Pancakes

De ceva vreme fac aceste pancakes si am zis sa nu fiu egoista si sa impart si cu voi aceste bunatati. Dupa multe variante de retete incercate m-am oprit la cea de fata, care este o varianta personala. Pentru necunoscatori, pancakes sunt clatite americane.

Ingrediente: (pentru aprox. 8-12 clatite = 2 portii)
1 cana (250 ml) faina
1 cana (250 ml) lapte
1 lingurita esenta de vanilie
coaja de la ½ portocala mare
2 ½ linguri zahar
un praf de sare
2 oua
pentru unplutura, dupa preferinta: miere de albine, gem, dulceata, crema de ciocolata, lapte condensat + suc de lamaie, etc.

Intr-un bol se pun toate ingredientele si…

… se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana cand rezulta o compozitie fina si uniforma.

Acum ca aluatul este gata, pasul urmator este sa incingem la foc mic spre mediu o tigaie antiaderenta, pe care o ungem cu un stop de ulei. Apoi umplem pana aproape de jumatate un polonic, cu  aluat (aprox. 50-60 ml) si-l turnam intr-un singur in tigaia incinsa. Fiti fara grija, atat timp cat turnati intr-un singur loc aluatul,  ea isi va lua singura forma rotunda, nu trebuie s-o “ajutati” voi in nici un fel sa se intinda.

Lasati clatita sa se coaca pana cand veti observa ca se “usuca” sau se matifiaza marginile si se formeaza mici bule la suprafata ei.

Dupa ce ati intors clatita cu ajutorul unei spatule, se mai lasa inca 30 secunde si apoi se poate lua din tigaie. Cea din imagine e mai blonda pentru ca e prima, dar trebuie sa fie putin mai “bronzata”.

Veti deprinde timpii si miscarile dupa prima clatita, pentru ca difera putin la fiecare aragaz, tigaie si mai depinde si de dimensiunea ce o veti da fiecarei pancake.

Fiecare clatita americana se unge cu ce aveti la indemana: dulceata, crema de ciocolata (gen Finetti), miere de albine, sau chiar lapte condensat amestecat cu zeama de lamaie, gem, etc. Se repeta operatiunile anterioare pana cand se termina tot aluatul.

Aceste clatite nu se mananca individual ci se aseaza una peste alta si se manaca precum o prajitura in starturi. Tocmai de aceea va sfatui sa nu exagerati cu umplutura (putin e mai bine) pentru ca se aduna la fiecare strat si va puteti trezi ca ati facut exces.

Se servesc atat calde cat si reci, desi va marturisesc ca mie imi plac mai mult servite imediat.

Eu de data asta le-am servit in stilul clasic: miere de albine si o bucatica de unt deasupra.

Sunt o bunatate! Merg servite si la micul-dejun (precum americanii), dar si ca desert.

Va arat cum se prezinta si in sectiune.

Pofta buna!

Taguri: , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

16 Comentarii la “Pancakes”

  1. simona florentina says:

    Delicios. Iti multumesc pentru toate retetele, sunt usoare si delicioase. Nu sunt bucatareasa dar incerc sa diversific meniul si retetele tale m-au ajutat enorm de mult. Imi place sa fac deserturi diverse, sunt fericita cand le fac. Asa ca ai facut un suflet fericit. MULTUMESC.
    De fiecare data cand fac din retetele tale iti multumesc in gand. Te pupacesc si te imbratisez cu mare drag. 😳

  2. Lala says:

    Simona, multumesc pentru toate gandurile bune si frumoase! Sper sa te mai incant cu multe retete simple si gustoase, de acum inainte. O primavara minunata si plina de bucurii!

  3. simona florentina says:

    La multi ani! O primavara cat mai frumoasa si plina de iubire. Astept cu nerabdare noile retete. Multumesc pentru ca rupi din timpul tau sa impartasesti cu noi, cu mine, retete si ganduri bune. Apreciez. Te pup si te imbratisez.

  4. Cristina says:

    Am si eu o nelamurire…Eu stiam ca in clatitele americane se pune si praf de copt sau bicarbonat. Altfel nu vad cum se diferentiaza de cele normale.
    Oricum…o sa incerc si eu reteta asta…sunt curioasa cum o sa-mi iasa.

  5. bianca dorescu says:

    Chiar vroiam sa stiu cum se fac clatitele americane.Acum am aflat.Multumesc!Ai niste retete simple si delicioase

  6. DD says:

    Stunt super 😀 azi le`am facut si eu. Sunt delicioase si foarte usor de facut.Tuturor le`au placut :))

  7. Lala says:

    Ma bucur, DD!

  8. AAAAA says:

    Yuummyy!! 😀 arata delicios …am si eu inca vreo doua retete de pancakes . 🙂

  9. Diana says:

    le-am facut si eu ..sunt f.bune!

  10. paula simion says:

    Super delicioase ii fac lui fiul meu de doar 3 ani in fiecare dimineata inainte sa mearga la gradi 😉

  11. Lala says:

    Paula, sa-ti traiasca baietelul! Sunt incantat de faptul ca sunt pe placul lui.

  12. Andrei says:

    Sunt bucatar incepator dar cu ajutorul tau ma simt mai profesionist 😀 . Am incercat astazi reteta ta de pancakes si au iesit super aspectuoase si delicioase. Multumim 🙂

  13. Lala says:

    Felicitari Andrei si iti multumesc pentru vorbele frumoase! Astazi este Sf. Andrei asa ca iti urez LA MULTI ANI si sa petreci o zi cat mai frumoasa!

  14. Andrei says:

    Hehe… Multumesc frumos pentru urari. 😀
    As vrea sa fac odata un salam de biscuiti si sunt multe retete pe net dar nu m-as risca, insa as merge pe mana ta. Asa ca daca ai vreodata chef sau pofta de asa ceva, as vrea sa imparti si cu noi. 🙂

  15. anamaria says:

    sunt foarte bune dar am o intrebare mie nu mi se fac in interior si daca astept sa se faca pe int se ard foarte tare
    obs daca vreti sa aiba culoarea din imagine nu puneti ulei 😛 😀 🙂 😮 :mrgreen: :mrgreen:

  16. Lala says:

    Anamaria, problema ta poate fi intesnsitatea focului. Ca sa se friga simultan trebuie sa lasi temperatura mai mica. Experimenteaza si vezi care este intensitatea flacarii potrivita pentru plita/aragazul tau.

Lasa un comentariu