Chec la cană

img_5534_resize

Iata o minunatie de reteta. Apartine unei bucatarese foarte priceputa de pe culinar. Este o incantare pentru ca nu trebuie sa incingem cuptorul pentru a o realiza. A fost un succes acest mini-chec.

Ingrediente:
12 linguri lapte
8 linguri cu varf zahar
6 linguri cu varf faina
2 linguri cacao
2 pliculete zahar vanilat
1 pliculet praf de copt
1 ou
un praf de sare

Prima data se omogenizeaza, cu ajutorul mixerului, oul, zaharul, sarea si zaharul vanilat.

img_5513_resize

Se mixeaza pana cand se albeste mix-ul.

img_5514_resize

Apoi se continua cu mixarea adaugand faina amestecata cu praful de copt,cate putin…

img_5515_resize

… si alternand cu lapte, adica o data punem putina faina, a doua oara punem putin lapte si continuam asa pana cand…

img_5516_resize

… terminam faina si laptele. Se bate cu mixerul pana cand aluatul face bule.

img_5517_resize

Se adauga cacao si …

img_5518_resize

… se omogenizeaza bine.

img_5519_resize

Acum se pregatesc canile (3 la numar, insa depinde de marimea fiecarei cani). Eu am folosit niste cani mai joase si mai largi, in cazul in care va doriti sa fie mai inalt checul folositi cani mai inalte si mai inguste. Puteti folosi chiar pahare. In fiecare cana se pune o bucatica de hartie de copt. La mine au fost cam mari bucatile de hartie, dar voi puteti sa trasati conturul canii pe hartie adaugand insa 1 cm in plus la diametrul canii si apoi decupati discurile.

img_5520_resize

Cu ajutorul unui polonic se toarna aluat in cani pana la jumatate (nu mai mult pentru ca vor creste si vor da pe afara).

img_5522_resize

Apoi se aseaza canile intr-o cratita incapatoare si inalta  cu capac si se toarna pana la jumatatea canilor apa calduta.

img_5524_resize

Cratita se aseaza pe foc mediu si se asteapta sa fiarba apa. In acest timp sunteti cu ochii pe ea pentru ca in momentul cand a inceput fierberea se da focul la minim, se acopera cratita cu un prosop curat si deasupra lui se pune capacul. Din momentul in care se da focul la minim se lasa cratita pe foc, fix 20 min FARA SA RIDICATI CAPACUL. Apoi se stinge flacara si se mai lasa inca 15 min acoperit din nou FARA SA RIDICATI CAPACUL DELOC. Stiu ca e dificil sa stati fara sa trageti cu ochiul dar e musai pentru ca altfel se vor lasa checuletele. Chiar daca auziti zgomote ciudate in timpul fierberii stati linistite ca nu se intampla nimic si sub nici  forma nu umblati sa vedeti care e treaba. Dupa ce timpul s-a scurs descoperiti cratita si ce sa vezi? Hocus… pocus… preparatus…a aparut un chec crescut frumos si pufos.

img_5527_resize

Se lasa sa se raceasca si dupa cu ajutorul unui cutit se desprinde usor checul de pe peretii canii. Se scoate pe farfurie si se serveste.

img_5529_resize

Eu am ales sa le servesc stropite sau mai bine zis “inundate” 😀 in caramel. A fost o combinatie excelenta. Sa stiti ca nu are in gust atat de intens si pregnant daca nu il serviti cu un sos de cioco sau sirop de cacao,etc. Caramelul meu l-am facut topind 100 gr caramele cu lapte( pe care le-am cumparat de data asta insa daca doriti sa le faceti si pe astea in casa gasiti reteta aici)

img_5532_resize

… si 100 ml smantana dulce pentru frisca (nu vegetala). Le-am pus intr-o cratita pe foc mic si am amestecat pana cand s-au topit toate caramelele. Apoi am turnat rezultatul peste cele 3 checulete. Ce a iesit a fost o nebunie…

img_5533_resize

Aici aveti si o sectiune…

img_5538_resize

…si inca una…

img_5540_resize

Pofta buna!

Multumesc Pocăi pentru reteta!

Taguri: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

8 Comentarii la “Chec la cană”

  1. Corinusha says:

    Ce super!!!!! Felicitari draga cumnatica pt. toate retetele de pana acum! Ma uimesti in fiecare zi. BRAVO!!!!!!

  2. liliy says:

    arata bun bun 😛

  3. jeannete says:

    ce bine arata!!!

  4. lex says:

    😀 ..poca..??..asta e de.a lu dani.??oricum prea tare reteta

  5. Lala says:

    Nu am inteles ce ai vrut sa zici. Poca este nickname-ul doamnei de la care m-am insipirat.

  6. Lala says:

    Chiar este foarte bun.

  7. Lala says:

    Cory multumesc mult pentru aprecieri! Poate mai vii cu pareri si comentarii sau poate retete pe care le-ai incercat deja.

  8. Muffin says:

    Dap. sunt intr-adevar gustoase :). Le-am incercat ieri. Doar ca am facut portie dubla si n-am avut rabdare sa le fierb pe rand.. asa ca am fiert sase cani mici (atat a intrat in cratita mea), iar restul le-am pus repede in tava de briose si le-am pus la cuptor :D. Briosele au iesit putin moi, probabil trebuia mai multa faina.. dar in schimb super buneee!!

Lasa un comentariu