Popcorn home-made (microwave home-made popcorn)

img_5772_resizeAcum stati si va intrebati de ce sunt asa speciale floricelele astea incat am ales sa le postez. Metoda in care sunt facute este inedita si foarte economicoasa. Stiu ca nu sunt sanatoase floricelele la microunde dar pentru ca sunt atat de bune merita sa fac o exceptie din cand in cand. Pana acum ceva timp cumparam din magazin pungile cu graunte, speciale pentru cuptorul cu microunde. Dar de la o vreme… nu mai dau banii pe cele din magazin ci mi le fac eu in casa. Daca te duci intr-un supermarket si cumperi cele necesare in cantitati mai mari iesi chiar la jumatate din pretul celor ce se comercializeaza. In plus stii sigur ce contin. Aceasta metoda de realizare a grauntelor saltarete ii vizeaza pe iubitorii de popcorn si posesorii de cuptor cu microunde. Pentru mine acest mod a insemnat economie de bani…si cum criza economica se adanceste este foarte binevenita.

Ingrediente:
graunte de floricele
capsator de birou
pungi de hartie
ulei / unt
sare

Eu imi cumpar pungi de boabe la 1 kg pentru ca sunt mult mai ieftine, de la piata sau cand este sezonul de la bunici de la tara. Iesiti mult mai ieftin asa.

Iata de ce aveti nevoie:

img_5764_resize

In interiorul unei pungi de hartie (se gasesc in orice supermarket,dar cele mai ieftine sunt in Selgros)…

img_5766_resize

… se adauga 100 gr boabe (cantitatea variaza in functie de marimea pungii de hartie, pungile mele au capacitate de 8 litri).

img_5767_resize

Peste boabe se adauga 1 lingura de unt/ de ulei (de masline/ floarea-soarelui) si 1 lingurita de sare. Se agita bine punga, dupa care se indoaie gura pungii si se capseaza la capete si in mijloc.

img_5768_resize

Punga se introduce in cuptorul cu microunde si se seteaza timpul dorit, depinde de puterea cuptorului si de cat de “saltarete” sunt boabele, sunt gata cand intre ultimele pocnituri este o pauza de 3-4 secunde. Eu l-am setat la 800W timp de 3 min si jumatate.

img_5769_resize

Aveti grija cum deschideti punga! Aburii eliberati va pot produce arsuri. Atentie si la capse! Scoateti-le imediat pentru a nu cadea in floricele si atunci cand le mancati sa produca accidente nedorite.

img_5770_resize

Se servesc imediat.

img_5771_resize

Pofta buna!

Taguri:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Un comentariu la “Popcorn home-made (microwave home-made popcorn)”

  1. Irina says:

    Salut. Ideea nu e rea, dar am si eu o intrebare. Nu ti s-a stricat cuptorul cu microunde din cauza capselor de metal? Din cate stiu eu (fapt care este dovedid practic) nu e voie sa bagi metal in microunde pt ca exista riscul de a face scanteie sau chiar sa explodeze. Cred ca totusi ar fi mai ok pt siguranta tuturor sa propui o alta metoda de inchidere 🙂

Lasa un comentariu