Paste cu ciuperci şi smântână

img_4724_resize

Astazi nu aveam chef si nici timp sa fac ceva prea complicat asa ca m-am decis sa fac niste paste pentru ca sunt gustoase, hranitoare si ceea ce aveam eu nevoie si rapide.

Ingrediente (pentru 2 portii) :
400 gr paste
300 gr ciuperci

100 gr smantana
100 ml lapte
1 ceapa
3 catei de usturoi

1 lingura amidon alimentar
busuioc (optional)
3 linguri ulei de masline
sare si piper
img_4717_resize

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se taie marunt ceapa si usturoiul si se calesc in 3 linguri de ulei de masline.

img_4718_resize1

In momentul in care ceapa si usturoiul s-au inmuiat se adauga ciupercile feliate si se continua calirea inca 3 minute – in cazul celor la conserva, daca folositi proaspete atunci ele se mentin pe foc pana ce toata apa scazut. Dupa care se adauga busuiocul, sarea si piperul.

img_4719_resize1

Intr-un bol se amesteca amidonul cu laptele, dupa care se toarna si smantana cu un praf de sare. Acest amestec se toarna peste ciuperci si se lasa sa fiarba 1-2 min, amestecand mereu, dupa care se ia de pe foc. Veti observa ca aceasta compozitie s-a ingrosat.

img_4721_resize

Sosul se toarna peste pastele fierte si se amesteca. Se pot servi cu parmezan ras pe deasupra.

img_4722_resize

Si…gata! Savurati!

Recipe by Amalia

Taguri: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

8 Comentarii la “Paste cu ciuperci şi smântână”

  1. jeannete says:

    accepti o sugestie?
    nu face poze numai de sus.fa-le putin dintr o parte.parca ies mai bine.parca i mancarea mai apetisanta 🙂 mai plina de culoare…

  2. Lala says:

    Ok…am retinut, se rezolva. Multumesc de sugestie. Ai dreptate!

  3. liliy says:

    cred k stiu de ce n a apukt lala sa faca prea multe aranjamente la farfurie sau poze fiindk s a infipt benu in ea(la portia de paste ma refer:P)c o foame de lup:D.Cat despre gust ce sa zic cred k is bune dar stii cum imi plac mie ..cu MULT sos de rosii!

  4. Lala says:

    Da Lily stiu ca tu nu le preferi pe cele cu sos alb. Insa mai am o varianta in care in loc de smantana pui sos de rosii sau rosii decojite in sos propriu, si putin busuioc si gata…sunt perfecte pentru gustul tau. Bineinteles elimini si laptele si amidonul. Sper sa o incerci pe asta. 🙂

  5. jeannete says:

    am incercat si eu reteta asta.intradevar se face foarte repede si i destul d buna.n am avut parmezan k ar fi fost mult mai buna 🙁

  6. lex says:

    p mine astea m.au cucerit din prima..azi sau maine…ale mele sunt..

  7. paula simion says:

    😉

  8. oana says:

    foarte bune! 🙂

Lasa un comentariu