Masline aperitiv

Maslinele aperitiv sunt o varianta “mai altfel” a unui lucru banal, insa fara a depune prea mult efort in procesul de realizare. Sunt extrem de delicioase si aspectoase in acelasi timp.

Ingrediente:
200-250 g masline verzi umplute (eu am avut cu gogosari dar puteti folosi cu ansoa, usturoi, migdale)
300 g aluat de foietaj
5 linguri cu varf parmezan ras

 

Maslinele se pun intr-o strecuratoare si se scurg de orice lichid, dupa care se sterg bine cu servetele de hartie.

Cantitatea de aluat foietaj depinde de marimea maslinelor si deci poate varia, nu este “batuta in cuie”.

Eu am folosit aluat de foietaj refrigerat, dar daca folositi congelat trebuie mai intai sa-l lasati la decongelat.

Cand aluatul si maslinele sunt pregatite se decupeaza din foaia de aluat cercuri, dimensiunea lor variind in functie de marimea maslinei si avand grija ca acestea sa fie suficient de mari incat sa imbrace complet maslina.

Pentru asta faceti mai intai o proba si apoi veti sti exact care este marimea potrivita. Puteti folosi orice aveti la indemana pentru a decupa cercurile, un pahar, un capac de borcan, o forma, etc.

Maslinele se imbraca in aluat incercand sa formati o bila neteda, din care sa nu se observe deloc umplutura. Aveti in poza de mai jos exemplificat procesul in trei pasi:

Dupa ce am sigilat toate maslinele in aluat, cu o pensula inmuiata in apa se pensuleaza fiecare bila  pe toate partile (nu exagerati cu apa, trebuie sa le umeziti suficient cat sa se lipeasca parmezanul de ele) si apoi se dau prin parmezanul ras. Daca vi se pare migalos sa faceti umezirea cu pensula puteti folosi un recipient de pulverizare (care a fost folosit doar pentru apa) stropind astfel toate maslinele aperitiv in acelasi timp, dar aveti grija sa le intoarceti si pe partea cealalta.

Bilele acoperite cu parmezan se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 20-30 minute sau pana cand s-au rumenit si au prins o crusta frumoasa, intorcandu-le si pe partea cealalta daca este necesar. Maslinele aperitiv sunt gata!

Pofta buna!

Sursa

 

Taguri: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Comentarii la “Masline aperitiv”

  1. Emilia says:

    Ce idee minunata. Ca si cea cu hamsiile. Am o intrebare. Hamsiile si anchoa sunt acelas lucru ( scuzati ignoranta)?

  2. Lala says:

    Buna! Nu e ignoranta deloc. Daca e sa ne uitam la denumirea latineasca sunt doua specii diferite, dar hamsiei i se mai spune si anchoa europeana, dar doar ca si “porecla”, nimic mai mult.

Lasa un comentariu