Muffins cu lamaie

De multa vreme incerc sa postez aceste muffins cu lamaie, insa de fiecare data se intampla cate ceva si nu apucam sa fac poze la tot procesul. Iata ca le veni vremea si acestora. Sunt un desert inviorator. Le-am facut de fiecare data cu ocazii festive si mereu am avut succes cu ele.

Ingrediente: (pt 24 buc.)
48 linguri rase faina
32 linguri rase zahar
16 linguri smantana
16 linguri unt topit
½  lingurita bicarbonat de sodiu
1 ½ lingura coaja rasa de lamaie
1 lingura zeama lamaie
½ lingurita sare
4 oua mari
Topping:
6 linguri rase faina
6 linguri rase zahar
2 linguri unt rece
Glazura:
4 linguri zahar pudra
3 linguri zeama de lamaie

Nu va speriati ca lista ingredientelor este atat de lunga, sunt foarte usor de realizat muffins-urile.

Se omogenizeaza faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un bol. Separat intr-un alt vas se omogenizeaza ingredientele lichide: ouale, zeama si coaja de lamaie, untul topit si smantana. Ingredientele lichide se adauga la cele uscate si se omogenizeaza usor cu o spatula sau o lingura de lemn pana cand toata faina s-a umezit. Ideea e ca nu trebuie sa amestecati excesiv compozitia si e ok daca mai sunt cocoloase.

Cu aluatul rezultat umpleti ¾ formele de briose tapetate cu cosulete de hartie speciale pentru asa ceva.

Intr-un castronel se combina, cu un tel sau o furculita, ingredientele pentru topping: untul rece, faina si zaharul. Asa trebuie sa arate:

Peste fiecare muffin (inainte de a le introduce in cuptor) se presara compozitie de topping (cam cat luam odata cu toate degetele).

Tava cu muffins merge la cuptor (care trebuie sa fie preincalzit) timp de 20-25 min la temperatura de 180°C (flacara mica) sau pana cand trec testul scobitorii.

Se scot muffins-urile din forma, se amesteca ingredientele pentru glazura si cat inca sunt calde se pensuleaza fiecare muffin cu glazura acruta. Cand se vor raci glazura se va solidifica.

Se mananca din orice pozitie, in orice imprejurare si la orice ora din zi si din noapte. Pentru persoanele care tin la silueta nu sunt prea recomandate (pacat, nu stiti ce pierdeti).

Inca una si va las. Te lingi pe degete (la propriu) dupa ce mananci muffins cu lamaie.

Pofta buna!

Recipe by Taste of Home

Taguri: , , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

7 Comentarii la “Muffins cu lamaie”

  1. adriana says:

    buna. smantana trebuie sa fie dulce? multumesc, adriana

  2. Lala says:

    Buna Adriana! Smantana este dintr-aceia normala, adica acra.

  3. adriana says:

    ok. super. din asta am tot timpul prin frigider 🙂

  4. adriana says:

    Neata! bune bune muffins-urile astea! Am renuntat la coaja de lamaie (n-am gasit lamai bio si cele normale au prea multe chimicale in invelis) si am pus cate-o bucatica de ciocolata la mijloc. Cred ca formele mele sunt mai mici (cauciucate -de la Tefal) pentru ca cele 3 tavi X 12 muffins fiecare nu mi-au ajuns si am mai pus si intr-o tavita de baghete de la masina de paine. Si-au crescut…. ca fat frumos 😀 !
    Multumiri pentru reteta (fara de care nu mi-as fi indulcit cafeaua din aceasta duminica).

  5. Ioana says:

    Delicioase. Fetitei mele i-au placut foarte mult, mai ales glazurfa. Foarte buna reteta!!! Mie mi-au iesit exact 24 buc. (desi probabil nu avem linguri de aceeasi marime:)

  6. Lala says:

    Ioana, sunt incantata de faptul ca si micutei tale i-au placut! Eu folosesc linguri standard de 15 ml ca cele americane.

  7. Anca says:

    tocmai le-am terminat , si gustat , au iesit excelente , mai ales toppingul si glazura de deasupra care le face putin crocante , acrisoare si in acelasi timp pufoase , un deliciu …
    Multumesc !

Lasa un comentariu