Carnaciori glazurati

Am descoperit o reteta de carnaciori glazurati fenomenala (cel putin asa cred eu).  Este o adaptare dupa o reteta a Nigellei Lawson, este foarte rapida si ofera posibilitatea transformarii unor banali carnati proaspeti in ceva plin de savoare si culoare.

Ingrediente:
1 kg carnati proaspeti, subtiri
Glazura:
4 linguri ketchup (eu am folosit iute)
3 linguri miere de albine
3 linguri mustar cu boabe
2 linguri sos de soia
1 lingurita ghimbir macinat
1 lingurita usturoi granulat
2 linguri ulei de masline

Puteti ajusta cantitatile ingredientelor folosite la glazura pentru a fi pe gustul vostru. Trebuie doar sa gustati glazura dupa omogenizare si sa o ajustati dupa preferinte.

Intr-o punga resigilabila se aseaza carnatii proaspeti, care trebuie sa fie subtiri. Eu am avut carnati de porc si carnati de oaie+vita.

Separat, intr-un vas se pun toate ingredientele pentru glazura, dupa care se omogenizeaza bine cu ajutorul unui tel.

Dupa ce ati gustat glazura si ati ajuns la concluzia ca este potrivit de sarata, dulce, picanta, etc, aceasta se toarna peste carnatii din punga.

Punga se inchide si se “maseaza” toti carnatii pentru a se acoperi in intregime cu glazura. Ii puteti folosi imediat pentru fript, copt sau ii puteti lasa minimum 20 min la frigider (dupa cum doriti) sa se odihneasca.

Va sfatuiesc sa tapetati tava in care ii veti frige, cu folie de aluminiu pentru a nu va distruge vasul, deoarece datorita mierii, carnaciorii se vor carameliza usor si vor deveni lipiciosi si crocanti la exterior. Eu am folosit o tava din aluminiu de unica folosinta, daca aveti asa ceva prin casa este excelenta. Se aseaza carnaciorii glazurati in tava, intr-un singur strat astfel incat toti sa ia contact cu tava si se introduc in cuptorul preincalzit la 200ºC timp de 30-40 min (in functie de cuptorul fiecaruia).

Verificatii dupa 15-20 min. pentru a vedea stadiul in care sunt. Trebuie sa stea in cuptor pana cand devin rumeniti, lipiciosi si crocanti.

Aceasta este reteta de carnaciori glazurati.

Pofta buna!

Taguri: , , , , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

5 Comentarii la “Carnaciori glazurati”

  1. Am crezut ca ne lasi toata vara sa murim de foame…CHiar daca arata fenomenal acesti carnaciori, ceva de regim nu ai? 🙂

  2. olyvya says:

    😛 par super deliciosi abia astept sa incerc si eu reteta

  3. io says:

    miam, miam, a trebuit sa ne oprim dpdv _rational_ din mancat. deliciosi!

  4. Lala says:

    Bine ca te-ai oprit la timp! Sa va fie de bine!

  5. steluta says:

    sigur am sa-i fac de craciun multumim pentru minunatele retete
    😛

Lasa un comentariu