Tartă crocantă cu nuci şi caramel

IMG_7451_resize

O tarta dulce si rapida incanta pe oricine. Asa ca am facut si eu una si a  fost pe gustul tuturor. Delectati-va si voi cu o felie de tarta cu nuci si caramel.

Ingrediente: (pentru o tarta cu diametrul de 30 cm)
300 gr biscuiti obisnuiti
100 gr unt topit
8 linguri zahar brun / alb
350 gr caramele cu lapte
200 ml smantana pentru frisca
2 ½ cani miez de nuca
1 pliculet cappuccino / cafea instant

Biscutii se maruntesc in robotul de bucatarie, apoi se amesteca cu zaharul brun (sau alb daca nu aveti in casa brun) si untul topit.

IMG_7439_resize

Compozitia obtinuta (de textura nisipului umed) se preseaza intr-o forma rotunda cu pereti detasabili (cu diametrul de 30 cm) si se coace in cuptorul incins timp de 10 min sau pana cand capata o culoare rumena.

IMG_7441_resize

Apoi se lasa sa se raceasca si intre timp intr-o tigaie rumenim miezul de nuca.

IMG_7444_resize

Intr-ul alt vas se pun impreuna caramelele, smantana pentru frisca si pliculetul de cappuccino. Se topesc pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde, amestecand continuu.

IMG_7446_resize

Cand toate caramelele sau topit adaugati miezul de nuca si omogenizati bine. Totul se toarna peste blatul de biscuiti racit si se niveleaza.

IMG_7449_resize

Tarta cu nuci si caramel va sta la frigider timp de 1 ora.

IMG_7453_resize

O bunatate! Ce-i drept acesta tarta nu e pentru cei care se feresc de calorii multe.

IMG_7454_resize

Insa di cand in cand trebuie sa mai facem si exceptii 😆

IMG_7455_resize

Pofta buna!

Taguri: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

8 Comentarii la “Tartă crocantă cu nuci şi caramel”

  1. miky says:

    pare delicioasa

  2. Claudia says:

    😉 imi face cu ochiu reteta asta….nu stiu dak rezist sa n-o fac…Arata delicios!

  3. Arabela says:

    am adunat ingredientele, urmeaza executia

  4. Arabela says:

    am respectat inclusiv diametrul la tava, mai putin cele 8 linguri de zahar care au fost 6. Produsul final = o prajitura care poate concura cu cea mai buna baclava, insa atit de dulce incit cred ca am baut cel putin 3 litri de apa
    Recunosc ca nu am avut masura si pentru felia de prajitura 😛

  5. Lala says:

    Intr-adevar Arabela, este o bunatate de desert, insa daca nu pastrezi masura risti sa nu o mai agreezi atat de mult. Ma bucur ca ti-a placut. Sper sa mai incerci si alte retete. Pe curand!

  6. Arabela says:

    sint atit de tristaaaaa, nu mai apare nimic nou ce ar putea aduce bucurie in sufletul meu, am executat si alunele si floriele cu glazura si tot ce mi-a iesit in cale 😥

  7. alexandra says:

    fetelor am facut aceasta tarta si e foarte buna dar e f f f dulce …as vrea sa fac reteta si pentru sambata la o intalnire cu prietenii 🙂 credeti ca pot adauga ciocolata neagra sau nu stiu spuneti-mi ceva sa ii mai taie din dulceata :-S pica destul de greu !!!

  8. Lala says:

    Alexandra, nu am incercat varianta cu ciocolata topita in compozitie, insa nu mi se pare deloc o idee rea. Poti incerca asta cu doar cateva zeci de grame din fiecare ingredient mentionat in reteta (exeptand blatul) asa de experiment. Dupa ce s-a intarit in frigider umplutura poti gusta si daca esti multumita de rezultat il poti pune in aplicare. In caz contrar te sfatuiesc sa alegi alta reteta din multele pe care le am la capitolul dulciuri. Succes!

Lasa un comentariu