French Toast

Un mic dejun sau de ce nu o gustare copioasa. French toast este de fapt o budinca de paine la care se adauga diferite arome si umpluturi. Desi numele sugereaza acest lucru ea nu este de origine frantuzeasca ci isi are radacinile in America de Nord si  Europa, insa toata lumea a convenit sa-i spuna asa datorita notorietatii data de francezi. Lucrul esential care trebuie retinut este ca este delicioasa si hranitoare.

Ingrediente:
1 paine toast sau franzela obisnuita
700 ml lapte
3 oua mari
3 linguri zahar
1 lingurita esenta de vanilie
½ lingurita sare
miez de nuca (optional)
fructe din compot sau dulceata (optional)
miere (optional)

Totul e foarte simplu: se unge o tava cu unt si in interiorul ei se aseaza un strat de felii de paine. Grosimea feliilor de paine trebuie sa fie de 2-2,5 cm. Se umplu toate golurile, nu se lasa nici un spatiu neacoperit. La mine veti observa spatii libere pe care mai apoi le-am acoperit cu miez de paine.

Lasam deoparte tava si intr-un bol omogenizam cu ajutorul unui tel, laptele, zaharul, ouale, sarea si esenta de vanilie.

Jumatate din compozitia obtinuta se toarna peste stratul de paine din tava.

Etapa urmatoare este optionala: se adauga peste stratul de paine imbibat miez de nuca si fructe din compot sau chiar cateva linguri de dulceata. Eu am avut afine din compot.

Peste toate astea mai urmeaza inca un strat de paine apoi restul compozitie de lapte cu ou si la final fructele sau dulceata si miezul de nuca. Totul se preseaza foarte bine. Va sfatuiesc sa faceti french toast-ul doar in doua randuri pentru a se coace bine. Daca mariti numarul straturilor trebuie sa mariti si timpul de coacere si nu stiu daca rezultatele vor mai fi cele ce se doresc a fi. Tava se acopera cu folie de plastic si se da la frigider peste noapte. Astfel painea va absorbi compozitia de lapte.

A doua zi se incinge cuptorul la foc  iute (425°F sau 220°C) dupa care se introduce tava scoasa din frigider. Se coace timp de 30-40 min (la mine a durat 1 ora) sau pana cand aceasta si-a marit volumul si a capatat o culoare cat mai rumena. Daca o lasati prea putin atunci veti avea un mijloc moale si neinchegat. Marginile si suprafata trebuie sa fie foarte crocante.

Pentru ca french toast-ul nu este dulce, daca doriti se garniseste cu miere de albine si fructe sau dulceata. Ori pur si simplu pudrata cu zahar extra fin.

Asa arata minunata budinca de paine numita french toast. Este minunata la micul dejun sau la gustarile dintre mese.

Sper ca v-am “corupt” sa o incercati.

Pofta buna!

Taguri: , , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

10 Comentarii la “French Toast”

  1. Marius says:

    Deja salivez.. Nici nu vreau sa imi inchipui ce gust bun are… 🙄

  2. marius says:

    ce bine arata doamne :X

  3. Innenweiss says:

    Eu credeam ca french toast-ul este friganelele noastre, adica paine cu ou. M-am inselat 🙂

  4. Ed says:

    😯
    arata ftFtft bine
    dar totusi o portie cam cate calorii are?!

  5. Liudka says:

    Mama,ce frumusete…e atat de simplu,dar gustos….Bravo,bravo!!!Asteptam recete pt masa de craciun si revelion la fel interesante,simple si delicioase…
    Lala,esti minunata!!!Mult succes … 😳

  6. Lala says:

    Liudka, multumesc pentru aprecieri. Voi reveni in cursul acestei saptamani cu propuneri pentru sarbatori. Pe curand!

  7. misandra says:

    reteta ta de french toast imi inspira altceva.ma gandesc in loc de zahar ,miere si fructe la cascaval sau ceva sarat.cred ca ar fi o gustare de dimineata extraordinara.

  8. andra says:

    in USA este bread pudding

  9. andra says:

    French toast este felia de paine data prin ou,lapte,scortisoara si prajita in unt sau ulei 🙄

  10. steluta says:

    toate retetele tale arata foarte bine si cred ca sunt delicioase,vreau sa le incerc si eu .multumim pentru idei

Lasa un comentariu