Pizza bianca

img_4782_resizeAceasta este varianta light a unei pizza. E foarte usor de facut, iar ingredientele sunt putine. A iesit delicioasa si nu este deloc greu de digerat ca si cele care contin preparate si carnuri.

Ingrediente:
Blat
450 gr faina
1 plic de drojdie uscata sau 1 cub drojdie proaspata
1 lingurita de otet
1 ou
1 lingurita sare
220 ml apa calda
5 linguri ulei de masline/floarea-soarelui
Topping
300 gr mozzarela uscata
1 cartof
cimbru
sare si piper
putin ulei

img_4764_resize

Se amesteca faina cu sarea dupa care se face o gropita in interior si acolo se sparge oul, se adauga lingurita de otet si apa calda in care s-a dizolvat drojdia proaspata sau in cazul in care folosim drojdie uscata aceasta nu se dizolva ci se adauga pur si simplu.

img_4765_resize

Se omogenizeaza toate ingredientele pana cand obtineti o coca vartoasa si nelipicioasa.

img_4766_resize

Aluatul obtinut se framanta cu cele 5 linguri de ulei incorporandu-le treptat rezultatul fiind o coca elastica si mata. Se lasa la crescut aproximativ 1 ora intr-un loc cald.

img_4767_resize

Intre timp se feliaza cartoful fff subtire, eu am folosit mandolina. Ca sa nu oxideze pana la montarea pe aluat, feliile de cartof se aseaza intr-un bol si se acopera cu apa rece.

img_4768_resizeimg_4769_resize

Dupa 1 ora aluatul deja si-a dublat dimensiunile.

img_4770_resize

Pentru o forma rotunda de pizza de 30 cm (eu am folosit-o pe cea de tarta 🙂 ) se imparte aluatul in doua si vor rezulta 2 bucati pizza rotunde, insa in cazul in care folositi tava de la cuptor se foloseste toata cantitatea de aluat odata. Se intinde aluatul cu vergeaua de lemn si se aseaza in tava unsa cu putin ulei in prealabil. Peste coca se aseaza feliile de mozzarela…

img_4771_resize

deasupra acestora se aseaza feliile cartof care au fost sterse de apa cu ajutorul unui prosop de hartie. Se stropesc cu putin ulei, se presara sare, piper si cimbru si…e gata de introdus in cuptorul preincalzit la foc mediu.

img_4776_resize

Se scoate din cuptor cand e rumena la suprafata, la mine a fost gata in aprox. 15-20 min.

img_4778_resize

Aici si sectiunea…

img_4780_resize

“A batut-o vantul” imediat, vantul fiind eu si sotul 🙂

Recipe by Laura Adamache

Taguri: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

6 Comentarii la “Pizza bianca”

  1. liliy says:

    asta arata delicios rau de tot,da fac si yo k jeannete nu merge si fara ou….immmmmm da fara mozzarela sigur n are farmec asa k tot degeaba,nu de alta dar dak faceam as fi vrut sa poata mank si baietii.

  2. Lala says:

    Lily ca sa-ti raspund la intrebari sa stii ca poti face aluatul si fara acel ou iar in loc de mozzarela poti pune cascaval vegetal…asta ca sa fie de post. Deci la treaba…te poti apuca sa o faci. 😀

  3. liliy says:

    cool…atunci cred c o sa fac…asta dak m o lasa si bibi;)

  4. lex says:

    deci..vreau s incep prin a spune k arata sooperrrr..si trebuie neaparat s fac si io..dap..dap..am zis s fac si eu..in ciuda faptului k sunt un dezastru in bucatarie..

  5. lex says:

    am faqcut si io ..am facut si io…si mi.a iesit asa buna…oauuu..e faina tare..ps:dc doriti rezultate maxime adaugati inainte d a mank dupa gust maioneza si ketchup..sooperrr

  6. jeannete says:

    in sfarsit, incercai aceasta pizza.tre sa marturisesc,cu parere de rau, k nu-i tare buna cu cascaval vegetal.si…cartofii crantzaneau in gura de cruzi 🙁 crek nu i-am taiat suficient de subtiri…

Lasa un comentariu