Rumkugeln-Bomboane de biscuiţi cu ciocolată

Bine v-am regasit in 2010! Sper ca ati petrecut sarbatorile asa cum v-ati dorit si mi-ar placea sa cred ca nu ati facut excese de nici un fel. Dupa o lunga vacanta am revenit in atentia voastra cu ceva dulce si extrem de simplu de realizat. Stiu ca sunteti suprasaturati de dulciuri dar e o reteta ce merita notata si executata cu prima ocazie. Rumkugeln este denumirea germana a bomboanelor de biscuiti cu rom si ciocolata. Acestea au luat nastere din dorinta gospodinelor de a valorifica resturile de biscuiti sau blat de piscot de la dulciurile de sarbatori.

Ingrediente:
250 gr biscuiti
200 gr ciocolata cu lapte
unt cat o nuca
10-12 linguri rom sau lichior, cafea, suc natural
50 gr fulgi de cocos

Biscuitii se toaca marunt in robotul de bucatarie sau se dau prin masina de tocat carne sau nuca, ori daca nu dispuneti de nici unul din aparatele astea ii puteti pune intr-o punga pe care o legati si cu ajutorul unui sucitor aplicati lovituri usoare pana cand acestia s-au sfaramat cat mai marunt. Eu am folosit biscuiti la pachet de 100 gr si cred ca erau cu lapte. Insa puteti folosi de oricare tip aveti.

Ciocolata se topeste impreuna cu untul, pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde. Aceasta trebuie sa fie fluida si cremoasa. Eu am avut de mai multe feluri, chiar si cu alune.

Peste amestecul de unt si ciocolata se adauga biscuitii pisati si romul ori lichiorul (eu am folosit de caise si piersici) sau cafea cu care aceste bomboane de biscuiti cu ciocolata ies formidabile, iar daca nu aveti nici unul dintre acestea puteti folosi suc de fructe natural. In functie de cat de moale este compozitia adaugati 10 linguri si apoi daca mai trebuie mai adaugati inca 2.

Totul se omogenizeaza foarte bine si va rezulta o pasta care se modeleaza foarte usor.

Pasta se lasa sa stea circa 30 min la temperatura camerei pentru a da ocazia ciocolatei sa se intareasca. Daca va grabiti o puteti introduce la frigider timp de 15 min. Apoi se ia o cantitate din pasta si se modeleaza bilute de dimensiunea unei nuci si se dau prin fulgi de cocos.

Va pot asigura ca sunt delicioase aceste rumkugeln.

Daca se intampla sa nu aveti prin casa fulgi de cocos le puteti “tavali” prin miez de nuca macinat. Sunt la fel de interesante si gustoase.

Nu stiu cum vi se pare voua dar mie mi se par extrem de usor de realizat si practice.

Bomboanele se pastreaza timp indelungat intr-o cutie de metal cu capac sau intr-un borcan sau punga inchinse ermetic.

Sper ca v-am tentat suficient cu acesta reteta incat sa o faceti si voi.

Si poate va intrebati cum arata bomboana in sectiune…

Pofta buna!

Recipe by Angella

Taguri: , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

12 Comentarii la “Rumkugeln-Bomboane de biscuiţi cu ciocolată”

  1. Pisoiu says:

    Hm… arata delicios…Iti recomand sa incerci si reteta asta: http://pisoiu.wordpress.com/2009/12/24/ce-face-pisoiul-cand-se-plictiseste/ E usor de facut, dar se termina mult prea repede 😀

  2. Pisoiu says:

    Am incercat reteta folosind ciocolata cu lapte si coniac in loc de lichior. Iese geniala. 😉

  3. andreea says:

    superrr bun :*:X:X:X 😛

  4. ANDREEA says:

    Si eu stiu reteta asta…numai k polosesc fineti…la temperatura camerei si putina margarina…amestecate sunt foarte usor de modelat 😀

    Este delicios si te scapa de copt. 😆

  5. Olga says:

    😛 Mi se par dlicioase. Sigur le voi prepara si eu.

  6. Alexa says:

    foarte bune retetela tale 😯 numai ca vreau sa te corectez putin 🙄 unitatea de masura gram se prescurteaza ( g )nu (gr) 😀

  7. Lala says:

    Alexa, pertinent comentariul tau, insa nu e nestiinta ci doar un obicei gresit dobandit inca din copilarie cand ma incapatanam sa fiu mai cu mot si sa sciu cum vreau eu. Daca m-ai urmarit, ai observat ca la ultimele retete am scris corect. Asta pentru a nu mai da ocazia si altor cititori sa faca comentarii de genul asta.

  8. Ligia Pop says:

    Felicitari, arata minunat!

  9. Bia'a says:

    Din nou te intreb,cate bombonele ies din acel gramaj? Si pot folosi doar cafea,fara lichior/rom? Cum ar fii daca in mijlocul bombonelei as pune o aluna? Sunt incepatoare..nu ma prea pricep,asa ca te rog sa ma scuzi ca pun toate intrebarile astea : 😳

  10. Lala says:

    Bia, sa stii ca in functie de cat de mari vei forma bilutele numarul lor creste sau scade. Asa ca nu-ti pot da un numar exact, insa iti pot spune ca minim 30 bomboane sigur vor iesi. Cat despre lichior si rom erau doar alternative la cafea sau suc de fructe, deci nu trebuie sa le folosesti pe toate, ci doar una din ele.

  11. Bia'a says:

    Multumeesc pentru raspuns si pentru reteta!:* Le-am facut si eu,dar am pus ceva mai mult din fiecare cantitate,am facut in jur de 60 de bombonele.Colegilor mei le-au placut mult si mie la fel,sunt delicioase!

Lasa un comentariu