Prăjitură cu struguri

Prajitura cu struguri

Revin din nou in  atentia voastra cu o prajitura din Secretele Bucatariei. Cred ca toata lumea stie sau a mancat o prajitura cu blat de pandispan si fructe in interior. Aceasta este la fel insa modul de preparare este demn de luat in seama. In loc sa stai sa bati separat albusurile si galbenusurile, plus alte operatiuni devoratoare de timp, aici este simplu…toate ingredientele de blat se amesteca la un loc.

Cat despre fructe, puteti folosi de care va plac, numai sa fie putin acrute. Reteta originala era cu agrise, insa cum nu le-am gasit, am facut cu prune si apoi cu boabe mari de struguri.

Ingrediente:
200 gr unt moale
200 gr faina
200 gr zahar
½ plic praf de copt
6 oua
700 gr fructe (agrise/ visine/ struguri/ prune/ mere, etc)
un praf sare

Intr-un bol se aseaza toate ingredientele (cu exceptia fructelor) si dupa cu ajutorul mixerului, la inceput la viteza mica si apoi la viteza mare, se omogenizeaza bine.

IMG_7921_resize

Veti obtine un aluat pufos, aerat si moale (ca de pandispan).

IMG_7924_resize

Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se uniformizeaza.

IMG_7925_resize

Fructele se spala si se sterg, apoi se aseaza peste aluatul din tava. Daca folositi prune scoateti-le samburii si taiati fiecare pruna in 4. In cazul de fata eu am folosit struguri acrisori cu boaba foarte mare.

IMG_7927_resize

Se porneste cuptorul la foc mic si se incinge timp de 15-20 min. Dupa acest timp tava se introduce la cuptor, mentinand flacara la mic. Este gata in 30 min sau in fuctie de cuptor atunci cand a capatat o culoare rumena la suprafata.

IMG_7929_resize

Se lasa sa se raceasca complet in tava si apoi se portioneaza.

IMG_7932_resize

Daca doriti o puteti pudra cu zahar. Iar aceasta prajitura cu struguri e una de care nu prea ai cum sa te plictisesti pentru ca oricand ii poti schimba fructele si astfel ai o noua prajitura.

IMG_7939_resize

Pofta buna!

Taguri: , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

6 Comentarii la “Prăjitură cu struguri”

  1. miha says:

    Super tare prajitura, felicitari! Aveam niste struguri care nu imi faceau cu ochiul sa ii mananc si de mila sa nu ii arunc am cautat o prajitura cu struguri. Am dat peste aceasta reteta si am trecut la treaba. (am fost mai intai sa imi iau un nou mixer). Am mancat toata tava in mod egal cu sotul meu imediat ce s-a racit. Maine in mod sigur mai fac inca o praji. Inca o data felicitari si mersi pt reteta, foarte usor de facut si foarte delicioasa.

  2. simona says:

    Am adaugat ceva coaja de lamaie si citeva picaturi de esenta de vanilie la aluat. N-am avut hirtie de copt deci am uns tava cu unt si am tapetat-o cu faina. Pentru a economisi timp, am topit untul inainte de a-l amesteca cu restul ingredientelor. Este excelenta prajitura! Multumesc frumos pentru reteta!

  3. Lala says:

    Simona ma bucur ca ai venit cu imbunatatiri proprii si ca ti-a si placut rezultatul.

  4. simona says:

    Sunt extrem de incintata de reteta!
    Astazi am incercat-o cu rondele de banane si esenta de rom. Rezultatul a fost o nebunie, mai ales ca bananele au fost bine coapte si parfumate. Prajitura astfel obtinuta si servita rece de la frigider cu frisca, este un deliciu.
    Scriu din nou sa-ti multumesc!

  5. misandra says:

    eu am facut aceasta prajitura si cu merisor uscat si cu fructe de padure congelate…e buna si cu prune, delicioasa!

  6. Edi says:

    😳 😳 :oo 🙂 🙂 🙂 🙂 🙄 🙄 🙄 💡 💡 👿 👿 👿 👿 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ➡ ➡ 💡 💡 😛 😳 😳 😳 😆 😆 8) 8) 8) 8) 😯 😯 🙂 🙂 🙂 😀 😀 🙂 🙁 🙁 😯 8) 😆 😆 😛 😳 😳 😳 😳 😳 😳 😈 😈 ❓ 😐 :mrgreen: s: 😳 😯 😯

Lasa un comentariu