Cremă de ciocolată cu alune gen Nutella/Finetti

Chocolate hazelnut spread-homemade Nutella_resize

Inca o bunatate facuta in casa: crema de ciocolata cu alune. Am facut referire la doua marci cunoscute pentru a intelege exact despre ce este vorba. Daca de Finetti spuneam ca este o copie nereusita a Nutellei, din momentul in care am gustat aceasta creatie minunata am zis ca ceea ce gasim in comert sunt niste imitatii foarte ieftine si pline de chimicale. Sincer va spun ca daca faceti o degustare in paralel a uneia din marcile mentionate si ceea ce rezulta din aceasta reteta puteti simti gustul de chimicale.

Ingrediente: (pt aprox. 500 gr crema)
340 gr ciocolata cu lapte
150 gr alune de padure sau arahide, prajite si nesarate
2 linguri zahar pudra
2 linguri ulei
1 lingura cacao
½ lingurita esenta de vanilie
un praf de sare

Mai intai sa punem la punct niste aspecte. Ciocolata cu lapte pe care o folositi trebuie sa mai de calitate (eu am folosit Poiana si Primola) pentru ca si gustul va fi mai calitativ. Alunele de padure sunt intr-adevar scumpe dar daca nu dispuneti de ele puteti folosi arahidele, chiar daca va avea un gust usor diferit.

Eu am folosit alune de padure crude pe care le-am copt ulterior. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza alunele crude si se introduc in cuptorul incins la foc moderat timp de 7-10 min sau pana cand acestea capata o culoare bruna.

alune de padure crude_resize

Daca din cele explicate nu v-ati facut o idee va invit sa priviti imaginea pentru a va edifica.

alune de padure coapte_resize

Alunele pregatite si racite complet se aseaza in robotul de bucatarie si cu lamele de metal se maruntesc cat mai bine (mie imi place sa fie mai grunjoase, sa se simta bucatile de alune) si peste in timpul maruntirii se toarna cele 2 linguri de ulei.

pasta de alune de padure_resize

Dupa ce totul s-a transformat intr-o pasta suficient de fina pentru gustul vostru se adauga zaharul pudra, cacaua, praful de sare si esenta de vanilie.

IMG_8371_resize

Se mixeaza din nou pana cand se omogenizeaza complet. Apoi ne ocupam de ciocolata, pe care o bucatelim si o topim pe baie de abur sau in cuptorul cu microunde.

ciocolata_resize

Dupa ce s-a topit in intregime, a devenit fluida si s-a racit pana la punctul cand putem tine degetul in ea fara sa ne friga, deci trebuie sa fie calda, se toarna peste pasta de alune si se mixeaza pana la omogenizarea completa.

ciocolata topita_resize

Se toarna compozitia lichida inca intr-un borcan cu capac si se introduce in frigider pentru 1-2 ore pana ce se intareste.

crema de ciocolata cu alune-Nutella,Finetti_resize

Se pastreaza in frigider, insa inaite de a fi consumata va trebui sa stea 1-2 ore la temperatura camerei pentru a putea fi tatinabila si suficient de cremoasa.

IMG_8383_resize

Se poate folosi cu succes ca si umplutura pentru clatite, prajituri, torturi si orice alta varianta care va place si va inspira.

Nutella-Finetti homemade_resize

Noi am consumat-o la micul dejun cu un pahar cu lapte sau o cana de ceai.

Nutella facuta in casa_resize

Va mai las sa va delectati cu cateva poze facute acestei delicioase si incomparabile creme de ciocolata.

Finetti homemade_resize

Homemade Nutella_resize

Pofta buna!

Taguri: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

9 Comentarii la “Cremă de ciocolată cu alune gen Nutella/Finetti”

  1. Simona says:

    Arata foarte bine desertul si alunele prajite in special. Dar la ingrediente ai trecut ciocolata cu lapte “Primola sau Poiana”…ma gandesc ca indiferent de ce ar scrie pe ambalaj tot are cateva E-uri…deci pana la urma este o nutella cu mai putine chimicale dar existente cel mai probabil.
    Oricum arata gustos si imi place ca ai fotografiat toate etapele…

  2. Lala says:

    Simona, eu am mentionat marcile folosite de mine, nu am spus ca trebuie sa le folosesti pe alea sau ca aceasta crema este lipsita complet de chimicale. Daca tii neaparat sa fie fara E-uri atunci poti cumpara ciocolata bio. E alegerea fiecaruia.

  3. Arabela says:

    da, a iesit … dar pericolul este mare daca tot consum 😡

  4. alina says:

    arata foarte bine si o voi face neaparat pt fetitele mele. ele adora nutella-si chiar daca asta nu e 0 chimicale- cu siguranta este mult mai sanatoasa si mai gustoasa decat cea din comert. multumesc pt retete delicioase. voi reveni cu impresii 😛 😉

  5. cristina g.a. says:

    nu imi place cioc. cu lapte. As putea incerca cu cioc. neagrå ? Chiar cu riscul de a iesi amåruie. Imi place gustul amårui in loc de dulce råuuu. Multumesc anticipat

  6. Lala says:

    Cristina, sigur ca poti incerca cu ciocolata amaruie, ramane la latitudinea ta procentajul de cacao din ciocolata pe care o vei utiliza.

  7. catalina says:

    Bună seara , Pală. Sunt o clienta fidelă a reţetelor propuse de tine şi urmăresc îndeaproape ceea ce postezi tu. Nu am scris până acum şi cu această ocazie te felicit pentru indemanarea cu care prepari bucate. Am însă o nelămurire. Am făcut această crema zic eu identic, însă clar am greşit undeva. Crema din borcan este tare, o scot cu furculiţa şi nu o pot întinde pentru ca sunt numai bucăţele de ciocolată. Unde am greşit? Mulţumesc

  8. catalina says:

    Scz lala, am bătut aiurea de pe tel. Nu am vrut să scriu Pala ci LALA 😛

  9. Lala says:

    Buna, Catalina! Nu stiu sa-ti spun exact unde ai gresit, ci pot doar sa-mi dau cu parerea sau sa presupun ca: nu ai topit inca de la inceput complet ciocolata, sau borcanul in care ai pus crema avea picaturi de apa (ciocolata se solidifica si chiar se “taie” daca vasul in care o topim sau o depozitam este ud) sau pur si simplu nu ai folosit o ciocolata care sa se comporte bine la topit/resolidificat (am intalnit de nenumarate ori problema asta, chiar cu ciocolata din aceeasi marca pe care o mai testasem deja). Cat despre consistenta, cred ca daca o lasi o perioada la temperatura camerei, in cele din urma vei putea sa o intinzi mai bine. Sper ca am reusit cat de cat sa te lamuresc. Multumesc pentru vorbele frumoase!

Lasa un comentariu