Piept de pui cu sos alb

img_6352_resize

Acest piept de pui cu sos alb se pregateste foarte rapid. Este alegerea perfecta pentru atunci cand vii acasa si obosita nu ai chef de gatit sau cand primesti o vizita neasteptata si vrei sa impresionezi musafirii.

Ingrediente:
2 piepti de pui fara piele si os
400 ml supa de pui
2-3 linguri faina
1 cutie crema de branza
1 ½ lingura mustar
2 linguri ulei (pt prajit)
patrunjel tocat (pt ornat)
sare

Pieptul de pui  se spala si se tamponeaza usor cu servetele de hartie. Apoi se sectioneaza pe verticala si veti obtine 4 bucati.

img_6327_resize

Intr-o farfurie se pun 2-3 linguri de faina, un praf de sare si cu mixul se tapeteaza bine pe ambele parti bucatile de piept de pui.

img_6328_resize

Carnea se pune intr-o tigaie in care s-au incins in prealabil 2 linguri de ulei. Se prajeste pe foc mediu timp de 4-5 min pe fiecare parte.

img_6330_resize

Trebuie sa capete o crusta rumena.

img_6332_resize

Dupa ce s-au facut se scot din tigaie pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu pentru a ramane calde. Tigaia nu se curata ci se adauga supa de pui (eu am facut-o adaugand in apa pusa la fiert un cub de pui) si se pune din nou pe foc amestecand pentru se omogeniza cu sedimentele lasate de la carne.

img_6337_resize

Dupa ce s-a omogenizat totul se adauga crema de branza simpla sau cu verdeturi (eu am folosit simpla). Marca asta am folosit-o eu.

img_6340_resize

Se incorporeaza crema de branza in supa cu ajutorul unui tel…

img_6344_resize

… pentru a nu ramane nici un cocolosh.

img_6346_resize

Se mai adauga mustarul si dupa se fierbe timp de 1-2 min, amestecand continuu in sosul format. Se gusta si se potriveste de sare.

img_6348_resize

Se adauga bucatile de pui in sos si se mai mentin pe foc 2-3 min pana cand puiul ajunge la aceeasi temperatura cu sosul. Se intorc pe ambele parti pentru a le “scalda” in intregime in minunatia de sos.

img_6350_resize

Se orneaza cu patrunjel tocat…

img_6354_resize

… si eu, pentru a da culoare, am adaugat si niste rosii cherry taiate sferturi.

img_6359_resize

A fost o nebunie acest pui in sos alb.

img_6361_resize

Pofta buna!

Taguri: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

17 Comentarii la “Piept de pui cu sos alb”

  1. liliana says:

    esti grozava!!!!!!!!!!!l-am facut si eu ,mi-a iesit de minune,FELICITARI!

  2. Lala says:

    Multumesc mult pentru complimente, Liliana! Sunt tare fericita ca ti-a iesit si ca ti-a si placut. Sper sa mai primesc din partea ta comentarii de genul asta si la alte retete.

  3. alexutza says:

    suna supr bine. abia astept sa l incerc 😛

  4. Adriana says:

    Cite grame are cutia de brinza?

  5. Lala says:

    Adriana, gramajul cutiei de crema de branza este de 200 g.

  6. Diana says:

    ….superrrr….am incercat si eu chiar daca sunt foarte inceptaoare intr-ale gatitului si a iesit foarte bun….multumesc de sugestii…o sa mai incerc si alte retete….:*:*

  7. mariana says:

    cred ca o sa iasa superrrrrrrrrrrr ……..maine fac si eu

  8. Lala says:

    Cum a iesit, Mariana?

  9. Apostolica says:

    am gatit si eu ieri puiul in asa fel- a fost foooarte bun, si incredibil de usor si repede! imi place mult blogul tau!!!

  10. Lala says:

    Sa-ti fie de bine, Apostolica! Ma bucur ca ti-a fost pe plac!

  11. mimi-ione says:

    am incercat si eu reteta ……este fenomenala…..te lingi pe degetele 😀

  12. denisa says:

    buna Laura, vreau sa iti multumesc si cred ca spun in numele tuturor pt retetele minunate pe care le impartasesti cu noi, am facut si eu azi pieptul de pui cu sos alb dupa reteta ta si a avut un adevart succes. Am doar 19 ani deci sunt cam la inceputurile artei culinare , retata ta mi-a fost de mare ajutor si iti multumesc. cu siguranta voi mai incerca multe altele dintre mancarurile pe care le faci. te pup si mult succes in continuare

  13. Lala says:

    Buna Denisa! Ma bucura enorm faptul ca reusesc sa fiu de ajutor impartasind unele retete extrem de simple si rapide, dar nu numai. Iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase! Pupici!

  14. dalyboy says:

    a iesit bestial de buna ,drept dovada este faptul ca am dat o repetare dar de data aceasta cu niste musafiri care au lins si ultimul strop de sos 😀 foarte taree!!

  15. Lala says:

    Excelent, Dalyboy!

  16. Lily says:

    Spune-mi te rog….se poate in locul branzei de pus samntana?

  17. Lala says:

    Lily, cred ca ar merge smantana speciala pentru gatit, insa vei obtine un gust usor modificat decat cel al cremei de branza.

Lasa un comentariu