Paste cu bacon şi ciuperci

img_5471_resizePastele sunt alimentul meu favorit. Nu am testat dar, cred ca daca as manca in fiecare zi paste nu cred ca m-as satura. Si cum sa nu-ti placa cand sunt atat de usor de preparat? E adevarat ca nu oricine isi poate permite sa le consume, ma refer la motive strict legate de kg, dar mancate cu moderatie reprezinta, pe langa alte considerente, un bun pansament gastric.

Ingrediente:
400 gr paste
1 conserva ciuperci / 200 gr ciuperci proaspete
200 gr bacon / kaiser afumat
400 ml suc de rosii
1 ceapa mare
4 catei usturoi
50 gr parmezan ras / cascaval
busuioc
sare si piper

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc putin pana se inmoaie.

img_5204_resize

Se adauga ciupercile din conserva scurse bine si clatite. Se adauga sare si piper si se continua calirea inca 2-3 min. In cazul ciupercilor proaspete se calesc pana cand s-a evaporat tot lichidul lasat de ciuperci.

img_4719_resize1

Se iau de pe foc si se pun intr-un vas deoparte. In aceeasi tigaie se adauga bacon-ul taiat cubulete sau cum va place si se frige timp de cateva minute.

img_5458_resize

Apoi se adauga ciupercile din nou, omogenizand compozitia.

img_5461_resize

Dupa asta se “stinge” totul cu sucul de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5-7 min (depinde si cat de gros vreti sa rezulte sosul)…

img_5463_resize

…urmand sa se adauge busuiocul, eu am nu mai aveam decat uscat, continuand cu fierberea inca 5 min.

img_5465_resize

Intre timp in apa care fierbe se adauga sare si se fierb pastele conform instructuinilor de pe pachet. Cand sunt gata se scurg bine, se adauga la sos amestecand bine si se mai tin pe foc 1-2 min.

img_5466_resize

Dupa care se iau de pe foc, se aseaza pe farfurie…

img_5467_resize

… se presara parmezan ras…

img_5470_resize

… si se servesc calde.

img_5469_resize

Pofta buna!

Taguri: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Comentarii la “Paste cu bacon şi ciuperci”

  1. Bianca says:

    Hmmm …din cate retete am gasit , arata cel mai bine aici …ce-i drept , m-a atras si blogul , chiar sunt in cautare ! Adica caut pe cineva sa imi faca… Oare poti sa ma ajuti in privinta asta ? Un blog tot cu fotografii doresc , dar fotografii de nunta 🙂 …Eventual poti sa imi lasi pe mail un numar de contact , un pret , sa am idee …te rog mult.Multumesc anticipat ! Bianca

    si ps : maine gatesc reteta ta 🙂 !

  2. Lala says:

    Bianca, scuze ca raspund atat de tarziu dar am fost in vacanta. Nu stiu cum te pot ajuta cu blogul pentru ca de toate detaliile tehnice s-a ocupat sotul meu. Cum au fost pastele?

Lasa un comentariu