Pâine foccacia (cu cimbru şi ulei de măsline)

img_4876_resizeO paine gustoasa in stil italian. Cu putine ingrediente am reusit sa fac ceva gustos. Nimic nu se compara cu gustul painii facute in casa.

Ingrediente:
500 gr faina
1 plic drojdie uscata (7 gr)
7 linguri ulei de masline
250 ml apa calda
1½ lingura sare
cimbru

Sa trecem la treaba! Se amesteca faina cu 1 lingura de sare.

img_4860_resize

Se face o adancitura in faina si acolo se pune drojdia, care nu necesita dizolvare, dupa care se toarna apa calda si 4 linguri de ulei. Din ingredientele mentionate se formeaza o coca vartoasa si nelipicioasa. Daca e prea lipicioasa mai adaugati faina, mie mi-a iesit perfect.

img_4861_resize

Aluatul format se framanta bine timp de 10 min, dupa care din acesta se intinde cu vergeaua de lemn o foaie de marimea tavii in care o veti coace. Tava se unge cu ulei si se aseaza foaia de aluat.

img_4863_resize

Se acopera tava cu folie de plastic si se lasa sa cresca timp de 1 ora intr-un loc cald. Dupa ce a crescut, cu degetele se inteapa coca din loc in loc si pe deasupra se presara ½ lingura de sare, 3 linguri ulei de masline si cimbru.

img_4868_resize

Se introduce in cuptorul preincalzit si primele 10 min se coace la foc iute. Dupa care se reduce flacara la minim si se lasa sa se coaca inca 20 min. La final trebuie sa fie rumenita.

img_4873_resize

Dupa ce a fost scoasa din cuptor se scoate si din tava si se lasa sa se raceasca.

img_4875_resize

Se taie in forma dorita.

img_4877_resize

Pofta buna!

Recipe by Sava Laura

Taguri: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

12 Comentarii la “Pâine foccacia (cu cimbru şi ulei de măsline)”

  1. jeannete says:

    mmmm…pare buna!si ieftina dar e si tartinabila?

  2. Lala says:

    Tartinabila este doar daca ii dai crusta de deasupra jos. Dar in rest o poti manca cu ce doreste sufletelul tau. 😀

  3. lex says:

    azi crek fac si io…de knd vroiam da cum veneam tarziu de la fac. 😥

  4. lex says:

    am facut si eu normal..si a fost sooper…dc doriti s fie mai crocanta puteti s lasati focul mai iute p parcurs.. 😉

  5. tibi says:

    Eu nu am vazut in viata mea foccacia de asta
    Foccacia este total diferita de poza asta
    V-as recomanda cateva restaurante pentru a vedea cum arata o foccacia adevarata

  6. Lala says:

    Tibi, te compatimesc ca nu ai vazut in viata ta cum arata o foccacia. Probabil ca la restaurantele de cartier in care mananci tu, foccacia lor nu arata asa. Dar ma poti crede pe cuvant arata ca cea pe care am facut-o eu. Cu mentiunea ca se face cu rozmarin, iar eu l-am inlocuit cu cimbru ca sa-i dau un aer mai romanesc. Daca totusi nu ma crezi pe cuvant da un google search, images si ai sa te convingi. Documenteaza-te inainte sa faci vreun comentariu.

  7. lallely says:

    mai…tibi,cred k ar trebui sa ne trimiti o poza cu acea foccacia pe kre o mananci tu sa vedem despre ce e vb k tare sunt curioasa sa stiu la ce zici tu foccacia 😆 cum sa ti explic k eu am vazut si mankt foccacia de la mama ei…adik din tara de origine si pot sa te asigur ,chiar asa arata.

  8. nonrg says:

    e km praf tibi dak nu stie cum arata o foccacia nici in ziua de azi 😆

  9. oana says:

    dar u esti bucatar sau cofetar ???? 😆

  10. carmen says:

    am facut exact ca in reteta si mi a iesit binisor, atata tot ca atunci cand s a racit puteai sparge la cine va capul cu o felie 😥 ce am facut gresit? si cum o pot face sa iasa pufoasa? si sa fie buna si cand se raceste?
    please help 😕

  11. Lavinia says:

    Stie si tibi ce stie, pentru ca foccacia poate sa fie si la fel de subtire ca un blat de pizza, eu in Italia am mancat subtire si crocanta. Ca o patura de taitei mai groasa. Se poate prepara in mai multe feluri.

  12. Miriam says:

    In zona Italiei unde ma aflu eu de ceva vreme, “le foccace” arata ca placinta noastra romaneasca…singura diferenta este ca umplutura e diversa : vinete,spanac,ricotta si ceapa,ricotta si ceapa,rosii,brocoli…etc…

Lasa un comentariu