Pepite de pui (chicken nuggets)

img_5245_resize

Pana sa ma casatoresc eram fan pui prajit sau fript de la fast-food-uri gen Mc’Donalds, KFC. Insa dupa aceea am hotarat ca vom manca cat mai sanatos posibil. Ce era de facut in cazul acesta? Cum nu vroiam sa renunt am incercat sa gasesc o varianta home-made de chicken nuggets. Am cautat pe internet si am gasit acesta varianta care e o imitatie destul de fidela a celei de la fast-food. Asa ca aviz amatorilor.

Ingrediente:
Nu exista cantitati exacte, totul e la latitudinea voastra
carne pui (eu am folosit 1 piept fara piele si os)
iaurt
faina
praf curry
piper
sare
boia de ardei iute / dulce
praf de usturoi / usturoi granulat
mix de condimente pentru pui (optional)

Pieptul de pui se spala, se taie cubulete si se pune intr-un bol cu apa si sare, sa il acopere,timp de 2-3 ore.

img_5203_resize

Se pune o cantitate de faina intr-un bol, peste care se adauga,cum se vede si in imagine, de la stanga la dreapta, piper, praf curry, usturoi praf sau granulat, boia de ardei iute sau dulce, sare si eu am pus si niste condimente de pui cumparate, astea puteti sa nu le puneti.

img_5238_resize

Se omogenizeaza bine toate ingredientele cu ajutorul unui tel. Cand puiul a stat suficient timp in apa cu sare se scurge bine si se da prin iaurt.

img_5236_resize

Apoi prin amestecul de condimente pana cand este “imbracat” complet in aceasta crusta. Daca doriti ca in final crusta sa fie mult mai groasa puteti repeta operatiunea, dupa primul strat de condimente il mai inmuiati inca o data in iaurt si la final in condimente.

img_5240_resize

Dupa asta se introduc intr-o tigaie cu suficient ulei incins, cam de un deget, prajindu-se pana cand devin aurii. Se scot pe prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

img_5241_resize

Sunt foarte gustoase si…

img_5244_resize

… pot fi servite in combinatie cu sosuri de salate, ketchup, cartofi “prajiti” sanatosi, salate si multe alte variante.

img_5243_resize

Pofta buna!

Recipe by Amalia

Taguri:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

6 Comentarii la “Pepite de pui (chicken nuggets)”

  1. jeannete says:

    facut.mancat.foarte bune,numa k ale mele au iesit mai bronzate k m am luat cu vorba pe mess si am uitat de ele. 🙄 halal bucatareasa!!! 😳

  2. pofticiosul says:

    Le-am facut si eu aseara, dar in loc de iaurt am folosit sana. Problema mea a fost ca faina s-a desprins de pe pui la prajire. Greseala a fost a mea , nu le-am tapetat cum trebuie banuiesc. Data viitoare promit sa le fac cum trebuie.
    p.s. amestecul de faina cu condimente este super gustos.

    Cu stima,
    Pofticiosul

  3. Lala says:

    Diferenta a facut-o sana, aceasta este mai fluida decat iaurtul si nu a ramas intr-o cantitate suficienta pe bucatile de pui. Dar daca totusi mai faci si data viitoare cu sana sau chiar si cu un iaurt care este mai fluid, atunci ca sa obtii un strat exterior mai gros trebuie sa repeti procedeul de tapetare, adica: dupa ce ai scos bucatile de pui din faina si daca nu esti multumit de rezultatul obtinut atunci le mai introduci inca o tura in iaurt si apoi din nou in faina. Procedeul il poti repeta pana la de 3 ori. Sunt convinsa ca data viitoare o sa-ti iasa perfecte. Pe curand, pofticiosule!

  4. A.lina says:

    Tocmai le-am terminat de facut.Sunt delicioase. 😉
    Felicitari Lala pt site.
    😀
    Toate cele bune pe viitor:)

  5. Mary says:

    Laura, cu ce sos se pot consuma chicken nuggets..sau ce garnitura?:)

  6. Lala says:

    Mary, merg cu sos de usturoi, maioneza, ketchup, sos de hrean, etc.

Lasa un comentariu