Sufleu de paste cu branza

Chiar daca pentru mine este o reteta banala, dar extrem de apreciata, am primit cerinte de a posta metoda mea de a realiza acest sufleu de paste cu branza. Asa ca ma conformez si astazi va fac cunoscuta reteta mea.

Ingrediente:
500 g branza proaspata de vaci
300 g telemea de oi
500 g paste
200 ± 50 g zahar (in functie de gust)
5-6 oua
esenta de vanilie
unt pentru uns tava
un galbenus pentru crusta (optional)
 

Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius cu 15-20 minute inainte de a introduce sufleul de paste cu branza.

Dupa cum am mentionat si in lista de ingrediente cantitatea de zahar variaza in functie de gust, va recomand sa adaugati mai intai 150 grame, dupa care gustati si eventual mai puteti adauga, eu am adaugat 200 g. De asemenea am scris 5-6 oua pentru ca difera marimea lor.

Se pun la fiert pastele, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Eu am folosit paste scurte, mai precis penne, dar voi puteti orice fel de paste aveti la indemana.

Cat timp fierb pastele ne ocupam de umplutura de branza. Intr-un vas destul de incapator se sfarama cu ajutorul unei furculite telemeaua de oi (o puteti si rade dar ideea este ca in compozitie sa ramana bucati si mici dar si mai maricele de branza) care se amesteca cu branza proaspata de vaci, zaharul, ouale si esenta de vanilie.Se omogenizeaza totul cu ajutorul unei spatule sau a furculitei deja folosite. Vrem sa obtinem o compozitie asemenatoare cu o pasta in care ouale au fost bine incorporate.

Dupa ce au fiert pastele, acestea se scurg bine de apa si se adauga la pasta de branza obtinuta. Se omogenizeaza cat mai bine astfel incat toate pastele sa fie acoperite de branza.

Se unge o forma de sufleu, sau orice tava mai groasa aveti prin casa, cu un strat subtire de unt, avand grija sa “smacuim” toate colturile si peretii pana sus. Acum se rastoarna pastele in forma si se niveleaza cat mai bine. Optional se adauga pe deasupra zahar (eu mereu fac lucrul asta) pentru a forma o frumoasa crusta la suprafata sau chiar un galbenus frecat cu zahar (asa cum am si procedat la formele individuale pe care le puteti observa in imaginea de inceput).

Tava merge in cuptorul incins in prealabil, timp de 40-50 min, in functie de cuptorul fiecaruia. Ideea este ca la suprafata trebuie sa fie formata o crusta aurie, iar in interior sa fie totul inchegat.

Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca macar 20 minute, asta daca aveti atata rabdare. Si spun asta pentru ca el trebuie sa poata fi taiat cu ajutorul cutitul si bucata sectionata trebuie sa-si mentina forma.

Se poate consuma atat cald cat si rece. Iata cum arata sufleul de paste cu branza copt in forme individuale si presarat pe deasupra cu galbenus de ou frecat cu zahar.

Pofta buna!

Taguri: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Un comentariu la “Sufleu de paste cu branza”

  1. mari says:

    super arata o so fac si eu fetitei mele mmmmm

Lasa un comentariu