Chipsuri

img_7092_resize

Crrrooocant! Alte cuvinte ar fi de prisos. 😆

Ingrediente:
1 cartof mare
2 linguri de ulei
condimente diverse (optional)
sare si piper

Cartoful se spala si se curata (eu am avut cartof nou si nu l-am curatat). Va avertizez din timp ca daca nu aveti razatoare de feliat sau un curatator de legume, nu veti putea taia cu ajutorul cutitului felii atat de fine. Dintr-un cartof mare va iese un bol plin de chipsuri.

img_7079_resize

Cam asa de subtiri trebuie sa fie.

img_7082_resize

Cele 2 linguri de ulei se toarna intr-o farfurie intinsa si feliile de cartofi, pe masura ce le asezati in tava, le inmuiati in ulei si inlaturati excesul stergandu-le usor de un servetel uscat.

img_7090_resize

Chipsurile se aseazaintr-un singur strat intr-o tava in care am pus hartie de copt si apoi se sareaza si pipareaza dupa gust (eu am adaugat si praf de chili pentru a obtine niste chipsuri picante). Le puteti pudra cu orice fel de condiment.

img_7087_resize

Se incinge cuptorul timp de 15 min la foc maxim si apoi se introduce tava cu chipsuri, iar flacara se reduce la minim. Sunt gata in circa 5 min.

img_7091_resize

Sunt foarte crocante chipsurile facute in casa, asa ca am renuntat cu usurinta la cele cumparate, pline de chimicale si imbibate in ulei. Deci sunt varianta sanatoasa. Copiii pot manca fara restrictii.

img_7095_resize

Pofta buna!

Taguri: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

10 Comentarii la “Chipsuri”

  1. Violeta says:

    o sa fac si eu imediat ce fac rost de hartie de copt.

  2. Diana says:

    Le-am incercat si eu, intradevar, sunt ff bune 😀

  3. Muffin says:

    Si eu am facut chipsuri mai de mult, dar le-am prajit in ulei. 🙂 Varianta ta pare mai “sanatoasa”. 😛

  4. ZuZu says:

    Si eu mi-am facut asa,si au iesit delicioase.

  5. Cris says:

    Am facut 2 ture… partea prosta e ca nu au iesit f crocante. Le-am taiat subtire, le-am lasat pana s-au rumenit. La margini unde sunt maronii erau crocanti, in interior nu prea… Care ar putea fi cauza? Prima data au iesit prea uleiosi, la a doua tura am ajustat si cantitatea de ulei, dar nu au iesit cum trebuie.

  6. Lala says:

    Cris, conteaza foarte mult ca flacara sa nu fie iute. Ce pot sa-ti spun este ca fiecare cuptor este diferit de un altul. Poti incerca sa asezi tava cu un rand mai sus si astfel sa nu se mai arda, ci sa se usuce uniform. Insa se prelungeste timpul de coacere.

  7. Radu says:

    De unde imi pot lua razatoare de feliat ? Sunt din Bucuresti

  8. Lala says:

    Radu, eu am achizitionat-o pe a mea din Daiso pentru ca era foarte ieftina, insa am vazut ca se gaseste si in Real, la un pret ceva mai ridicat. Sa stii ca aceasta razatoare mai poarta numele de mandolina.

  9. Ana-Maria says:

    Am dat peste aceasta reteta si ma intrebam… chipsurile coapte din comert le-a incercat cineva? Am vazut ca nu-s prajiti in ulei si sigur sunt mai bune decat mi-ar iesi mie… 🙂

  10. oana says:

    Nu se prind de hartia de copt? Am facut si eu de vreo doua ori..o data in cuptor si o data in cuptorul cu microunde dar de fiecare data s au lipit ba de farfuria de la microunde ba de hartia de copt. Ce i drept cei din reteta folosita nu erau trecuti prin ulei..pt ca sunt fan chipsuri iar sotul nu ma lasa sa cumpar ca s foarte nesanatoase voi incerca din nou sa fac eu singura. Sper ca de data asta sa iasa bineee 😀

Lasa un comentariu