Couscous

IMG_7309_resize

Fiindca si eu l-am descoperit vara asta si mi-a placut foarte mult, m-am hotarat sa impartasesc si cu voi modul de preparare si utilizare a couscous-ului. Eu il folosesc foarte mult la salatele pe care le consum pe caldurile astea insuportabile.

Ingrediente:
1 masura couscous
1 masura apa fierbinte
unt / ulei de masline
sare si piper

Couscous sau kuskus este cunoscut in Maroc, Algeria, Libia, Tunisia si Egipt. Cu timpul a devenit popular si in S.U.A, Franta, Spania, Grecia si Cipru. Se pronunta “cuşcuş” si se prezinta sub forma de sfere cu diametru aproximativ de 1 mm. Continutul acestor sfere este unul simplu si gustos, fiind realizate din gris umezit si apoi invelit in faina de grau.

Cuoscuos-ul este traditional servit alaturi de legume si fripturi, fie ele cu sos sau simple. Insa variantele mai moderne il prezinta preparat alaturi de salate, ca atare sau chiar ca si desert.

Ajunge cu informatiile, sa trecem la preparare. Asa arata couscous-ul cumparat de mine. E varianta bio dar exista non-bio care este mai ieftin.

IMG_7305_resize

Intr-un bol se pune 1 masura (poate fi o cana, o ceasca, un pahar sau 1 lingura in functie de cantitatea pe care doriti sa o consumati; am spus masura pentru a va putea da seama de raportul cantitativ) de couscous

IMG_7302_resize

… la care se adauga uleiul de masline sau untul( in fc de cat couscous aveti ) , sare si piper dupa gust. Peste toate astea se adauga 1 masura de apa fierbinte.

IMG_7310_resize

Se acopera imediat bolul sau recipientul cu un capac ori o farfurie si se lasa sa stea timp de 5 min. Dupa 5 min este gata.

IMG_7311_resize

Veti observa ca s-a umflat si si-a dublat volumul. INTOTDEAUNA amestecati si aerati couscous-ul cu o furculita! Si asta este tot! Este extrem de simplu de preparat.

IMG_7312_resize

Poate fi consumat in acelasi mod ca si orezul, cum spuneam si mai sus, alaturi de salate, fripturi sau sosuri.

Pofta buna!

Taguri:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

19 Comentarii la “Couscous”

  1. miky says:

    de unde pot procura couscous-ul?

  2. Lala says:

    Miky, eu l-am achizitionat din Carrefour.

  3. alice says:

    Vai de noi..eu am citit pe spatee cutiei cum se prepara si din franceza mea de balta am inteles ca se pune o ceasca de ulei la 80 de grame si una de apa ..n am citit fierbinte…a iesit uleios si tare)) il fac ca tine data viitoare

  4. Lala says:

    Nu-i nimic Alice, omul cat traieste invata. Important este ca nu te-ai dat batuta si ca esti dipusa sa-l mai incerci. Ar fi si pacat…e foarte bun couscous-ul.

  5. Laura says:

    mama pune apa la fiert cu morcovi, ceapa si nu mai stiu ce legume… zeama strecurata o foloseste la couscous… parca are alt gust…

  6. cccris says:

    si mie imi place la nebunie… E bum si pt cel mic, nu mai stau sa tai pastele bucatele 😥

  7. DIANA says:

    eu l-am servit alaturi de somon afumat… absolut delicios ! Multumesc mult, Lala

  8. Lia says:

    Ar mai trebui adaugat insa ca exista mai multe variante de cous-cous din grau dur, din grau integral, din porumb, din orez, din spelta, din kamut, din orz si fiecare are gustul lui. Practic ar fi cam pentru toate gusturile! Mie imi place cel din porumb ca-i mai dulce.

  9. maria says:

    eu am incercat se este foarte bun

  10. ioana says:

    mie imi place cuscusul prajit putin inainte de preparare, intr-o tigaie, pe sec (adica fara ulei); i se schimba si culoarea

  11. Lala says:

    Ioana, multumesc pentru pont!

  12. lucia says:

    Ceea ce nu inteleg eu..o masura de couscous si o masura identica de apa..pana aici am inteles bine?apa se pune fierbinte fara a se mai fierbe impreuna deloc?deoarece eu am pus couscous in apa fierbinte, le-am fiert cca 1 min impreuna, le-am lasat 10 min, s-a umflat dar parca era crud..

  13. steluta says:

    nu mi-a iesit deloc bine ,a iesit ceva cocos

  14. maria says:

    Ador couscous.ul. Consumati.l cu incredere, va spun cu siguranta nu veti gresi. este foarte bun in diete si cure de slabit si detoxifiere 😯 😆 💡 :mrgreen:

  15. Teo says:

    am gatit si eu azi, am pus cuscus de la monte banato, sare, putin praf de ardei iute, putin ghimbir ras , apoi am pus apa fierbinte, fiarta………si am acoperit.
    a iesit o pasta groaznica la gust, care mi s-a lipit de cerul gurii…….si boabele erau inca tari…..un gust oribil…….am facut pentru prima oara. De obicei chiar si de prima data imi reusesc mancarurile…….of ……nu stiu unde am gresit……am pus prea multa apa, am lasat prea mult timp acoperit…….. 🙄

  16. Lala says:

    Teo, “greseala” ta, daca o putem numi asa, a fost ca ceea ce ai cumparat tu sunt paste couscous si nu are nicio legatura cu couscous-ul oriental. Daca te uiti pe pachet o sa vezi ca ti se indica sa le fierbi ca pe paste. Trebuie sa cauti varianta ce se prepara instant si care are boabele foarte marunte precum arata si imaginea de mai sus. Eu nu l-am gasit prin orice hipermarket, ci doar in cateva locuri cum ar fi: Carrefour (hypermarket, nu variantele mici de cartier), mai nou si in Selgros (raionul de produse si condimente asiatice/orientale)si DM si un magazin naturist.Bineinteles ca vei gasi si online dar eu nu am achizitionat asa niciodata. Sper ca te-am lamurit si vei incerca bunatatea couscous-ului.

  17. silvia says:

    coucous-ul nu arata asa dupa preparare ( nu se lipeste ca orezul ) …ar trebui sa ramana boabele intacte ( evident de marime mai mare) …dar pt ca sunt paste , n-au cum sa iasa ok 🙂

  18. silvia says:

    couscous-ul 🙂 scz

  19. Dana says:

    Gasiti couscous si tahina f bune la magazinele arabesti de pe Calea Mosilor, la 5 minute pe jos de la Obor

Lasa un comentariu