Hamsii crocante

img_7029_resize

Astazi am fost in vizita la surorile mele si cum depanam noi amintiri am pomenit si de hamsiile crocante pe care le mancam pe la mare, la festivaluri sau targuri. Erau ca niste snack-uri, tare gustoase. Zis si facut! Ne-am mobilizat rapid si am pornit catre pescarie. Ce festin a urmat o sa vedeti in continuare.

Ingrediente:
1 kg hamsii proaspete / congelate
faina
sare si piper

Eu am achizitionat hamsii proaspete. Sa nu le incurcati pe cele la saramura cu cele marinate. Hamsiile se spala si apoi li se rup capetele si maruntaiele astfel: se rupe capul apoi se trage in lateral, in sens invers sirii spinarii, in acest mod odata cu capul veti scoate si maruntaiele intregi.

Dupa aceasta operatiune se spala cu apa rece de 5-6 ori si ultima data se lasa in apa timp de 1-2 ore daca sunt foarte sarate.

img_7016_resize

Se scurg foarte bine de apa si apoi intr-o punga incapatoare se pune faina si piper (dupa gust, daca le doriti mai picante puteti oune o cantitate mai mare de piper sau boia de ardei iute) si se amesteca.

img_7014_resize

In punga se adauga in transe hamsiile, se stange gura pungii si se agita bine pentru a le tapeta in intregime cu faina.

img_7020_resize

Dupa ce toate au fost tapetate se aseaza in tava de la cuptor pe care am captusit-o cu hartie de copt.

img_7022_resize

Tava se introduce in cuptor la foc iute pana cand devin crocante si aurii.

img_7029_resize

Se servesc calde sau reci cu suc de lamai, sos de usturoi sau pur si simplu.

img_7034_resize

Sunt o incantare!

Pofta buna!

Taguri: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

12 Comentarii la “Hamsii crocante”

  1. lallely says:

    super fain k nu sunt prajiti in ulei cum am vazut eu peste tot.si ies la fel de crocanti si la cuptor?pare incredibil 😉

  2. Lala says:

    Da Lallely, ies la fel de crocante ca si cele prajite in ulei. Sunt delicioase.

  3. madi_marin says:

    Chiar acum vreau sa fac si eu reteta asta, dar mi se pare ciudat ca nu au pic de ulei hamsiile astea. Nici hartia de copt nu o ungem cu ulei? De-abia astept sa vad cum ies.O sa iti comunic rezultatul.

  4. madi_marin says:

    Au iesit ! Si nu am avut hartie de copt, dar am pus 2 coli de hartie unse cu ulei.Forte gustoase.Si s-au facut si repede.Chiar ma bucur ca am aflat de reteta asta.Felicitari pentru idee! Si am mai gasit cate ceva care mi-a atras atentia si cu siguranta am sa incerc sa prepar.

  5. Lala says:

    Madi, mi-a placut ca ai fost inventiva in lipsa hartiei de copt. Si ca sa-ti rasund la intrebarea : nici hartia de copt nu o ungem cu ulei?…hartia de copt sa stii ca nu se lipeste de absolut nimic pentru ca aceasta este pulverizata cu un strat subtire de ceara sau silicon tocmai pentru a preveni lipirea. Se dezlipeste cu usurinta de absolut orice. Ma bucur ca ti-am fost de ajutor cu metoda mea de a prepara hamsiile.

  6. turquoise says:

    Off ce pofta mi s a facut !!! Ce ma bucur ca ti am gasit site`ul si aceasta reteta super!!! Felicitari

  7. Doru says:

    Ahhhhhhhhhhh ,sunt belea hamsiile astea la o bere 😀 dar cred ca se poate folosi si sprot , lala nu???……….oricum e ceva bun si pregatit super fast ,nu mai spui ca e fara E-uri 😛 😮

  8. e bine de stit, acestea nu sunt hamsii! vanzatorii de pesti va spun orice, insa acesta este sprot! hamsia nu ajunge asa de mare , edci fara prea mult moft, acesta este sprot la cuptor!

  9. Elizabeth says:

    Deci esti geniala!toate retetele tale sunt super delicioase si usor de facut! Am o intrebare ,oare se poate face si peste mai mare,gen macrou sau merluciu tot in stilul asta? Oricum ar fi te pup si spor in continuare! 😀

  10. Lala says:

    Elizabeth, nu stiu sa-ti spun pentru ca nu am incercat, dar nu cred sa fie ceva gresit. Pupici!

  11. sorin says:

    foarte tare multumesc de reteta

  12. lia ehedi says:

    foarte buna idea , chiar azi am cumparat hamsii, o sa incerc reteta pentru ca e mai dietetica, tocmai ce cautam

Lasa un comentariu