml apa
1 lingurita colorant alimentar (la alegere culoarea)
1 lingurita otet / zeama de lamaie
1 lingurita esenta vanilie

Merele se spala, se sterg, li se rup coditele…

img_5080_resize

…dupa care in locul fiecarei codite se infige cate o tepusa de lemn. Eu fiindca am avut tepuse pentru frigarui, care erau prea subtiri pentru merele mele babane, am infipt cate trei in fiecare mar.

img_5079_resize

Se presara cele 4 linguri de zahar pe o farfurie intinsa, dupa care se da in clocot zaharul cu apa, esenta de vanile, otetul sau zeama de lamaie si colorantul (eu am pus rosu).

img_5081_resize

Fierbeti, la foc potrivit, pana cand zaharul s-a topit, amestecand din cand in cand, si rezultatul este un sirop ingrosat, care daca il picurati in apa rece se solidifica instant.

img_5084_resize

Cand ati obtinut consistenta necesara a siropului, luati-l de pe foc si asezati imediat craticioara intr-un  vas cu apa rece. Luati merele, apucandu-le de tepuse, si le cufundati, pe rand in sirop, pana cand au fost acoperite cu un strat gros de glazura. Va trebui sa va miscati rapid pentru ca glazura se intareste repede. Merele astfel “imbracate” se aseaza pe farfuria cu zahar, cu tepusele in sus si se lasa sa se raceasca si sa se usuce.

img_5088_resize

Aici inca unul…

img_5087_resize

Cand s-au racit le puteti ambala in celofan si le puteti decora cu snurulete si panglici colorate sau dupa propria imaginatie.

img_5094_resize

Aici o sectiune facuta de “rontaici” 😀

img_5096_resize

Pofta buna!

Taguri:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Comentarii la “Merele dragostei”

  1. liliy says:

    immmmmmmmmmm arata deliciousss!!!!!!!!!

  2. jeannete says:

    chiznovata mai esti!!!! 😀 😀 😀
    trebuia sa faci si muscatura din mar in forma de inimioara 😉

Lasa un comentariu